Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kötődik ennyire az...

Miért kötődik ennyire az apjához a lányom, sokkal jobban mint hozzám?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból teszem fel a kérdést, semmi másért.

Lányom 21 évesen és nagyon érdekes, már kisbaba kora óta jobban kötődik az apjához, mint hozzám, pedig én neveltem javarészt leginkább. Elég makacs természetű, a főbb nevelési ügyekben az apjára hallgatott mindig, még ma is, nekem meg tojik a fejemre, hogy mi a véleményem és mi lenne a helyes. Én bármilyen programot próbálok vele szervezni nem tetszik neki, de ha az apja mond vagy tesz valamit, arra egyből ugrik. Nagyon érdekes a zenei, filmbeli izlésük szinte egy az egyben ugyanaz, a lányom emiatt inkább a "férfiasabb" dolgokhoz vonzódik, autókhoz motorokhoz ... amiket én veszélyesnek tartok. A lányom dominánd természetű én pedig nem, és az az apja is ez és ebből kifolyólag szinte csak ő tud rá hatni véleményileg és ez más emberekre is vonatkozik.

Miért van ez?

2015. máj. 10. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Az apja vérét örökölte.
2015. máj. 10. 23:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdésedben ott van a válasz is, inkább az apja tulajdonságait örökölte, őt érzi közösebb hullámhosszon magával...
2015. máj. 10. 23:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj a fiús dolgok iránti érdeklődésben az gyakran előfordul, egyébként van egy olyan mondás hogy lány az apjához fiú az anyjához kötődik jobban. Ismerek én is egy családot ott az anya hiába ordibál hogy pl kapcsoljátok ki a gépet aludjatok stb az olyan a kölyköknek mintha csevegne velük, ha az apjuk emeli fel a hangját akkor mindenki fülét farkát behúzza még én is persze erőszak sosincs alkalmazva csak a kisugárzás más.
2015. máj. 10. 23:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez ismert pszichológiai megfigyelés, hogy a gyerek az ellenkező nemű szülőjéhez vonzódik jobban és a szülőnek is más a magatartása az ellenkező nemű gyerekével.
2015. máj. 11. 00:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolso, mi fiutestverek vagyunk es nalunk is apa a "sztar". :)
2015. máj. 11. 01:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbantani, de ha elutasitja az edesanyjaval valo talalkozasokat, szerintem a gyerekkorabol megmaradt serelem lehet az oka. Eloszor kerdezd meg a ferjed, hogy o jo anyanak tart-e?, majd ravezetoleg a lanyodat.
2016. jan. 13. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!