Miért az anyák húzzák vissza mindig a gyerekeiket?
Miért képtelenek felfogni hogy felnőtt, sokszor 30 év körüli "gyerekeik" már a saját életüket akarják élni.
Miért mindenki az anyja elől menekül?
Nem lenne érdemes ezen elgondolkodni?
Anyák és apák is vannak ilyenek. Mondjuk inkább, miért vannak ilyen szülők.
Én örülök, hogy nem minden szülő ilyen, és én sem szeretnék ilyen lenni, többek között azért, mert a saját bőrömön tapasztaltam, milyen, ha egy szülő nehezen kezeli, ha a gyereke felnőtt és önállósodni kezd (kezdve az első munkavállalással, ami miatt az én szüleim konkrétan kiverték a balhét).
CSAK egyes anyák húzzák vissza a gyerekeiket, a normálisak nem.
Éppen ezért NEM MENEKÜL mindenki az anja elöl, csak ott, ahol az anyának nincs kellö érzelmi érettsége, illetve akinek a gyerek(ek) az "élete értelme". Ez azonban igen primitív gondokodásra vall, egy értelmes ember fel tudja fogni, hogy a gyereket nem megfojtani kell, hanem elengedni.
Ez ugyanis az EGYETLEN mód arra, hoygy a szülö-gyerek kapcsolat új, egészséges alapokra helyezve müködjön akkor is, amikor már a gyerek is felnött ember.
(Négy felnött gyerekem van - fiuk is meg lányok is, szóval nem a levegöbe beszélek)
Szerintem az anya, aki jó házasságban él, és közösen nevelte a férjével a gyerekeket, ritkábban csinál ilyet.
De hogy miért az anyák? Hát ezért. Mert többségben ők nevelik a gyerekeket. Sok helyen ahol apa is ott van, nem csinál semmit.
Részemről teljesen érthetetlen ez a leválás téma. Anya vagyok és mindkét gyerekemet teljesen simán elengedtem, örültem, hogy a saját lábukra álltak. Egyetemig támogattuk őket, utána kirepültek.
Én személy szerint könnyebbnek érzem az életem, imádom őket, de végre magunkkal is foglalkozhatunk a párommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!