Alkoholmérgezés? Csalódnátok a gyereketekben?
Pont most írtam egy válaszban, hogy engem elég szigorúan fogtak mindig is. Ha elmentem este szórakozni, akkor szondával vártak otthon.
Pár felest ittam abban az időszakban, de sosem mertem, csak ha nagyon korán találkoztam a barátaimmal. Mivel jó vagyok matekból és kémiából, számolgattam is , hogy xy alkohol mikorra tűnik el a véremből.
Aztán a 18. szülinapom ünneplésekor anyáék pont nem voltak otthon. Szóval tudtam, hogy akkor ihatok, mert akkor megyek haza amikor akarok, és nem is nézik meg a szondával. Meg számítottam enyhülésre és ellenállásra is gondoltam, szóval úgy voltam vele, hogy ha elmúltam 18 már nem fújom meg nekik többet.
És hát a 18. szülinapom úgy végződött, hogy éjfélkor már a kórházban voltam alkohol mérgezés miatt.Nagyon súlyos volt.
A zárójelentés alapján rákerestem a neten, és irodalmi érték szerint a véralkohol szintem már a halálosba esett. És ezt akkor mérték amikor már a kórházban voltam, szóval előtte szerintem még magasabb lehetett.
A szüleim nem tudják, bár biztosan sejtették, hogy berúgtam, mert utána napokig elég ramatyul voltam, nem bírtam enni annyira liftezett a gyomrom.
Tanultam belőle. Nem ittam azóta, és az éjszakai élettől is elment a kedvem egy pár hónapig.
Azóta már sok év eltelt, járok szórakozni, de továbbra is alkohol nélkül.
Kérdem én, hogy mit szólnátok ha ez kiderülne a gyereketekről? Nem tervezem ennyi év után elmondani, de ha mégis kiderülne. Meg érdekel, hogy a szülő mit érezne ilyenkor.
Köszi a válaszokat. És nem kérek ítélkezést.
Már nem emlékszek mennyi volt a véralkohol szintem, a papírt meg elégettem.
közben törölték a választ:D
igen. bár direktben nem hiszem hogy nyomozgatnának.
Emiatt nem lesz gáz a munkahelyeden.
Az, meg hogy 1x kaptál alkoholmérgezést.. A múlté. Most már nem iszol a jelennel és a jövővel kell foglalkozni. Ha elmondanád a szüleidnek és csalódnának, akkor elég furcsák, az biztos.
Megnyugtatásképp elmondom, én 4x voltam alkoholmérgezéssel kórházban, 18 év alatt, annyira piáltam, és mindről tudnak a szüleim.. Egy elzüllött pxcsnek tartottak, akiből azt hittél, h alkoholista lesz. Hát, nem, nem lettem alkoholista, iszok, de mértékkel, ugyanis 4x átélni azt, amit te 1x éltél át, nem kellemes, és hát eléggé beleuntam én is :D
22/f
Hosszu lenne az egeszet leirni, de a lenyeg, hogy ajulasig ittam magam 17 evesen es a detoxba kerultem. Gyomormosas nem volt, de egy estere bevittek. Hat amig elek nem felejtem el a mentosok rohogo pofait , gunyos megjegyzeseit, a korulottem levo beginazott, bedrogozzott, magatehetetlen lanyokat, a duhongo, meztelen terhes cigany not, aki azzal fenyegetozott, hogy kest vesz magahoz, mert a parja megakarja olni , de O inkabb itt vegez mindenkivel es a babajaval.
Sem az apolot, aki le se sz*rta mi van velunk, helyette vegig nezte az egesz musort.
Az egesz estet vegig sirtam. Anyamek termeszetesen kiakadtak, de mivel lattak rajtam, hogy szinte sokkent erintett az egesz, nem akartak meg ki is oktatni es beszologatni.
Egy ideig tema volt, hogy mit es hogyan ezentul, de en akkor megfogtam, hogy soha tobbet ilyen allapotba nem kerulok.
A munkáltatódat nem fogja érdkeleni, te meg tnaultál belőle.
Valahol te is és a szüleid is hibásak, egyikőtöknek sem volt több esze a másiknál, azért ahhoz durván sokat kell inni, hogy alkoholmérgezést kapj.
Én biztos nem fognám ennyire a gyerekemet amúgy, ha berúg és pocsékul van utána, az ő baja, majd megtnaulja, de felhívnám a figyelmét inkább, hoyg mi lezs, ha nagyfiúnak/lánynak képzeli magát és többet iszik a kelleténél. Ha nem hallgat rám, az ő baja, de egész biztos lenne másnap valami házimunka, amit az ő dolga lesz megcsinálni.
"hogy ezt ki lehet nyomozni valaha?"
"Tájékoztatjuk, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, mint az 1997. évi XLVII. tv. (Eüatv.) 3.§ i) pontja szerinti adatkezelő a 4.§ (2) g ) pontban nevesített módon az egészségügyi ellátások finanszírozása céljából, az 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről: 22.§-ának (6) bekezdése alapján, adatokat 15 éves időszakra visszamenőleg kezelhet. Ennek alapján az OEP az ennél régebben igénybevett ellátásokról adatokat személyazonosításra alkalmas módon nem tárolhat és nem szolgáltathat."
Ennek alapján pl minden kezelésem ott van az adatbázisban 14 éves koromtól, azzal együtt hogy milyen gyógyszereket váltottak ki a nevemre. Az egész megállapításához elég egy TAJ szám, és ott pontosan leírják hogy hol és melyik osztályon kezeltek, milyen vizsgálatokat végeztek, és milyen gyógyszereket váltottál ki később. A munkahelyemen így szűrik ki a pszichiátriai betegeket.
köszi minden választ.
aki tudja hogy hol nézhetek utána a saját kezeléseimnek a taj szám alapján az írjon pls!
Szia!
Én nem a gyerekemben csalódnék, hanem magamban. Elgondolkoznék, hogy mit csináltam ennyire rosszul, hogy ha az első adandó alkalommal ennyire kontrollt veszít a gyerekem.
Bár az a baj, hogy az ilyen vaskalapos, agyonkorlátozó szülőknek ezek sosem esnek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!