Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért az anyák húzzák vissza...

Miért az anyák húzzák vissza mindig a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Miért képtelenek felfogni hogy felnőtt, sokszor 30 év körüli "gyerekeik" már a saját életüket akarják élni.

Miért mindenki az anyja elől menekül?

Nem lenne érdemes ezen elgondolkodni?

2015. máj. 21. 10:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tévedsz. Én örültem, örülök a gyerekem boldogságának. Véletlenül sem jutott eszembe, hogy sírnom kellene miatta.
2015. máj. 21. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Anyák és apák is vannak ilyenek. Mondjuk inkább, miért vannak ilyen szülők.

Én örülök, hogy nem minden szülő ilyen, és én sem szeretnék ilyen lenni, többek között azért, mert a saját bőrömön tapasztaltam, milyen, ha egy szülő nehezen kezeli, ha a gyereke felnőtt és önállósodni kezd (kezdve az első munkavállalással, ami miatt az én szüleim konkrétan kiverték a balhét).

2015. máj. 21. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fájt a szívem mikor kirepült a fiam, de próbáltam elrejteni. Számomra az ő boldogsága fontosabb az enyémnél. Ez az élet rendje.
2015. máj. 21. 11:39
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

CSAK egyes anyák húzzák vissza a gyerekeiket, a normálisak nem.

Éppen ezért NEM MENEKÜL mindenki az anja elöl, csak ott, ahol az anyának nincs kellö érzelmi érettsége, illetve akinek a gyerek(ek) az "élete értelme". Ez azonban igen primitív gondokodásra vall, egy értelmes ember fel tudja fogni, hogy a gyereket nem megfojtani kell, hanem elengedni.

Ez ugyanis az EGYETLEN mód arra, hoygy a szülö-gyerek kapcsolat új, egészséges alapokra helyezve müködjön akkor is, amikor már a gyerek is felnött ember.

(Négy felnött gyerekem van - fiuk is meg lányok is, szóval nem a levegöbe beszélek)

2015. máj. 21. 11:40
 15/20 anonim ***** válasza:
26%
Igen kérdező, a 13-mas leírta amire gondoltam, ha ez sem volt meg akkor ott gondok vannak. A sírást meg ne gyakorlati értelembe vedd...
2015. máj. 21. 11:48
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Jaj, dehogy mentem Irakba. -.-' Csak anyanak lett ez a maniaja, hogy kulfoldon minden tele van arabbal es majd hozzamegyek egyhez.
2015. máj. 21. 11:58
 17/20 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem az anya, aki jó házasságban él, és közösen nevelte a férjével a gyerekeket, ritkábban csinál ilyet.

De hogy miért az anyák? Hát ezért. Mert többségben ők nevelik a gyerekeket. Sok helyen ahol apa is ott van, nem csinál semmit.

2015. máj. 21. 12:09
 18/20 anonim ***** válasza:
75%

Részemről teljesen érthetetlen ez a leválás téma. Anya vagyok és mindkét gyerekemet teljesen simán elengedtem, örültem, hogy a saját lábukra álltak. Egyetemig támogattuk őket, utána kirepültek.

Én személy szerint könnyebbnek érzem az életem, imádom őket, de végre magunkkal is foglalkozhatunk a párommal.

2015. máj. 21. 13:00
 19/20 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled. Le is írtad a probléma gyökerét, de nem akarom kiemelni, mert megesznek:-)
2015. máj. 21. 13:07
 20/20 anonim ***** válasza:
55%
Az enyém aztán nem, ő küld a nagyvilágba. Csak nem egyszerű az elindulás.
2015. máj. 21. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!