Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha 16 éves...

Az normális, ha 16 éves vagyok, és a szüleim nem akarnak elengedni fesztiválra?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Felvetődött a barátokkal az, hogy mi lenne, ha nyáron kimennénk a Strand fesztiválra, 4 napra. Sokan lesznek ott ismerősök is, a bérletre-valót pedig nyári munkával szeretném megkeresni, szóval nekik igazából nem is kerülne költségbe.

Azzal érvelnek, hogy túl fiatal vagyok, meg hogy mennyi nem normális ember lesz ott (anyum soha nem járt ilyen helyen, de mindegy), meg hogy bármi történhet. Erre mondtam, hogy fényes nappal hazafelé is bármi történhet, meg hogy miért nem bíznak bennem. De persze, ők bíznak.

A "kijárási tilalmam" 10 óra, ami szintén eléggé idegesítő, mert mindig én megyek haza először. Egyke vagyok, és megmondom őszintén, eléggé elkényeztetnek (inkább anyu). Hálás vagyok, hogy ennyit törődnek velem, tényleg, de amikor megyek, hogy csináljak reggelit, anyu mindig kérdezi, hogy mit szeretnék enni, mondom köszi, megcsinálom. Még a kezemből is kiveszi a dolgokat, azzal, hogy béna vagyok, és hogy majd ő megcsinálja helyettem. Amikor kérdezem, hogy segíthetek e valamit, azt mondja, hogy úgysem tudok, béna vagyok, majd ő. Aztán meg jön a monológ, hogy az ő kölyke semmire nem való.

Elég para.

Szerintem, ha megtehetné, akkor bezárna a szobámba, és ki nem engedne hetven éves öregbölcs koromig.

Na, hogy visszatérjünk az eredeti témára, a másik kedvenc mondata, hogy "nincs semmi tapasztalatod a fesztiválok terén, fogalmad sincs, micsoda". Mert ő nagyon tudja. És már nem azért, de ha nem megyek, nem is lesz tapasztalatom soha.

És az itt a bökkenő, hogy amikor pl. el akarok menni egy buliba, akkor hazudok, hogy most itt meg itt szeretnék aludni. Nem tudok mást csinálni, apu még elengedne, de anyu biztos, hogy nem. Pedig nem iszom magam halálra, és nem csinálok olyan dolgokat, amiket nem várnának tőlem.

Ami meg elég nagy hatással van a kapcsolatunkra. Nem szeretek hazudni, múltkor el is döntöttem, hogy játsszunk akkor tiszta lapokkal, elmondtam neki, hogy elmehetek-e ekkor meg akkor (általában pénteken vagy szombaton) egy pub-ba, ami viszonylag közel van, és könnyen haza tudok jutni, mert nem egyedül jövök, biztonságos stb. És hogy sok ismerős jár oda, meg hogy ne kezeljen babának. De tényleg, ezen akadok ki, hogy a többi haveromat elengedik, akár éjfélig is, és semmi probléma nincs belőle.

Na szóval, elmondtam, anyu meg azonnal: Úristen, te kocsmába jársz, minden héten egy lebujban akarsz részegen fetrengeni?

Szóval, amit itt leírtam, hogy mit gondolok, anyám mindennel tisztában van. Csak az a probléma, hogy hiába próbálom megbeszélni, mindig ordítás lesz a vége.

Bocsi a monológért.

2015. ápr. 26. 12:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Azért nem engednek el mert: A lányokat féltik, bármi megtörténhet veled ott. Ha bajod esik akkor az az ő felelősségük.

16 évesen még nem kellene fesztiválokra járnod főleg nem 4 naposra.

2015. ápr. 26. 16:14
 22/34 anonim ***** válasza:
#20-as, állítsd már le magad. Bárkinek bármikor beletehetnek a poharába valamit, úgy, hogy észre sem veszi. Nem csak lányoknak, fiúknak is. Ha nem tudsz intelligens ember módjára kommunikálni, akkor inkább menj és írd meg a házi feladatokat, még sokat kell tanulnod.
2015. ápr. 26. 16:31
 23/34 anonim ***** válasza:
Túl fiatal vagy. Én sem engednélek el 18 éves kor előtt.
2015. ápr. 26. 17:22
 24/34 anonim ***** válasza:

Nem kötekedni akarok, de aki azt írta, hogy a kérdező megbízhatónak tűnik. Az elolvasta egyáltalán?

Nem engedik el 16 évesen és már össze vissza hazudozik, hogy elmehessen.

Szóval nekem ez alapján nem tűnik megbízhatónak..

Én 16 évesen kezdtem eljárni esténként otthonról. Mivel volt otthon szondánk, ezért tényleg nem ihattam. Maximum 8 órakkor valamit, hogy 1-2 fele már ne érződjön. de nem is mertem bevállalni.

Az első éjszaka amikor ihattam alkoholt ,a 18 . szülinapom volt. Hát a barátaim kitalálták, hogy ahány éves annyi feles. Én meg még sosem ittam, szóval fogalmam se volt róla, hogy milyen hatással lenne rám, és hogy ez egy nagy mennyiség, főleg rövid idő alatt.

