Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukámat zavarja az önállóságom?

Anyukámat zavarja az önállóságom?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. Van 2 testvérem (25 és 30 évesek).

Anyukám állandóan velük van elfoglalva... Állandóan pénzeli őket mindenhova elmegy velük kísérőként (orvos, bank, stb.. .)

Mintha nem lennének elég önállóak. De őket hívja telefonon,átjárkál hozzájuk, meghívja őket ebédre vagy ha ő megy akkor visz nekik ebédet meg ilyesmi...

Én meg teljesen el vagyok felejtve... Egy irodába dolgozunk de képes kimenni az irodából miközben hozzá beszélek... Ha nem hívom telefonon ő nem keres és nem is jön át hozzánk, munkán kívül csak akkor találkozunk ha mi megyünk.

Mindhármunknak van párja, tehát az sincs hogy egyedül lennének, a nővéremnek 2 gyereke van nekem 1 a húgomnak még nincs.

Velem miért nem foglalkozik annyit?

Nekem is szólnom kéne neki hogy fizesse helyettem a csekkjeimet? Vagy furikázzon a városba?

Nem értem én mitől vagyok rosszabb mint a másik két tesóm??? Többet kéne neki nyafognom?

Mindig én segítek neki ha valamit nem tud megcsinálni... :S

2015. máj. 26. 13:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Anyai nagymamámat nagyon zavarta, hogy anyu távol került tőlük, és ezért orrol rá, csak nagyon ritkán jött hozzánk, akkor is inkább csak mászkált, és kiszolgáltatta magát, így a szüleimnek nem volt segítségük, amikor kicsik voltunk, és jó lett volna. Mamám több fronton is próbálta gátolni anyukámat, a háta mögött fúrt anno a tanulmányai során is, később a munkahelyén is.

Nem tudom, nálatok mi a helyzet. Egyébként a tesóiddal jó tesók vagytok? Nekik felvetetted már?

2015. máj. 26. 15:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Az a probléma, hogy te mindig kéznél vagy és ugrasz, ha segiteni kell. Te vagy az az ember, akit kiéheztet a szeretetre, és ha már a határon vagy, akkor elhint egy kis morzsát. Eközben a gyerekei kapcsolatát is tönkreteszi azzal, hogy egymás ellen fordít titeket (te már érzed, hogy nem fair az a kettős mérce közted és a tesóid között). Sajnálom, velem is ez történt. A szülőm halála utána évekbe telt felépíteni, amit lerombolt. Többek között a kapcsolatot a testvéremmel. És saját magamat is.

Meg kell húznod a hátáraidat.

Anyukádnak mentális problémája van, ami miatt te szívsz. Ajánlom Barbara, a narcisz coach videóit. Vagy kérd pszichológus segítségét, ő segít megérteni a háttérokokat és abban is segít, hogy hogyan kezeld ezt az egész vacak helyzetet úgy, hogy lehetőleg ne setuljenek a normális emberi és testvéri kapcsolataid.

2023. máj. 24. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!