Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kéne ezt beadagolnom...

Hogyan kéne ezt beadagolnom otthon?

Figyelt kérdés
Tizedikes vagyok, péntekig kell leadni az emelt szintű órákra a jelentkezési lapot. Az a baj, hogy a családomban már tudom is én hány generációra visszamenőleg mindenki gyógyszerész. Szóval sose volt kérdés, hogy nyilván nővérem és én is azok leszünk. De nővérem végül orvosira ment. Már abból is iszonyat balhé meg sértődés volt itthon. Utána ő volt a közellenség még a távolabbi családban is. Aztán persze megenyhültek, de akkor meg elkezdték mondogatni, hogy semmi gond, hát végül is itt vagyok még én... De engem biztos, hogy örökbe fogadtak, semmi érzékem a reál tárgyakhoz. Vért izzadok, hogy ötös legyek mindenből. Szóval kizárt, hogy bírnám az emelt szintet, az egyetemről nem is beszélve. Szóval arra gondoltam, hogy fölveszem a második nyelvemet meg az infót emeltre. Ezekkel annyira nem lőhetek mellé. Kérdeztem nővéremet is, de csak annyit mondott kezdjem el ásni a sírom...
2015. ápr. 21. 18:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Most a te boldogságod számít vagy a szüleid elégedettsége? Ha fejre állnának se csinálnék olyat, amihez nincs érzékem vagy nem vágyom rá.
2015. ápr. 21. 18:24
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Kérd meg az osztályfőnököd,hogy beszéljen anyádékkal,hogy hülye vagy gyógyszerésznek és HA fel vesznek is kifogsz bukni az egyetemről.
2015. ápr. 21. 18:25
 3/18 A kérdező kommentje:
Beszéltem erről az ofőmmel, de csak annyit mondott, hogy én nagyon okos vagyok csak meg vagyok ijedve, meg hogy ne szerénykedjek...
2015. ápr. 21. 18:29
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a kérdés, hogy mennyire vagy okos, hanem, hogy szeretnél-e gyógyszertárban ülni a nyugdíjig.
2015. ápr. 21. 18:30
 5/18 anonim válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy azt csináld, amit Te szeretnél. Annak semmi értelme, hogy végigszenvedd az iskolát a szüleid kedvéért, sőt, utána olyan szakmád legyen, amit nem szeretsz csinálni. Viszont szerintem ezt így, ahogy ide leírtad, mondd el nekik. A szüleid, ezért támogatniuk kellene a döntésedben.
2015. ápr. 21. 18:37
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

egyszerűen mondd meg nekik, hogy neked nem az az álmod, mint nekik, és végülis a te életed, neked kell leélned, nehogy már szenvedj egy olyan szakmával, amit nem szeretsz, és nem érdekel...

a nyelv mindenképp jó ötlet, és az infó is, ha komolyan érdekel, és esetleg abban akarsz később elhelyezkedni.

2015. ápr. 21. 18:39
 7/18 anonim válasza:
100%

Szia.

Anno én is a szüleim befolyása miatt választottam szakot.Nálunk nem olyan rendszer van,min nálatok,mi 8. osztály után írtunk egy vizsgasorozatot,és a jegy alapján választhattunk,hogy melyik iskolába akarunk bejutni.Most,hogy az utolsó évemet taposom,már nagyon megbántam, hogy akkor nem abba az iskolába és arra a szakra jelentkeztem, amelyikre eredetileg akartam.Most könyvelést,marketinget, managmentet tanulok, de jobban szerettem volna szakiskolára jelentkezni.Szerintem próbál meggyőzni a szüleidet.Én a mostani fejemmel leülnék velük,és elmondanám, hogy egyáltalán nem szeretem a gyógyszerészetet, és amit az ember nem szeret,előbb utóbb megutálja, vagy nem csinálja olyan lelkesedéssel, odaadással, hogy annak látszatja, haszna legyen.Azok a boldog emberek, akiknek a munkájuk, a hivatásuk.Ha egyáltalán nem szeretnél gyógyszerész lenni, ezt el kell tudd mondani nekik.Gondold át, még egyszer,próbálj meg rájönni, hogy mi az amivel foglalkozni szeretnél.Ha döntésre jutottál próbáld megbeszélni a szüleiddel.Nem könnyű meggyőzni őket valamiről,amit ők nem akarnak, de ha ész érvekkel, nyugodtan és körültekintően beszélsz biztosan figyelembe veszik.Szerintem sokan vagyunk úgy,hogy utólag másféle utat választottunk volna, de nekünk már késő..Te még eldöntheted mit akarsz..

Sok sikert és jó döntést!

f1ck0

2015. ápr. 21. 18:46
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg szépnagyapám is alkoholista volt és mégse azon vagyok, hogy minnél többett igyak...

Egyszer minden sorozatnak véget kell érnie.

2015. ápr. 21. 18:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak azt tudom mondani, hogy mindenképpen olyan pályát válassz, amit szívesen tudnál csinálni. Bő 40 évig napi kb. 8 órában a munkáddal töltöd majd az idődet, nagyon nem mindegy, hogy milyen érzésekkel.

Ez a te életed, nem a szüleidé.

És gondolj arra, hogy előbb-utóbb a nővéred döntésével is megbékéltek.

2015. ápr. 21. 19:05
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell vállalnod előttük, hogy nem érzel elhivatottságot a gyógyszerészet iránt, sztem sincs más megoldás. Arra azért ne hivatkozz, hogy reáltárgyakból nem vagy jó, ha IT-ben gondolkodsz, oda keményen kell a matek:-)

Próbáld meg tesódat is segítségül hívni, legvégső esetben ígérjétek meg, hogy először a gyógyszerészek között kerestek férjnek valót (ez még nem jelenti azt, hogy találnotok is kell:-)), így nem szakad meg a családi hagyomány:-)

2015. ápr. 21. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!