Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit tennétek, ha...

Szülők! Mit tennétek, ha öngyilkos lenne a lányotok?

Figyelt kérdés

2015. máj. 23. 07:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, te mit tennél? Biztos neked is lesz gyermeked, akit tudásod szerint felnevelsz, mit tennél ha ilyen helyzetbe kerülnél majd?
2015. máj. 23. 09:02
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik ismerősömnek öngyilkos lett a lánya, a másiknak balesetben halt meg a fia. Azt látom, hogy akiknél az egyetlen gyermek halt meg, sokkal nehezebben élik meg az elvesztést.

Természetesen mindkettőt rendkívül megviselte, de akinek öngyilkos lett a lánya, mellett van még két gyermeke, akikért idővel muszáj volt összeszednie magát. Soha nem heveri ki, de a gyerekei, unokái sokat segítenek abban, hogy jobban viselje.

Akinek balesetben halt meg a fia, teljesen tönkrement. Elkezdett inni, megromlott a házastársával a kapcsolata, lezüllött, kifordult önmagából. Nőről van szó mindkét esetben.

2015. máj. 23. 09:09
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Le merem fogadni hogy nem vagy több 14nél, és emós vagy. Kicsit kevesebb érzelmet vigyél az életbe, ne az idióta emót kövesd, hanem saját magad légy. Ha az öngyilkosságon gondolkodsz, akkor buta vagy.
2015. máj. 23. 09:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13: Olvastad a kérdező kommentjét?? Imádom az ilyen szájhősöket... :D
2015. máj. 23. 09:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
ledegradálódnék egy féléves kisgyerek szintjére és bömbölnék...
2015. máj. 23. 10:04
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

Volt ismerősöm, akinek felnőtt fia lett öngyilkos. Nem voltunk szoros kapcsolatban, így csak annyit tudok, hogy a tragédia óta soha, egyetlenegyszer sem láttam mosolyogni.

Ha az gyerekem tenne ilyet, fogalmam sincs, mit csinálnék, bele sem merek gondolni úgy igazán. Meg nem ölhetném magam, mert van még kettő, akiknek szükségük van rám. Abban biztos vagyok, hogy az egész hátralévő életemet megmérgezné a fájdalom, a bűntudat és a tehetetlenség, állandóan az forogna bennem, hogy mit tehettem volna a megmentéséért. Azt nem tudom, hogy ha valaki miatt tenné (szerelmi bánat stb.), akkor azzal az illetővel mit csinálnék, hogy jobban teszi, ha folyamatosan résen van, amíg élek, az biztos.

2015. máj. 23. 10:26
 17/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem vagyok szülő. De elgondolkodnek hogy mit csinaltam rosszul es mit nem vettem eszre hogy ezt tette.... mely depresszioba esnek......
2015. máj. 23. 10:41
 18/21 anonim ***** válasza:
3%

[link]

Ezt érdemes elolvasni, témába vág, különösen az utolsó két bekezdés érdekes.

2015. máj. 23. 11:02
 19/21 anonim ***** válasza:
23%
Közeli családban volt ilyen, testközelből láttam, hogy milyen a szülőknek és mai napig iszonyat mérges vagyok az emberre, aki tette. Ezek a szülők mindent megtettek a gyerekért, szeretettel anyagilag is támogatták, nem fordultak el tőle akkor sem, amikor alkoholista és pszichiátriai beteg lett. Mégis megtette. Természetesen nagyon megviselte a szülőket, de szerencsére nem követték a sírba, de magukat hibáztatják a mai napig.
2015. máj. 23. 16:31
 20/21 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, mert mindent megtennék hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki a gyerekemmel, ami bizalmon alapszik, hogy mindent elmondhassunk egymásnak. Nem korlátoznám és nem büntetnék úgy, mint anno engem az anyám. Szóval nem lennék szigorú, zsarnok szülő, hogy titkolóznia és hazudoznia kelljen előttem. De ha egy konkrét ember miatt lenne öngyilkos én annak úgy megkeseríteném a további életét, hogy a végén térden állva könyörögjön a bocsámatomért. De vlsz bele bolondulnék ha a gyerekem ilyet tenne.
2015. máj. 23. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!