Megmondhatja a szülő a gyereknek, mit ehet?
Sosem voltam kövér, mindigis átlagos testalkatú, és nem is ettem soha sokat. Azonban ha ebéd után el mertem venni egy szelet csokit, vagy vendégségben a második szelet süteményt, apukám már üvöltött is, hogy "Azt azonnal visszateszed!"
Szerencsére nem lettem se evés-, se testképzavaros, csak máig utálom, ha valaki megmondja mennyit ehetek.
Dolgozom, és adok be bőven a kajapénzbe. Ha néha van otthon édesség, szoktam belőle elvenni (egy sort egy tábla csokiból, többet nem nagyon), magamnak külön nem vásárolok ilyesmit.
Tegnap alig volt ennivalónk, ma reggel egy kis szelet pizzát ettem, azóta semmit. Hazajöttem, ettem ebédet, majd elvettem egy édességet. Amikor el akartam venni még egyet, mert ma már nem eszek, este iskolába megyek, éjjel jövök haza.
Erre a barátom megmondta, hogy el ne merjem venni, narad, ahol van, kell holnapra.
Jogos, ha nem esett jól?
Számomra a legszörnyűbb érzés volt gyerekkoromban, hogy megmondták, mit kell ennem, és a felnőttkor egyik legjobb dolga, hogy mindennap azt ehetek, amit akarok. Szóval nekem senki ne mondja meg, hogy mikor mit egyek.
Másrészt ha valaki úgy beszélne velem, hogy "el ne merjem venni", bármivel kapcsolatban, annak helyből lerúgnám a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!