Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha 16 éves...

Az normális, ha 16 éves vagyok, és a szüleim nem akarnak elengedni fesztiválra?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Felvetődött a barátokkal az, hogy mi lenne, ha nyáron kimennénk a Strand fesztiválra, 4 napra. Sokan lesznek ott ismerősök is, a bérletre-valót pedig nyári munkával szeretném megkeresni, szóval nekik igazából nem is kerülne költségbe.

Azzal érvelnek, hogy túl fiatal vagyok, meg hogy mennyi nem normális ember lesz ott (anyum soha nem járt ilyen helyen, de mindegy), meg hogy bármi történhet. Erre mondtam, hogy fényes nappal hazafelé is bármi történhet, meg hogy miért nem bíznak bennem. De persze, ők bíznak.

A "kijárási tilalmam" 10 óra, ami szintén eléggé idegesítő, mert mindig én megyek haza először. Egyke vagyok, és megmondom őszintén, eléggé elkényeztetnek (inkább anyu). Hálás vagyok, hogy ennyit törődnek velem, tényleg, de amikor megyek, hogy csináljak reggelit, anyu mindig kérdezi, hogy mit szeretnék enni, mondom köszi, megcsinálom. Még a kezemből is kiveszi a dolgokat, azzal, hogy béna vagyok, és hogy majd ő megcsinálja helyettem. Amikor kérdezem, hogy segíthetek e valamit, azt mondja, hogy úgysem tudok, béna vagyok, majd ő. Aztán meg jön a monológ, hogy az ő kölyke semmire nem való.

Elég para.

Szerintem, ha megtehetné, akkor bezárna a szobámba, és ki nem engedne hetven éves öregbölcs koromig.

Na, hogy visszatérjünk az eredeti témára, a másik kedvenc mondata, hogy "nincs semmi tapasztalatod a fesztiválok terén, fogalmad sincs, micsoda". Mert ő nagyon tudja. És már nem azért, de ha nem megyek, nem is lesz tapasztalatom soha.

És az itt a bökkenő, hogy amikor pl. el akarok menni egy buliba, akkor hazudok, hogy most itt meg itt szeretnék aludni. Nem tudok mást csinálni, apu még elengedne, de anyu biztos, hogy nem. Pedig nem iszom magam halálra, és nem csinálok olyan dolgokat, amiket nem várnának tőlem.

Ami meg elég nagy hatással van a kapcsolatunkra. Nem szeretek hazudni, múltkor el is döntöttem, hogy játsszunk akkor tiszta lapokkal, elmondtam neki, hogy elmehetek-e ekkor meg akkor (általában pénteken vagy szombaton) egy pub-ba, ami viszonylag közel van, és könnyen haza tudok jutni, mert nem egyedül jövök, biztonságos stb. És hogy sok ismerős jár oda, meg hogy ne kezeljen babának. De tényleg, ezen akadok ki, hogy a többi haveromat elengedik, akár éjfélig is, és semmi probléma nincs belőle.

Na szóval, elmondtam, anyu meg azonnal: Úristen, te kocsmába jársz, minden héten egy lebujban akarsz részegen fetrengeni?

Szóval, amit itt leírtam, hogy mit gondolok, anyám mindennel tisztában van. Csak az a probléma, hogy hiába próbálom megbeszélni, mindig ordítás lesz a vége.

Bocsi a monológért.

2015. ápr. 26. 12:56
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
39%
Én se engednélek el.Lehet hogy nem tudod átértékelni de a gyerkuk vagy,akármennyire is bíznak benned, féltelek.
2015. ápr. 26. 13:52
 12/34 anonim ***** válasza:
37%

Teljesen igazuk van. 16 évesen Pub, meg fesztivál, meg éjfélkor hazajárás? Én sem engednélek el. Féltenek a mai világban sajnos már fényes nappal is vigyázni kell, nemhogy éjjel, meg a drogtól hemzsegő fesztiválokon!

Örülj, hogy törődnek veled! És ne hazudj, hanem értsd meg őket!

