Nektek mi a véleményetek arról, hogy egy szülő-gyerek vita során mennyit engedhet meg magának egy gyerek? Szerintetek én jól gondolom?
Édesanyámmal élek együtt és sajnos sokszor vitába keveredünk, különböző dolgokról. Általában ott van vége, hogy neki van igaza, én meg maradjak csöndben, mert nem én tartom el magam... akármiről van szó, a vége ugyanez. Amikor ész érvekkel érvelek és úgy néz ki, hogy nekem van igazam, anyám úgy reagál, hogy "nem érdekel, te még nem tudsz semmit erről." "nem vagyok kíváncsi rád, fejezd be..." és stb. és ez engem nagyon idegesít. Bezzeg nekem kötelességem végighallgatnom őt, viszont ha próbálok cáfolni, vagy ellent mondani (teszem hozzá, nem alpári stílusban), akkor egyből fejezzem be. Én úgy gondolom, annak ellenére, hogy még anyám tart el, van jogom ahhoz, hogy véleményt alkossak és kiálljak az igazam mellett. Vagy tévedek? Egy szülőnek nem szabad "visszaszólni"?
18/F vagyok, anyukám 44 éves.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szülőként az életben nem mondtam, és nem is mondanám ezt:
"én meg maradjak csöndben, mert nem én tartom el magam" - ez nem érv.
Egy vita attól vita, hogy másokat gondolunk, az "igazság" - meg nem attól függ, hogy kinek mennyi a pénze.
Az a baj, hogy nem tudja elhinni, hogy van önálló véleményed, és az helyes is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!