Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak a szüleimnek,...

Mit mondjak a szüleimnek, hogy megengedjék a piercinget?

Figyelt kérdés

Spiderbite-ot szeretnék, viszont a szüleim nem igazán szeretik a módosítgatásokat. Azt is hosszú idő volt kikönyörögni (3 év, persze megértem, hogy egy 12 évesnek nem kéne festetni), hogy befesthessem a hajamat, mert tényleg rühelltem.

Most megyek szakközépbe és úgy gondolom, könnyebb úgy megszokni a tanároknak, hogy eleve azzal látnak, nem hogy valamelyik ottani évben csináltatom meg. Na meg, ha nagyon morognak érrte, kiveszem és kész.

15/L

2015. ápr. 26. 17:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A hajamat befestethettem szóbeli után szerencsére. :) És igen. Ha ki szerwtnék az iskolában vetetni, akkor kivenném~
2015. ápr. 26. 18:51
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

Beforr?

Már akinek.

Nagyon szép leszel az ajkad alatt két heggel.

2015. ápr. 26. 18:53
 13/14 Gyémántlány ***** válasza:

Hát, egyetlen megoldás lehet, az, ha beszélsz velük erről. Mint intelligens ember, nem mint hisztiző kamasz, mert az sosem jön be... Elmondhatod, hogy ez a te tested, és végül is te döntesz vele kapcsolatban, vagy, hogy most fiatal vagy, és szeretnél kísérletezni, stb. Az is jó érv, hogy végtére is ez nem egy tetkó, így vagy úgy begyógyul a helye, ha kiveszed, tehát nem végleges testmódosítás.

Viszont én azt mondom, gondold át a dolgot. Tényleg annyira vágysz az egészre, hogy megérje hónapokig nyúzni érte a szüleidet? Egy kis fémdarabtól a szád szélén nem leszel különösebben szebb, és persze értem, hogy neked ez tetszik, de nem lehet abból semmi gond, ha kicsit több ideig merengsz az ötleten. Végül is, ha még három év múlva is tetszik a dolog, megcsináltathatod minden különösebb gond nélkül. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy tizenöt éves kamaszlányként ez olyan fontos lenne...

Amúgy is, ki tudja, mit hoz a sors. Lehet, hogy tizenhat-tizenhét évesen anyudék már máshogy fognak hozzáállni a dolgokhoz, és megcsináltathatod. De én azt mondom, mindenképpen várj vele egy kicsit.

A tanároknak meg teljesen mindegy, hogy mi fityeg a szád szélén, ha a beledet húznád magad mögött, az sem érdekelné őket...

2015. ápr. 26. 21:27
 14/14 anonim ***** válasza:

én 15 éves korom óta vagyok piercing viselő.

a legjobb érv, hogyha kiveszed, főleg a szúrás utáni első pár hónapban, akkor simán beforr, és maximum 2 rózsaszínes pötty marad utána. ha nem forr be, akkor sem lesz heges, csak ott lesz 2 lyuk, ha nem nagy ékszert választasz, akkor nyilván a lyukak is picik maradnak :)

és hacsak nem valami nagyon elit, vagy vallásos iskolába mész, hidd el, a tanárok és az osztálytársak jól kezelik az ilyet, nem kap az ember sok előítéletet, a piercing elég megszokott dolog ám. én egy jobb gimibe jártam, ekkor fénykoromban 8 piercing volt látható helyen az arcomon, plusz még a tetkók, színes haj, és akik ismertek, azok így fogadtak el. akik meg nem vették a fáradtságot, hogy megismerjenek, azoknak nehogy már érdekeljen a véleménye :) én amúgy magamnak szúrtam pár kivételével mindet.

normális ember nem fog elítélni azért, mert te más ékszereket szeretsz, max nem tetszik nekik, és nem értik, hogy miért teszed.

de hogy talán egy kis segítséget is nyújtsak: tényleg az a legjobb érv, hogy bármikor kivehető, és akkor beforr. meg persze ez nem sokkal másabb, mint egy fülbevaló, csak kevésbé elfogadott. értesd meg a szüleiddel, hogy ez nem káros, nem rossz, csak neked más az ízlésed, és így szeretnéd megvalósítani magadat. végtére is most vagy fiatal, most van időd és lehetőséged ilyeneket csinálni, nem majd 40 évesen :)

20L

2015. ápr. 26. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!