Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya ki akarja írni facebookra...

Anya ki akarja írni facebookra hogy kisbabát várok! Próbálom lebeszélni róla, de nem megy. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok, lehet hogy teljesen rossz kategóriába írok,de nem találtam megfelelőt. Igazából főleg kismamáknak, anyukáknak szólna a kérdés, de persze mindenki véleménye érdekel.

én 22 éves lány vagyok,komoly kapcsolatban, azaz már férjnél vagyok! Szüleimtől elég messze élek, leginkább interneten tartjuk a kapcsolatot.Édesanyám külföldön dolgozik sokat, így ő már teljesen az internet rabja lett. És ezt nem jó értelembe mondom.

Mindent (!) megoszt facebookon. Idézetek, cuki képek, kép arról hogy mit evett ma, és mit csinált..

Ha valakire megharagszik, oda ír ki valami célzó idézetet, vagy ilyesmit.

Néha nevetek rajta, hiszen felnőtt nő, mégis olyan mintha egy kiskamasz kiírásait olvasnám.

Nagyon sok ismerőse van( közel 900) ennek fele olyan, akit csak párszor látott, épp hogy tudják egymás nevét.

Én is használom a facebookot, teszek fel képet, osztok meg dolgokat, de 300 ismerősöm sincs, és megpróbálom minél jobban szűrni őket, hogy ne boldog -boldogtalan lássa a megosztásaimat, hanem tényleg azok akiket ismerek valamennyire.

na most! A lényeg hogy kisbabát várok.Tervezett baba, nagyon örülünk neki, és persze az egész család. Anyuéknak úgy mondtuk el a dolgot, hogy küldtünk egy csomagot, (úgy tudták húsvéti ajándék) És abban egy cuki kiscipőt találtak...

(mivel messze élnek, nem tudtam elutazni hozzájuk hogy személyesen mondjuk el, a terhességem elején sokszor voltam rosszul)

Örültek nagyon, viszont ami bántott , hogy az ELSŐ kérdése anyunak az volt : Ugye ezt kirakhatom a facebookra?

Esküszöm! Annyit se kérdezett meg, hányadik hétben járok, vagy hogy vagyok?!

Ez volt az első, (és talán legfontosabb) tudni valója.

Megkértem, hogy ne tegye ki, hiszen a férjem családja még nem tudja és mivel sok a közös ismerőse (mivel anyu mindenkit megjelöl ) nem szeretném hogy innen tudná meg akárki is.

ekkor már a 12. hétben jártam, direkt nem mondtuk előre el, mert tudom hogy milyen.

most már 16 hetes vagyok, és azóta már mindenki tudja, és anyám azzal zaklat, hogy mikor teheti már ki facebookra a kiscipős képet, hogy mindenki megtudja hogy nagymama lesz?!

Mondtam, hogy szerintem nem szükséges a netre kirakni.

Elmagyaráztam neki, hogy majd ha már szép nagy pocim lesz, biztosan én is teszek fel olyan képet, ahol már látszik hogy babám lesz, de nem akarom hogy időnap előtt "hirdetve" legyen a neten

Erre mérgesen megjegyezte hogy rendben, én tudom, de nem sokáig tudom már titkolni...

De nem is titok! ha valakivel van olyan jóba hogy privát üzenetbe beszélgetnek, akkor mesélje el neki...

Vagy személyesen is , akárkinek! Mert nem titok!

De az hogy nem titok, nem egyenlő azzal, hogy kimondottan ki kell rakni, mint egy hirdetést a főoldalra.

Miért nem hagyja hogy ezt én döntsem el?!

Ő úgy érzi az ő facebookjára azt tesz ki, és oszt meg, amit szeretne, hiszen "joga van hozzá" ... De szerintem ez még annyira korai, még félidős se vagyok... annyira nem is látszik.

Minek?! a fontosabbak úgyis tudják.

Nem nagyon tudom neki ezt elmagyarázni.

illetve sok olyan ismerőse van, aki nekem Okkal nem ismerősöm már.Nem vagyunk jóba, illetve régi osztálytársak, akik tudom hogy milyenek, és nem vagyok rájuk kiváncsi. Őket idővel szép lassan törölte az ismerőseim közül, mert nem hiszem hogy közük van hozzám.Anya viszont mindenkit bejelöl, és visszaigazol..

