Mit tehetnék, hogy ne sértsem meg a szüleimet?
Ha ök segíteni akarnak, akkor inkább fogadd el, végezd el minél gyorsabban a föiskolát, keress munkát.
Ezután meg segítsd öket, amikor már tényleg rászolrnak, és neked meg normális kereseted lesz.
Így mindenki jobban jár, mintha most elhúzod a tanulmányaidat, és ezzel nekik sem segítesz semmit.
ha teheted, inkább menj nappalira, úgy könnyebben is fogsz munkát találni
a cégek jobban szeretik a nappalis diákokat
Hát én is arra hajlanék, hogy fogadd el a segítségüket és menj nappalira. Jobb úgy tanulni, mint munka mellett. De ha ragaszkodsz a levelezőhöz, akkor mondd azt nekik, amit ide írtál:
"Nem szeretném, hogy agyonhajszolják magukat. Így is rengeteget kaptam tőlük."
Szerintem fogadd el a segítséget és háláld meg azzal, hogy jó eredménnyel és a min. idő alatt elvégzed a sulit. Ha úgy érzed közben, hogy túlvállalják magukat miattad, akkor még el tudsz menni suli mellett dolgozni.
Nekem is hasonlóak a szüleim, tudom, hogy mit érzel. Párommal egy családi házat újítottunk fel és rengeteget segítettek, adtak, amit tudtak. Állandóan mondták, ha megszorulunk anyagilag, akkor szóljunk, mert adnak. Engem is bántott ez, mert úgy voltam vele, hogy már eleget adtak, majd szépen-lassan önerőből befejezzük mi. Aztán láttam, hogy mennyire szomorúak, mert nem fogadunk el segítséget. Venni nem akartak semmit, mert féltek, hogy nem a mi ízlésünknek megfelelőt választanak. Így azt csinálom, hogy megjegyzem, mennyire tetszik pl. egy terítő és látom, milyen örömmel hozzák el nekem pár napra. Most tavasszal kértünk tőlük pénzt, hogy hamarabb befejezzük a kertet, de mondtuk, hogy visszafizetjük.
Hidd el, nagyon szeretnek téged és a legnagyobb örömük az, hogy neked segítsenek.
Menj nappalira, ne levelezőre, ott könnyebben találsz diákmunkát! Oszd be úgy a tárgyaidat, hogy a BA-t ne 3, hanem 4 év alatt végezd el. Így lazább lesz és nyugodtan tudsz mellette tanulni is és dolgozni is.
Fogadd el a szüleid segítségét, nekik ez örömet okoz, hogy akarnak és tudnak is segíteni. Ne bántsd meg őket. De ha dolgozol és jobban állsz így anyagilag, a legjobb amit tehetsz, hogy elkezdesz az életre apórolni. Lakásra, világkörüli útra, akármire. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!