A férjem olykor iszik, van egy 4 éves kislányunk, mit tehetnék hogy felfogja azt hogy a gyerek nemsokára megfogja érteni mi történik?!
Amikor veszekszünk vagy mélyponton van a kapcsolatunk akkor a férjem ezt úgy oldja meg hogy iszik,szelíd amikor iszik ezzel nincs gond de látszik rajta,nem tud egyenesen menni,félrebeszél.
A gyerek még nem érti de nem kell sok hozzá,mit tudnék tenni egy ilyen emberrel hogy ráébredjen arra hogy a gyereknek ez nagyon rossz lesz?!
Már próbáltam vele beszélni,megérti mit akarok mondani de amikor mélypont van ugyanazt csinálja...:(
Hat azert ledobbentem, itt mindenki alkoholistazik, kicsit utana kellene nezni mi az alkoholizmus, nem faaszsagokat irni.
Ezek szerint a fiatalok kb.95%-a alkoholista, mert hetvegente iszik valamennyit???? Es meg lehetne sorolni....
Nagyon él a tévhit, hogy az alkoholista, aki rendszeresen és nagy mennyiségben fogyaszt alkoholt.
Pedig nem igaz, a függőséget általában úgy definiálják, hogy van olyan helyzet, amikor képtelen nemet mondani a függőség tárgyára az egyén. Jellemzően ez stresszhelyzet.
Mivel nála a stressz megoldási stratégiája az ivás, bizony alkoholista.
Itt a házasság csak akkor menthető, ha ő maga is belátja és valóban ki akar gyógyulni, nem csak külső nyomásra. Akkor is csak szakember és terápia segítségével fog menni.
Létezik olyan csoport, ahol az alkoholisták családtagjainak nyújtanak segítséget, ugyanis könnyű belemászni játszmákba. Az ígérgetős-én elhiszem és bizalmat szavazok-megint iszik-megint ígérget, az "üldöző", ahol a családtag az alkoholista nyomában jár és próbálja akadályozni az ivást. A "segítő", aki kiszolgálja alkohollal, elnézi az ivást. És számtalan más is.
Horváth Szilveszter foglalkozik a témával mélyebben, őt érdemes megkeresni. A honlapján nagyon sok információ volt, de sajnos jelenleg elérhetetlen a honlap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!