Értitek hogy mi a gondom?

Ti mit csinálnátok az én helyembe?

Nem facebook ellenes vagyok, én is sokat lógok fent, bár néha nagyon unalmas, de nem ott élem az életemet, és egyenlőre nem hiszem hogy ez a hír hogy babát várok, oda tartozik..

Majd max ha már pocim is szép kerek lesz, és már túl vagyok a fél időn ...

2015. máj. 12. 11:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
21%

"Anyukának megmondanám, hogyha kirakja ez volt az utolsó h bármiféle részletet is megtudott az unokájáról."

Ezt te komolyan gondolod? Ezért megszakítanád az anyáddal a kapcsolatot? Komolyan vannak ennyire egocentrikus, alkalmazkodni képtelen, szobanövény érzelmi szintjén álló emberek? Vagy itt egyszerűen mindenki utálja az anyját?

2015. máj. 12. 14:03
 22/28 anonim ***** válasza:
53%

szerintem a kerdezo anyja egocentrikus es alkalmazkodasra keptelen.

A sajat privat szferamat erinto dolgokban en dontok egyedul. aki ezt nem birja felfogni (lathatoan te sem) az nem teljesen normalis.

2015. máj. 12. 14:09
 23/28 anonim ***** válasza:
66%

21: nem szakítanám meg a kapcsolatot, de kétszer meggondolnám hogy elmondjam-e mit mondott a doki vagy hogy a gyerek elkezdett bilizni és hasonló részleteket ill fotókat is erősen cenzúráznám mit küldök neki, biztos nem kapta pl. fürdős fotót.

Anyukám ismerőseinek semmi köze ezekhez a részletekhez és nagy valószínűséggel nem is kíváncsiak rá, akkor meg mégis minek erőlteti h kirakja?

Ha egy ilyen semmi kérést nem bír tiszteletben tartani akkor nekem minek kéne az ő érzéseire tekintettel lennem?

Szerencsére anyukám nem facebookozik, tehát ilyen gondom nincs, te meg akkor likeolgasd csak nyugodtan ahogy rajongói oldalt csinál a gyerekednek a mamája és kiposztolja minden nap hogy mi termett a pelusban.

2015. máj. 12. 14:16
 24/28 anonim ***** válasza:
13%
Majd eljön az idő, mikor egy kaktusznak tartasz előadást a privát szféráról, mert senki nem fog a közeledbe menni a stílusod miatt.
2015. máj. 12. 14:17
 25/28 anonim ***** válasza:
37%

"te meg akkor likeolgasd csak nyugodtan ahogy rajongói oldalt csinál a gyerekednek a mamája és kiposztolja minden nap hogy mi termett a pelusban."

Mert nem értek egyet az ősanya stílussal, akkor egyből facebook fanatikus lettem? Megnyugtatlak, nem szoktam megosztani semmit és a közeli ismerőseim sem.

2015. máj. 12. 14:20
 26/28 anonim ***** válasza:
70%

Mivel nem arra izgulok hogy hanyszaz ismerosom van a facebookon, ezert ez kulonosebben nem erdekel.

Az eletemben fontos emberekkel nem a facebookon tartom a kapcsolatot.

Sajnos az en csaladomban is van egy ilyen szemely aki minden xart megoszt, ennek az lett az eredmenye hogy nagyon komolyan megszurjuk azokat az informaciokat amik eljutnak hozza. ez az egyetlen vedekezesi mod van.

2015. máj. 12. 14:22
 27/28 anonim ***** válasza:
88%
Azért arra kíváncsi lennék milyen válaszok jöttek volna, ha nem anyukáról, hanem az ugyanolyan jogú mamáról=anyósról jött volna a kérdés, esetleg a férj írja ki az ő szemszögéből a dolgot a kérdező anyukájáról.
2015. máj. 12. 14:42
 28/28 anonim ***** válasza:
84%
Akkor valószínűleg olyan válaszok jöttek volna, hogy "miért sajnálod tőle azt a kis örömöt, mikor számotokra semmiféle negatív következményekkel nem jár?"
2015. máj. 12. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!