Szülők! Mit szólnátok ha a lányotok ezzel állna elő?
Nagyon nem szeretek anyával lakni. Folyamatosan belém köt. Megmondja milyen ruhát vegyek, mit egyek, hogy csináljam meg a hajamat, kivel barátkozzak stb. Én takarítok szinte és én is főzők néha, mert neki nincs kedve. Elhiszem hogy fáradt, de jobban érdekli az internet mint én. Valamelyik nap mondtam neki hogy: Anya, mi még sosem ültünk le beszélgetni, válasza: Ja tényleg, de miről beszéljünk, nincs közös témánk. Volt amikor megvert stb. Szóval remélem értitek.
Nevelőapámat-akit csak apunak hívok mert ő nevelt fel-szeretem. Beszélgethetek vele bármiről. Segít a tanulásba, ha valami tanács kell segít (ha persze tud), vele megtudom beszélni a jövőmet, mert anyám eldöntötte hova menjek középiskolába engem meg sem kérdezett. Nem ver és nem "terrorizál" lelkileg.
Apuhoz szeretnék költözni. Gyalog lassú tempóban is max. 20 perc. Az iskola is közelebb lenne. Csak van egy kis "bibi". Apunak felesége, gyermeke van és nem tudják hogy én vagyok (vagyis csak a neveltlánya) Apu ugyanúgy szeret mint ha a sajátja lennék, bár november óta nem láttam de anya nem is nagyon szereti.
A biológiai apám nem tudom hol van. Küldi a gyerektartást és ennyi, ja meg a nevét tudom de azzal sem megyek sokra. Anya nem árul el semmit, nagyszüleim sem tudják ki.
Szóval a lényeg. Mit szólnátok ha a lányotok azzal állna elő hogy a nevelőapjához akar költözni+ ott van még a "bibi".
13/L
Én nem bántanám a kérdezőt. Az édesanyja nem foglalkozik vele, a biológiai apja nem tudja ki, egyedül egy személy törődött vele és most értelem szerűen hozzá kötődik. Ez olyan mint amikor egy gyerek megkedvel egy tanárt, mert az foglalkozik vele és a gyerek már jobban szereti mint a saját szüleit.
Sajnos azt kell mondanom, hogy apud már továbblépett, lett saját családja.
Két megoldás jöhet szóba, egyik az, hogy a nagyszülőkhöz költözöl, másik, hogy tűrsz anyudnál.
Ne legyél öngyilkos, inkább próbálj meg mindent megtenni, hogy jobb életed legyen, mert ezek alapján csak magadra számíthatsz. Tanulj szorgalmasan, vagy végezz el egy szakmát, bármi is legyen a célod, hozd ki a legtöbbet magadból.
Szegény :(( Tényleg sajnállak... Szerintem ülj le anyuddal beszélgetni és mondd neki hogy : "Anya, beszélni szeretnék veled." Próbálj vele viccelődni és légy kedves vele de nagyon. Ha megdobnak kővel te dobj vissza kenyérrel! Ha ez nem jön be akkor tényleg egy jó ötlet lenne az hogy a nagyszülőknél lakj. Vagy próbálj meg minél több időt tölteni a barátaiddal. Azt hogy egy olyan emberrel lakj akinek családja van melletted azt nem tartom jó ötletnek főleg hogy ha jön a baba mert mikor majd azt fogod elvárni hogy veled törődjenek akkor nem veled fognak hanem a babával. És lehet hogy apud felesége nem akarja hogy hozzájuk költözzön egy 13 éves lány. Ha hozzájuk költöznél akkor tulajdonképpen teljesen új családod lenne...
Sok sikert, remélem javulni fog a kapcsolatotok! :)
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!