Szerintetek egészséges ha egy házaspár és a 12 éves gyerek egy szobában alszik?
Több kérdés is felmerült bennem...
1. nincs több szoba?
2. ha van esetleg 2 szoba akkor a gyerek miért nem megy át? Nincs nappali? esetleg egy kanapé?
Én is kb 11 éves koromig anyuval aludtam,de több okból: 1.féltem a sötétben,sokszor még lámpával is.
2.betegségem volt (van) és akkoriban komoly volt,így anyu volt az "ellenőröm". A gyerek miért nem alszik külön? nincs szoba?
És egy ideig még "egészségesnek" mondható,nekem nem lett bajom tőle.
Én 12 éves koromig apáékkal laktam egy szobában, mert nem volt pénz építkezni.
- soha nem szexeltek előttem
- és a fürdőben öltöztünk mindannyian
Szóval semmi gáz nem volt ebből, aztán 13 évesen tudam külön szobába költözni.
"ahogy a legtöbbnek enni valóra sincs"
Gyakorin kívül soha egyetlen embert nem láttam akinek ne lenne pénze enni..... o.O Pedig van ismerősöm aki egy majdnem minimálbérből egyedül neveli a gyerekét, meg olyan család akik egy nyugdíjból meg egy minimálbérből teljesen jól elvannak 3 gyerekkel, mind esznek rendesen.. Akik ezt írják azok az ország melyik részén laknak? (én dunántúl, 20ezres városka, illetve 2 éve pesten kolesz)
Amúgy egyszerű ám belelátni mások anyagi helyzetébe, ha ismerős az illető. Csak figyelni kell kicsit.
A kérdésre válaszolva meg nem tartom egészségesnek, el nem hiszem hogy legalább valami gipszkartonnal vagy tolóajtóval vagy marha vastag függönnyel ne lehetne különválasztani kicsit a gyerek részét.
Szerintem ez kétoldalú dolog.
Egyrészt egy bizonyos kortól a gyereknek kell észrevennie ezt,hogy legyen egy kis magánélete és nem biztos, hogy sokáig jót tesz az egyéniségének.
Másrészt valameddig biztos, hogy jó mert a szülői közelség jót tesz, EGY IDEIG.
Alszanak. Nem a legideálisabb helyzet, de kétlem, hogy ettől lenne valaki egy életre lelkisérült.
10 éves koromig aludtunk 4-en egy szobában. Szülőkkel és testvéremmel. Semmi bajom nem lett. Jelenleg koliban lakok gyakorlatilag 2 vadidegennel, továbbra sincs semmi bajom.
Na meg érdekes dolgokon aggódtok egy alkoholista apuka mellett.
Ha a barátod saját szobát szeretne nyissa ki a száját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!