Már vagy egy éve havonta 1x járok haza anyámékhoz, és ma lesokkolt, hogy már "öreges szaguk" van, de miért?
25 vagyok, Pesten dolgozom, anyámék falun élnek jó messze.
Anyám 50 éves, apám 60.
Minden éven elmegyünk 1x wellness szállodába és az idein már nagyon feltünt, hogy olyan "öreges" szaguk van :( Mármint a szállodai szobában két nap után :(
Tesom is kirepült már a családi házból ugy-ahogy, mostmár jobbára csak apám van itthon egész nap, mert már vagy 10+ éve tulképp "háztartásbeli", anyám meg vezeti a boltját ugyhogy keveset van itthon.
Lehet, hogy apám miatt van ez az öreges szag?
Annyira szomorú :(
Nálunk sosem volt büdös, ódon szag sem, mindig tisztaság van, nem vagyunk prolingerek, nem is cigizik senki.
De most ez az öreg szag nagyon mellbevágott :(
Én kb. 80 éves koruktól kezdtem érezni a szülői háznál ezt a szagot, ami édesanyámé volt inkább. Édesapám rendkívül jó fizikai állapotban volt, még 92 évesen is ragaszkodott a gazdálkodához, amit azzal magyarázott hogy neki a természetben érzett szabad élet és mozgás az éltetője. Neki nem éreztem ilyen szagát sosem, még a végső óráiban sem.
Társasházak folyosóin is előfordul ilyen szag. De azt nem tudom határozottan hogy melyik nemé erősebb, olyan ézésem van hogy az idős hölgyeké szokott, de aki idegenekre gondolok ők dohányoztak is.
Nyugi, neked is lesz! :)
Én az infarktusom után egy marék gyógyszert vagyok kénytelen szedni, és azóta előbb büdösödik a lábam, és a reggeli vizeletemnek is erősen "öreges" szaga van, mintha állandóan spárgát ennék. :(
Nem biztos, hogy a higienia hianya okozza, a ferjem egy idosotthont vezet kulfoldon. Ez egy maganintezmeny, es maximalisan odafigyelnek a higieniara, a furdetesre, a wc utani mosakodasra, ket naponta huznak agyat, derekaljat naponta cserelnek, minden nap tiszta ruhat kapnak (nem pizsiben fetrengenek)... szoval nagyon figyelnek mindenre, megis budos van egyes bacsik, nenik szobajaban. Ket takarito napi 6 oraban takarit, ket fele menubol valaszthatnak (szoval nem feltetelen az etel az ami befolyasolja a szagot), folyamatosan szelloztetnek, sokat ulnek kint a kertben (itt telen is, mert jo ido van).
Mi is a gyogyszerekre, a meregtelenitesre, a hormonokra gondoltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!