Csúnya alkohol mérgezésem lett.

Persze, nem a szüleimet okolom. De úgy gondolom, hogyha nem olyan vasszigorral nevelnek, hogy szondával vártak mindig otthon, akkor talán nem a kórházban értem volna meg az éjfélt 18. szülinapomon.

De azóta már eltelt jó néhány év.

Szerintem semmi károd nem lesz ha elmész egy ilyen fesztiválra. Megbízható emberekkel, esetleg fiatal felnőtt kísérettel főleg nem.

2015. ápr. 26. 17:31
 25/34 anonim ***** válasza:
Jajj istenem, bírom már nagyon, hogy ez a "piriii" mennyire próbálja játszani a felnőttet, miközben ő is tizenéves még :D
2015. ápr. 26. 19:28
 26/34 A kérdező kommentje:

Kértem már sokszor, hogy mutasson meg ezt meg azt, de mindig azt mondja, hogy úgy sem tudom megcsinálni. Ami meg utána visszacsap abban, hogy "ezt már neked kéne csinálnod". Ilyenkor meg vagy állok bambán és próbálom felfogni az élet miértjét, vagy rohadt nagy veszekedés lesz.

És nem, nem azért akarok menni, mert ha nem mennék, akkor a barátaim lenéznének, hanem azért, mert rengeteeeg zenekar lesz, akiket imádok.:D És meg persze kíváncsi vagyok a fesztivál-feelingre. (Nem, nem a drogra, és nem, nem a piára.)

És nem, nem nézem le azokat az embereket, akik nem járkálnak fesztiválra hanem inkább egymásnál bandáznak (mert mi is sokszor ezt tesszük), és képzeljétek el, azokat sem, akik "öreg harmincasok". Imádom az embereket, akik hülye p*csának néznek, akinek nincsenek egyéni gondolatai, csak azért, mert 16. Köszi <3

Persze akinek nem inge, nem veszi magára.:D

De oké, akkor lejjebb adok az igényeimből, és egy egynapost megpróbálok kijátszani.

Köszi a válaszokat, jöhetnek még, tök jó olvasgatni.:DD

2015. ápr. 26. 19:51
 27/34 anonim ***** válasza:

ugyan már, ne démonizáljátok már ennyire a fesztiválokat.

én 14 éves korom óta járok el fesztiválozni, koncertezni a barátaimmal, vagy a párommal, épp hogy hozta össze a sors. megértem, hogy féltenek, de egy normális fesztiválon (mondjuk én csak rock-metál-punk bulikra járok) nem történik semmi rossz, nem kevernek drogokat a lányok italába, és nem bántják sem őket, se senkit, nem taposnak agyon a koncerten sem.(ha csak be nem mész a pogóba felkészületlenül..) ezek a helyek, bulik nem olyan rosszak, mint ahogy sokan beállítják. nyilván nem mindenkinek tetszik, nem mindenkinek olyan a személyisége, ami illik egy fesztiválra, de én személy szerint imádom azt a szabadságot, szórakozást, életérzést amit nyújtani tud egy fesztivál, ehhez semmi sem fogható, de tényleg. mindenki a barátod, olyan, mint egy nagy család. :)

nyilván felelősségteljesen kell viselkedni, és megbízható társasággal menni.

20L

2015. ápr. 26. 23:50
 28/34 anonim ***** válasza:

Én meg 25 óta járok fesztiválozni, és 45 vagyok.

Nem fognak leteperni, megerőszakolni, de nem 16 évesnek való. Erről ennyit.

Rengeteg veszély leselkedik egy kicsit spicces fiatal lányra.

Bőven van rá időd.

2015. ápr. 27. 00:11
 29/34 Fingkirály ***** válasza:

Én is 18 voltam, amikor először elengedtek ilyesmire, és az is helyben volt, minden nap haza tudtam menni, látták, hogy egy darabban vagyok.

Mondjuk annyiból egy kicsit igazat adok azoknak, akik akár elengednék, hogy azért ez már nem a nyolcvanas-kilencvenes évek, már minden tini zsebében ott a "láthatatlan póráz", aminek ha spec bekapcsolja a gpsét és megosztja anyu telefonjával, akkor akár méterre pontosan tudhatja anyuci, hogy merre bóklászik a kicsi kislánya, no meg bármikor elérheti. Azért MOST (a mindenféle piábakeverős csúnyabácsik ellenére is) jóval kisebb kockázat elengedni egy tizenévest fesztiválozni, mint annak idején engem a kilencvenes években, amikor kiléptem a kapun, azt mondtam, hogy éjjel kettőig megjövök, aztán ha nem, no akkor mivan, hol kezdjünk el keresni a tízezer másik ember között...

2015. ápr. 28. 11:57
 30/34 anonim ***** válasza:
Tenyleg jo hogy torodnek veled,mondjuk szerintem 10nel maradhatnal tovabbxd En 14eves vagyok, egy-egy penteken,szombaton szoktam elmenni valahova,akkor baratnomnel alszok,mert eleg keson szoktunk hazamenni,pl szulinapnal. Most szeretnek elmenni egy fesztivalra,baratokkal.
2015. máj. 31. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!