Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya azt mondta, hogy írjam...

Anya azt mondta, hogy írjam ki az esetünket valahova. Hogy tennétek igazságot?

Figyelt kérdés

Először röviden leírom a hátteret, mert anélkül nehéz jogosan bármit is mondani. Már egy ideje nem túl jó a kapcsolatunk. Azt mondja, nem segítek otthon semmit, csak bunkóskodni tudok. Szerintem ez nem igaz, egy csomó mindent csinálok, csak nem mindig találom logikusnak a fontossági sorrendet, amit felállított. Valahogy úgy néz ki, hogy mosni, vasalni, takarítani, aztán ha marad idő, tanulhatok is, az nem számít, hogy este, fáradtan már nem megy. Logikátlan utasításokat ad nekem is, meg a hugomnak is, amit minimális gondolkodással sokkal praktikusabban meg lehet oldani. Mindig az ő dolgait helyezi előrébb, pl múltkor siettem volna a buszra, de el kellett sétálni ebédelni, és nem is értettem, hogy ezt miért csinálja.. Már többször is elküldött otthonról, a semmittevésemért nem fog eltartani. Múltkor el is mentem, de meggondoltam magam, és mondván, hogy ezt nem teheti, hazamentem. Már én is várom, hogy elköltözhessek, de egyelőre ez nem lehetséges.

És most jön a mai sztori, ami miatt ennek az egésznek ide kellett kerülnie. Tegnap éjfélkor felébresztett, hogy szedjem ki a hajam a kádból, és mossak fel, mert nem tettem meg szokás szerint(én nem így látom). Aztán mivel ma reggel korán kellett kelnem, felidegesedtem, és írtam neki egy üzenetet az sikertelen életéről és ostobaságáról. Reggel megkértem, hogy vigyen ki a buszra (megígérte, hogy amiért kiköltöztünk a világvégére, mindig kivisz. Eddig egyszer nem kellett meghunyászkodnom miatta). Aztán meglátta azár üzenetet, kétszer megütött, és azt mondta, töröljem ki. Mondtam, hogy csak az ő telefonjáról lehet, és nem tudom a kódót. Nem baj, töröljem ki.

Ezek után azt mondta, írjam ezt ki valami közösségi fórumra, és ott majd elrendezik. Kérlek válaszoljatok, mert mert el kwll küldenem a linkjét! Köszi 18 és 39

2015. máj. 18. 07:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Én kicsit másként látom, mint a többi válaszoló.

Ebben a korban a tanulás az első. Ez nem azt jelenti, hogy a házimunkát kikerülheted. Abban igenis segítenek kell. De csak akkor lesz jó jövő, ha tanulsz.

Anyukád egy igazi hisztérika. Éjfélkor felkelteni valakit, azért mert gondol egyet, nagyon nem normális dolog. Meg sem kérdezem, apukám veletek él-e, mert ezt a viselkedést egy férfi sem tűrné el.

Arra vigyáz, ne légy olyan, mint ő, hiszen a hisztis SMS-eid hasonlítanak az ő viselkedésére.

2015. máj. 18. 08:34
 12/30 anonim ***** válasza:
61%

Jesszus! Itt nincsenek szülők a válaszadók közt?

Gyereket nem azért szülünk a világra, hogy a szolgànk legyen. Persze, elvárható, hogy rendet hagyj magad után, de mindenki hibázhat. Ezért éjfélkor felébreszteni szemétség. Meg lehet màsnap is mondani, hogy elfelejtetted, pótold be.

Az, hogy nem hagy tanulni, az felfoghatatlan. Fél, hogy többre viszed, mint ő.

Egy normális anya sikeres gyereket akar nevelni.

Gyereket nem küldünk el otthonról!!! Soha.

"Nem a semmittevésért tartalak el" - Nem, hanem azért, mert 19 éve gyereket vállaltál, "kedves anyuka"! Nem albérlőt, GYEREKET!

Kedves kérdező! Ez a nő gyűlöl téged, mert 20 évesen nem tudott gumit használni, és ezzel úgy érzi, tönkretette(d) az életét.

Pedig nem te, hanem ő baszta el az életét, szó szetint.

Nem fog megváltozni. Az egyetlen amit tehetsz:

Amíg tanulsz, elviseled. Aztán egyetem mellett dolgizhatsz, és mehetsz koliba.

Legyêl sikeres! Később alapíts családot, neveld a gyerekeidet szeretetben.

És soha többet rà se nézz az "anyádra"! Felejtsd el, hogy létezett!

Majd öregkorában pedig hagyd, hogy egyedül épüljön le, és szánalmasan, esetleg szicotthonban haljon meg.

Mérgező szülőnek hívhák az ilyet.

Hú, de felhúztam magam...

Egy kétgyerekes ANYUKA

2015. máj. 18. 08:41
 13/30 anonim ***** válasza:
79%

Már megint a jó kis kettős mérce... érdekes, hogy amikor apákból kell tartásdíjat kivasalni, akkor a tisztelt anyucikák pontosan tudják, hogy az eltartási KÖTELEZETTSÉG feltétel nélkül a gyerek 18. életévéig, VAGY ha középiskolában tanul, annak elvégzéséig (de max a 20. életévig) tart. Ilyen helyre meg írogatják, hogy "anyád simán kitehet" - teheti egy fenéket. Nincs kétféle kötelesség, egy az apákra, és egy másik az ilyen vállon felül defektes "anyucikákra".

