Szülők ti mi alapján döntöttetek arról hogy a gyereketek milyen gimnáziumba vagy általános iskolába menjen?
Nálunk adott volt a közelben lévő két általános iskola, mindkettőbe elmentünk nyílt napra. Nekem is meg szüleimnek is ugyanaz tetszett, aztán a tanító nénik bemutatkozása után én dönthettem el hogy melyiket válasszuk.
Giminél pedig amelyiket szüleim akarták volna nem vettek fel, így abba kerültem amelyikbe végül is szerettem volna (=amelyikbe a barátom járt akkor). Végül is jó egyetemre kerültem onnan, viszont nem hajtottak szét minket, jó volt.
L22
18!
Nyuszika, semmi hazugsagot nem írtam. A szülő engedélye kell ahhoz, hogy a gyerek adott középiskolába jelentkezzen. Pont. Valóban, ha nem egyezik a véleménye a gyerekével, be lehet vonni a gyamhivatalt. Szerinted hány 14 éves gyereknek jut ez eszébe? És mellesleg mennyi értelme Van? Hány olyan 14 éves van, ki pontosan tudja, hogy mit AKAR? Talán 1 az 1000bol. A többségnek fogalma nincs. Némelyik akkora baromságot talál ki, hogy arra szó nincs. A szülő dolga, hogy segítsen, hogy jó irányba terelte a gyereket. Plusz hiába akar Pistike teszem azt x speciális művészeti gimnáziumba járni, ha szülőknek nincs rá pénze.
"Nyuszika, semmi hazugsagot nem írtam." - dehogynem... abból a fajtából, amelyik el akarja vitatni a gyerek jogait... abban persze van igazság, hogy egy jó részük nincs tisztában a lehetőségeivel... honnan is lenne, amikor a hozzád hasonló gondolkodásúaktól kapják az információkat... tudod, erre pont az a megoldás, hogy informáljuk őket róla.
(én mondjuk tisztában voltam vele, 14 évesen is - szerencsémre...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!