Szülők! Mit tennétek, ha öngyilkos lenne a lányotok?
Az egyik ismerősömnek öngyilkos lett a lánya, a másiknak balesetben halt meg a fia. Azt látom, hogy akiknél az egyetlen gyermek halt meg, sokkal nehezebben élik meg az elvesztést.
Természetesen mindkettőt rendkívül megviselte, de akinek öngyilkos lett a lánya, mellett van még két gyermeke, akikért idővel muszáj volt összeszednie magát. Soha nem heveri ki, de a gyerekei, unokái sokat segítenek abban, hogy jobban viselje.
Akinek balesetben halt meg a fia, teljesen tönkrement. Elkezdett inni, megromlott a házastársával a kapcsolata, lezüllött, kifordult önmagából. Nőről van szó mindkét esetben.
Volt ismerősöm, akinek felnőtt fia lett öngyilkos. Nem voltunk szoros kapcsolatban, így csak annyit tudok, hogy a tragédia óta soha, egyetlenegyszer sem láttam mosolyogni.
Ha az gyerekem tenne ilyet, fogalmam sincs, mit csinálnék, bele sem merek gondolni úgy igazán. Meg nem ölhetném magam, mert van még kettő, akiknek szükségük van rám. Abban biztos vagyok, hogy az egész hátralévő életemet megmérgezné a fájdalom, a bűntudat és a tehetetlenség, állandóan az forogna bennem, hogy mit tehettem volna a megmentéséért. Azt nem tudom, hogy ha valaki miatt tenné (szerelmi bánat stb.), akkor azzal az illetővel mit csinálnék, hogy jobban teszi, ha folyamatosan résen van, amíg élek, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!