Miért olyan rossz sok szülő és gyermek közt a kapcsolat? Miért nem bíznak meg egymásban?
Figyelt kérdés
Gyakran látok itt olyan kérdéseket, hogy "Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy...", stb. Mi az, ami miatt a gyermek ennyire fél? Hol rontják el a szülők a dolgokat, hogy ennyire nincs bizalom? Hogyan lehet egy ilyet helyrebillenteni, amikor már odáig fajult a helyzet, hogy a gyermek a szülőt nagy ívben kerüli?2015. ápr. 9. 03:10
1/6 anonim válasza:
Fordítva is igaz..Hogyan mondjam el a felnőtt gyerekemnek, hogy......szeretnék Párizsba utazni, ahelyett, hogy neki adnék még pénzt újabb számítógépes kütyüre, vagy autócserére??
Sok szülő azért rontja el a gyereknevelést, mert nagyon csüng a gyereken, mindent megad, és ezért cserében (akár tudat alatt is) hálát vár. Törődést, és nem akar leszakadni a gyerekről, vagy nem tud.
Ez mindkettőnek rossz. Sosem jó egy "mártír" anya, apa.
Pedig mi, szülők is csináltunk oltári nagy baromságokat, igaz, másféléket, de mi sem voltunk angyalok.
Anyám tudna mesélni....:)
2/6 anonim válasza:
1Timóteusz 3:1-5 "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető válságos idők lesznek. Mert lesznek az emberek önmagukat szeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyanok akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralomnélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak....."
3/6 anonim válasza:
Ugyanaz van ezzel is mint minden emberi kapcsolattal. Ha a szeretet a másik iránt feltételes, és birtokló, akkor az a kapcsolat sosem lesz őszinte, mindig játszma lesz, egy harc, hogy ki győz és kit győznek le benne. Az ilyen kapcsolatban nem lehet sem bizalom, sem őszinteség.
4/6 anonim válasza:
Én úgy látom, hogy sajnos sok szülő nem szán időt (vagy nem tud időt szánni)arra, hogy bensőséges kapcsolatot alakítson ki a gyermekével. Kamaszkorban, amikor már előjönnek a problémák, szinte lehetetlen szakember segítsége nélkül kialakítani egy ilyen köteléket.
6/6 anonim válasza:
Én azt látom, hogy sok szülő egyfolytában a gyereke orra alá dörgöli, hogy ő tartja el. Én például már 8 évesen is megkaptam ezt, apám közölte, hogy csak akkor szólalhatok meg ebben a házban, ha pénzt keresek. Így lehetetlen normális kapcsolatot kialakítani. Nem is értem, minek vállal gyereket az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!