Kinek segítettek a szülei bármiben anyagilag a lakásvásárláskor?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 14. 12:43
11/23 SzMHZs válasza:
Az első lakásomat, amiben jelenleg is élünk, édesanyám vette, még végzős egyetemista voltam. Édesapám sajnos egy éves koromban elhunyt, az ő életbiztosítása fedezte a lakás egy részét, a többi gyűjtögetés, illetve még némi nagyszülői segítség. Anyával annak idején ugyanígy volt, ezt hozta példaként. Ahol ő lakik, annak a lakásnak is egy része az én nevemen van, ha minden igaz, pár éven belül cserélünk, és annak a lakásnak az árából veszünk egy kisebb házat.
Nagyon nagy segítség volt, amiért mindig hálás leszek neki.
12/23 anonim válasza:
Mind az én szüleim, mind anyósomék sokat segítettek anyagilag. Az én családomban sok a mesterember, így a felújításnál is rengeteget tudtunk spórolni.
13/23 anonim válasza:
16,5 m volt, 2 nagymamától összesen 2m-t kaptunk, a párom édesanyjától 800 ezret. A többi tőlünk és a banktól származott.
14/23 anonim válasza:
A lakás amiben most élünk a vőlegényemé, anno ő úgy vette meg hogy felét ő fizette, a másik felét a szülei. Most fogunk családi házba költözni, a vőlegényem lakását cseréltük el rá, illetve amennyit rá kellett még pluszban fizetni azt az én szüleim állták. Állják az ügyvédi díjat, a ház felújítása során a festést, parkettázást, járólapozást, az új bútorokat pedig mi vesszük meg. Apukám még anno mondta nekünk (3-an vagyunk testvérek), hogy ő akkor fog megnyugodni, ha mind 3-unknak tud egy lakást/házat biztosítani, hogy legalább az az alap meglegyen nekünk. Nővéremnek anno már vettek egy lakást, amit fel is újítottak, plusz berendeztek neki, most engem így segítenek (kb, ugyanaz az érték forintban, csak a vőlegényem lakása miatt tudtunk egyből családi házba menni), és majd húgomnak is lesz egy lakása ha oda jut és dolgozni fog. Hálás vagyok nekik nagyon a segítségért, hogy nem hitellel kell kezdenem/kezdenünk az életünket, ami 20-25 évre szól.
16/23 anonim válasza:
Nekem anyukám segített, tőle kaptam a lakásomat.
17/23 anonim válasza:
párom nagymamája vett lakást páromnak, mikor felkerültünk pestre egyetemre. igaz, nem az ő nevén van, szóval kb csak "használatra" kaptuk, de már évek óta itt élünk.
18/23 anonim válasza:
Nekunk nem tudtak segíteni a szulok pénzbelileg. Kolcsonre vettuk a házunkat. Eppen ezért kotottunk egy sporolásos biztosítást a 2 gyerekunknek, hogy legyen mibol megindulni. Ha még nem is nagy osszegrol beszélunk.
19/23 anonim válasza:
Fele-fele alapon veszünk majd lakást.
20/23 anonim válasza:
Mi egy forintot sem kaptunk. Csempézni segítettek meg költözni, konyhaszekrényt felfúrni a falra.
Illetve annyiban, hogy anyám eljött adóstársnak, de csak a fizetésével, nem a házukra terhelték rá a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!