"Aztán meglátta azár üzenetet, kétszer megütött" - érdekes, engem is 18 évesen a születésnapomon ütött pofon utoljára az anyám... mert hát ahogy ránéztem utána, rájött, hogy ha még egyszer megteszi, annak következménye lesz...

2015. máj. 18. 08:51
 14/30 anonim ***** válasza:
16%
Kedves Kerdezo, felesleges nekem uzeneteket kuldozgetned, nem nekem kell bizonyitanod, hogy Te milyen jo ember vagy.
2015. máj. 18. 09:08
 15/30 anonim ***** válasza:
33%

hát #12-es "kétgyerekes ANYUKA" - jó nagy tahónak tetszik lenni. Nem baj, majd a gyerekeid leszámolnak veled 10 év múlva -ilyen elvekkel és gané stílussal nem lehet normálisan élni és nevelni. Hogy jössz te ahhoz, hogy lebarmold az anyját, és honnan veszed, hogy nem egy szerelem volt? Ja, hogy magából indul ki az ember, úgy már értem.

És a #11-es is megéri a pénzét, aki azt írta a "te dolgod a tanulás" - igen, ezt már Lenin is megmondta, de ha nem fér bele, hogy maga után a mocskot letakarítsa 18 évesen, az baj.

2015. máj. 18. 09:13
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem kell túlzásokba esni egyik oldalról sem
2015. máj. 18. 09:19
 17/30 anonim ***** válasza:
40%
Anyád egy barom ahogy az életképtelen, szar gyereknevelő , csicskát nemző , majd egyedül meghaló "anyukák" a válaszadók 80%-ában....lehet pontozni, csak igazoltok ;)
2015. máj. 18. 10:52
 18/30 anonim ***** válasza:
23%
nekem is üzenget...
2015. máj. 18. 11:01
 19/30 anonim ***** válasza:
28%

Mit tudsz te az életről egyáltalán hogy a saját anyádat ostobának nevezd meg megállapításokat tegyél te az ő sikertelen életéről?

Én is felképeltelek volna, kis csitri, 18 aztán már azt hiszi mindent tud a világról.

A többi, a felkeltés az nem volt szerintem se nem bölcs se nem normális dolog, viszont ha ennyire élet tapasztalt és dolgos vagy akkor téged nem zavar a hajgombolyag?

"mert nem tettem meg szokás szerint(én nem így látom)"

Megtetted vagy nem tetted meg?

Amúgy olyan érdekes, a gyiken az összes kamasz olyan mint a mesében hamupipőke, mosnak vasalnak ezerrel, kár, hogy az életben, valós családoknál én ilyet nem láttam olyat inkább, hogy 10 perc ordibálás után száj húzva megcsináltak valamit.

2015. máj. 18. 13:25
 20/30 anonim ***** válasza:
58%

Nah! Mennyi isten barma van itt, Te jo eg!! Gondolom, megint sok dilettans "hozzaerto" van itt, akiknek 0 tapasztalatuk van gyerekneveles tekinteteben. Sajnallak Titeket, komolyan.

Kedves Kerdezo!

Eleg ketelu ez a dolog. Abban egyetertek anyukaddal, h ha 18 eves vagy, akkor segiteni kene a hazimunkaban. Azzal nem ertek egyet, h ezt a tanulas elott kene tenned. A tanulas legyen az elos, kulonben olyan leszel, mint ez a sok kozepkori, korlatolt valaszolo :D

Abban is egyetertek anyukaddal, h a semmitteves nem eppen hasznos idotoltes. Tehat, nem ertem, h hogy van idod semmit tenni, ha azt mondod, h a faraszto hazimunka elvegzese utan faradtan allsz neki tanulni. Ez szamomra kicsit santit.

A totalgaz, h ejjel azert felkelt, h szedd ki a hajad a kadbol, meg moss fel. Meg akkor is gaz, ha meg kellett volna csinalnod. Nem cseled vagy, hanem a lanya.

anyukad nevelesi modszereivel sem ertek egyet. Nem felnottkent viselkedik veled, hanem belemegy gyerekes vitakba es ebbe a bosszuallasba. Eloszor is, soha nem utnem meg a gyerekemet, meg akkor sem, ha 18 eves. Plane nem egy olyan sms-ert, ami vhol jogos is volt. Masodszor, nem elnek vissza azzal, h a gyerekem meg nem keresokepes es kicsinyes bosszubol nehezitenem szamara azt, h iskolaba mehessen - ha bulizni akarna menni, az megint mas kerdes. Manapsag keves az olyan fiatal, aki szivesen tanul, es ha a gyerekem tenyleg tanulna, abban nem akadalyoznam, az tuti. Szoval anyukadnak is talan tukorbe kene neznie, vegiggondolnia azt, h szulokent viselkedik Veled, vagy pedig baratnokent, aki eppen bosszuallo kedveben van.

Ja, es a lepontozas barmoira nem erdekel, m azzal is csak a sok kokorszaki foglalkozik :)

2015. máj. 18. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!