Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire ítéltek meg egy...

Mennyire ítéltek meg egy adott embert a családja (főleg a szülei) alapján?

Figyelt kérdés
Előítéletesek lennétek valakivel szemben, ha tudnátok, hogy valamelyik szülője, rokona alkoholista, börtönviselt, drogos vagy hasonló lenne (ha amúgy az adott embert nem, vagy csak kicsit ismernétek)?
2015. máj. 5. 11:16
 1/9 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Olyan embert, akit nem ismerek, nem ítélek meg sehogy sem. Amúgy az én apám is alkoholista, és nagyon nem örülnék, ha engem az alapján ítélne meg bárki is.
2015. máj. 5. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A férjem apja egyik sem azok közül amit írtál, de egy kiállhatatlan, kötözködő, mindenkit feljelentgető ember. A férjem sokáig szenvedett attól, hogy bár ő teljesen más ember, mint az apja, de mégis sokszor ítélték meg az apja alapján. Persze mikor megismerték, már más lett a helyzet, de eddig sokszor előfordult. Ő már lassan 6 éve nem beszél az apjával és jobb is ez így. Úgyhogy igen, sokszor ítélnek a szülő alapján az emberek sajnos.
2015. máj. 5. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom első kérdése az volt, amikor először találkoztunk, hogy mivel foglalkoznak a szüleim...
2015. máj. 5. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tehet róla milYen családba születik . Ugyanakkor azt az életmódot sem kötelező átvenni , amilyet egy családban lát a gyermek . Éppen ellenkezőleg , ellenpéldaként szolgálhatnak neki . Ha tehát megismerek valakit akinek problémás múltja van a családjából kifolyólag ,de ő egyáltalán nem vette át az életmódjukat stb , akkor természetesen nincsenek előítéleteim , hiszen az ember a szüleit nem választhatja meg , de azt igen hogy ő maga hogyan akar élni !

Élő példa erre a férjem ... Borzasztó gyermekkora volt , anyja tozyogós korában elhagyta , évekig nem is kereste , apja és azok szülei nevelték . Aztán szép sorban meghalt mindenki , ő egyedül maradt alig nagykorúként ! Egyedül maradt , de talpig ember .. Aki nem zülött le , nem került rossz társaságba stb . Megismerkedtünk , egy pár lettünk , családot alapítottunk . Megkerestük az anyját , aki egy nagy csalódás volt. Teljesen ellentétes világot éltek mint mi , lecsúszott mélyszegénység , cigányputri... olyan emberek , akikkel épeszű ember nem érintkezik . Én nem vagyok fajgyűlölő , de azt mondom cigány és cigány között is van különbség . Az anyja magyar asszony létére összejött és csaladot alapított és beépült a legrosszabb fajta romák közé . Nekünk nagy csalódás volt ezzel szembesülni . Egyetértettünk abban , hogy a mi életünkben helyük nincs ! Ők egy külön világ .. És mi is . Nekünk ez így jó ! Talán a sors keze, hogy a paromnak az anyja nélkül kellett felnőnie , hiszen ha mellette marad nem azzá vált volna aki MA.

2015. máj. 5. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:
anyósom a családi hátterem alapján évekig elítélt engem és úgy utált, mint a szrt! szó szerint! Azt hitte, hogy én is iszákos, munkakerülő, buta, lusta, idegbeteg vagyok. Aztán 7 év után rájött, hogy mégse. Szerintem ő akkor megtanulta, hogy ilyenek alapján nem lehet senkiről képet alkotni. Meg kell ismerni és utána véleményezni.
2015. máj. 5. 11:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azért írtam ki a kérdést, mert az én szüleim sem épp a legjobb emberek. Bár csak kevesen tudják rólam, milyen szörnyű gyermekkorom volt és milyenek a szüleim, de anyósomnak mondtam egy-két dolgot, mert annyira faggatózott.

Viszont később, amikor a férjem és közte volt konfliktus, és én is mindenkihez hasonlóan bevonódtam a vitájukba, megkaptam, hogy maradjak csöndben, mert nem tudom milyen egy igazi család. Sőt, továbbment és azt mondta, az én hibám minden, mert féltékeny vagyok és mivel nekem nincs családom (...), akkor nyilván azt akarom, hogy a férjemnek se legyen és én próbálom elvadítani őket egymástól. (mellesleg van családom, vagy egy testvérem, akivel mindenben támogatjuk egymást és hát ott a férjem, akit ezek az anyósom nem tart annak)

Azt hittem rosszul hallok, hogy egy ilyen abszolút nem odaillő dolgot képes felhozni és ezzel bántani engem. Ezenkívül volt olyan megszólalása is, aminek az volt a lényege, hogy szerinte nem lennék jó anya, mert hát az én anyám is milyen volt... Nem túl jó érzés, mit mondjak... Van diplomám, jó állásom, szerető férjem. Minden vagyok, ami anyám nem volt és nem is lesz, és mégis ezt így megkapni...

2015. máj. 5. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Nyilván azt vágta a fejedhez, amivel a legkönnyebben tudott bántani.

De az eredeti kérdésre válasz: előítéletes nem lennék, ugyanakkor nagyon megnézném, hogy milyen viselkedésformákat vett át a családjából az adott ember.

2015. máj. 5. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:
én apám alkoholista, skizofrén(utóbbi az alkoholizmus fejlődött ki). Férjem nagyanyjának az első kérdése: ugye nem akarunk gyereket, mert ki tudja mit örököl tőlem?Plusz elmondtuk,hogy a doki hibájából volt agyvérzésem születéskor és ezt is hozzácsapta, hogy tuti a gyereknek is ilyen baja lenne:S Anyukám meg egy nagyon értelmes nő(diplomája is van),de a problémákat amolyan parasztosan(vagyis két lábbal a földön) oldja meg, emiatt érzem hogy férjem családja lenézi,lesajnálja. Hát azóta nem látogatom a nagymamát és anyukám is csak ritkán jár át.
2015. máj. 5. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:

A szüleim nem vallásosak.

Anyós igen.

Neki ennyi is éppen elég volt ahhoz, hogy a családomat látatlanban megítélje, és persze engem is :) Bele sem gondolok, hogy ha az általad felsoroltak egyike lenne valamelyik szülőm, akkor mi lenne a helyzet.

2015. máj. 5. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!