2015. ápr. 26. 14:03
 13/34 anonim ***** válasza:
35%

jajj imádom az ilyen 'a fesztivál az ördögtől való' bolondokat, mint a hetes :)

az hogy a barátnőd piájába drogot tettek, részben az ő hibája. nem kell mindenféle idegennel meghívatnia magát, és figyelnie kéne hogy ki hogy adja oda a piát. nem figyelt, így járt...

nincs minden második ember beszívva, és a koncerten se taposnak agyon ha nem az első sorokban állsz. lehet normálisan is fesztiválozni bár nyilván akinek ilyen 'okos' barátnői vannak az nem fogja fel úgyse :D

2015. ápr. 26. 14:04
 14/34 anonim ***** válasza:
32%

Teljesen normális, hogy nem enged el, én se tenném.

Ami a többit illeti: ha azt akarod, hogy ne babaként kezeljen, akkor ne engedd, hogy ő csinálja a reggelidet. Mondd meg határozottan, hogy te úgy szereted a szendót vagy akármit, ahogy te csinálod. Főzésnél állj oda mellé, kérd, hogy néhány műveletet te csinálhass, mert meg akarsz tanulni főzni, mutassa meg, aztán végezd el te. Mosogass el kérés nélkül ebéd után, közöld, hogy most te mész bevásárolni, szerinted ez meg ez kell, mit hozzál még?

Nem kell házi rabszolgának lenni, csak azt a tudatot kialakítani benne, hogy (majdnem) felnőtt lányával közösen vezeti a háztartást. Egészen más szemmel néz rád, mint valakire, akit kiszolgál, mint egy csecsemőt.

2015. ápr. 26. 14:07
 15/34 anonim válasza:
49%

egyetértek, köszönd meg nekik, hogy nem engednek el, én örültem volna a korodban, ha ennyire törődnek velem,talán most nem állnánk ilyen távolt egymástól édesanyámmal. és ne hazudozz nekik, rosszul fogod érezni magad még évek múltán is miatta.

20/L

2015. ápr. 26. 14:26
 16/34 anonim ***** válasza:
32%

Még jó, hogy nem engednek 15-16 éveseket kocsmázni.

Eleve ki sme szolgálják őket, ha mégis, akkor feljelentés.

2015. ápr. 26. 14:35
 17/34 anonim ***** válasza:
82%
én tavaly 19 évesen voltam először és utoljára fesztiválon. nincs ott helye 16 évesnek.
2015. ápr. 26. 14:47
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
13-mas, köszönöm szépen a kedves a hozzászólásodat. Természetesen lehet máshogy is csinálni, egy szóval nem mondtam, hogy nem. Csak felhívtam a kérdező figyelmét, hogy elsősorban mi van egy ilyen fesztiválon. Máskor kevésbé lekezelő stílusban válaszolj, mert ezzel csak magadat járattad le.
2015. ápr. 26. 15:07
 19/34 anonim ***** válasza:
Megbizhatonak tunsz, ha en lanyom lennel elengednelek. Persze bizonyos feltetelekkel. Bar meg en is csak 20 eves vagyok. :D Engem is egesz tizeneves koromban tiltottak mindenhonnan, bnonel alvas se volt megengedve, semmi. Mondjuk en szornyen lazado hulyen tini voltam, de ebbol ok is kivettek a reszuket rendesen. En elmult 2 evben voltam fesztivalokon, elotte csak a batyammal 1-1 napra. En eldontottem, hogy nem fogok hazudni, kompromisszumot kotok veluk, mint ertelmes emberek es adok okot arra, hogy bizhassanak bennem. Igy lassan enyhultek. Meg rengetegszer bizonyithatsz nyarig. Mondd el nekik, hogy felelossegteljes vagy es betartod amit kernek. Kerj toluk kijarasi engedelyt es mindig tartsd be. Ha azt mondod pl, hogy 8ra vagy otthon, legyel otthon 8 elott. Ervelj nekik, hogy te dolgozol meg a penzert, tenyleg nagyon szeretnel menni. Ott lesznek barataid, a legjobb ha ismerik oket. Ne szegulj ellen es ne hisztizz soha! Ha nem jon ossze iden, akkor majd jovore elegednek. Akkor, ha latjak rajtad, hogy elfogadtad a dontesuket.
2015. ápr. 26. 15:27
 20/34 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem te jaratod le magad a hulyesegeiddel meg hogy azt mondod elsősorban ilyenek vannak...

Elsősorban buli van, mindenki jol érzi magat aztán vannak az ilyen buta "nok" akik megisszak a drogos koktélt. Hat na, nem vagyunk egyformák :)

2015. ápr. 26. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!