Minden körülményt figyelembe véve, szerintetek mit csináljak?
Anyukám lassan 1 éve meghalt, apám alkoholista (fontos ,hogy ő ezt tagadja) és még 2 testvérem van.
A családi kassza úgy néz ki,hogy apám kap havi 90 ezer fizetést, +60 ezer özvegyi nyugdíjat.
A bátyám keres havi 80 ezret fixen + innen-onnan van még pénze, havi átlag 100 ezer.
A húgom és én iskolába járunk, kapunk 30 ezer csp-t illetve a húgom és én is kapunk 26-26 ezer árvasági ellátást.
Hónap végére már egy forintunk sincs mert apám minden pénzt eliszik, van,hogy ennivaló sincs itthon.
Nekem van saját számlám amire kiutalják a 26 ezer árvaságit, de e felett apám rendelkezik, mikor felvetettem,hogy majd én akkor úgy elkezdett ordibálni, mint a fába szorult féreg.(ismétlem, tagadja,hogy alkoholista, és a folyamatos ellentmondásai ellenére, mindenki előtt tagadja, egyedül ő hiszi el magának, de nagyon)
Arra gondoltam,hogy fogom magam, és bemegyek a bankba,hogy szeretném megváltoztatni a jelszavamat, így apám többé nem fér hozzá (19 éves vagyok.)
Eddig úgy terveztem,hogy majd szeptembertől fogom én kezelni, mert valószínűleg továbbtanulok, és úgy néz ki,hogy fel is vesznek, persze ez még sok mindentől függ, de ott kollégiumba laknék, és ha egyszerűen megváltoztatom a jelszót akkor őrjönghet magában, nem leszek ott,hogy hallgatnom kelljen.
Ami az ellen szól,hogy most vegyem el tőle ezt a pénzt, az az,hogy lehet,hogy akkor azt mondja,hogy akkor éljek meg abból, ő nem ad enni se, sőt elém fogja tolni a számlákat,hogy ezt meg ezt fizessem be abból a pénzből, mert itt élek és fizessek,vagy húzzak el.
De ha belegondolok így elég rossz a helyzetem, és igazából tök mindegy,hogy ad e enni vagy sem, mert most is az van,hogy hol van kaja,hol nincs, de nem tudom,hogy megélek e a 26 ezerből ha csak ennivalóra kell költenem, és hogy megéri e vállalni a konfliktust, mert lehet akkor is ugyan ott leszek ahol most.
Ami még fontos: a bátyám egy forintot sem ad haza, tőle nem is kér apám, mert egy húron pendülnek, csak a bátyámnak józan a gondolkodása, viszont iszonyú buta, tehát viccen kívül 80-as lehet az IQ-ja körülbelül.
Összefoglalva az a kérdés,hogy vállaljam a konfliktust, és próbáljak meg megélni 26 ezerből, vagy bírjam ki szeptemberig?
(A házból nem tenne ki,csak fenyegetne vele)
Szerintem addig, amíg le nem érettségizel, hagyd a dolgot. Most azon sok múlik és nyugalomra van szükséged. Már nincsen sok hátra.
Annyit felhoznék apumnak, hogy x összeget szeretnél a számláról, csak kajára magadnak.
A bátyám ezt-azt vesz néha ami "köz" érdeket szolgál,hogy legyen, de nem jellemző, a fizetése 90%-át kizárólag a saját magára illetve a barátnőjére költi,számlára és ennivalóra egy forintot sem.
Ha felhozom apám is azt mondja,hogy "mi közöd hozzá?"
Az pedig kizárt,hogy adna kajára pénzt, tőle nem lehet kérni.
Mivel tudja,hogy alkoholra kell neki, így semmi mínuszt nem enged meg, ugyanis nem jön ki hónap végéig így ha még megcsapolnám azt az összeget akkor addig se jönne ki, szóval kizárt,hogy adna, ezért kell elvenni, és ezért fog őrjöngeni, mintha egy drogosban tudatosulna,hogy holnaptól nincs több szer, akkor az ölni is képes, apám ölni nem képes, de hogy vérszemet kap az biztos.
Kérd a számládra a csp-t és keress valamilyen diákmunkát, aztán valahol bérelj egy szobát, abból nagyon szűkösen, de lehet, hogy ki tudnál jönni.
Ilyen emberek közt nem szabad sokáig élni. (Tapasztalat)
:(
én először kiszámolnám a családi ktgvetést papíron.
1.) egyes verzió: Jelenlegi helyzet.
Hogy lássam feketén fehéren mennyi megy egyes számlákra, kajára, és ami marad, az az az összeg, amit eliszik.
2.) kettes verzió: bankletiltás után
lássuk jobban járhatsz-e
A konfliktust illetően:
1.) Letiltod: Apád MOST ordít veled, de akkor legalább leváltál róla.
2.) Behódolsz: Apád cérnán rángat MAJD még éveken keresztül, és majd ha normális kereseted lesz, akkor is a Te nyakadban marad a gondosokodás felette, és az egész család a jóindulatodon fog élősködni.
Szedj fel inkább egy gazdag fiút, aztán költözz hozzá.
Diákmunka, szoba bérlés, szűkös megélhetés az minden csak nem élet. Pláne egy fiatal embernek...
Jah, mennyivel jobb az, hogy aláfekszünk akárkinek, akinek van pénze és boldogtalanná tesszük magunkat is, miközben állandóan hazudunk a másiknak.
Igazad van, mennyivel jobb élet az ilyen, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!