Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el, értessem...

Hogy magyarázzam el, értessem meg apámmal azt, hogy nem az ő értékrendje a mérvadó mindenki számára?

Figyelt kérdés

Az alaphelyzet az, hogy nem annyira szörny a helyzet, hogy habzó szájjal kiabálna, de azért zavaró...

Az a szitu, hogy technika vívmányait ő saját magának értékesnek tekinti, teszem azt kell egy okostelefon, vagy egy okostévé nem problémázik, hogy szükséges-e vagy nem, de ha nekem van szükségem valamire akkor az első mondata(i) mindig ugyan az: ,, Minek az neked? Nem kell az, hülyeség" fellengős stílusban persze, szokása az, hogy egy kicsit egyenlőbbnek tekinti magát...

Pedig nem arról van szó, hogy az ő pénzét költeném, nem arra kérem, hogy adjon csak elmondom a hírt, hogy tervezem, hogy beszerzek valamit.

A fősulira vettem laptopot, nem tetszett neki, most telefont tervezek venni illetve már megrendeltem de szerinte teljesen jó a három és féléves telefonom.

Bár meg kell említenem az sem tetszett neki, hogy anno megvettem egy használt telefont a pénzemből.

Bocs, ha kicsit hosszú lett de kellene egy kis help vele kapcsolatban.

Nem igazán tudom a magam véleményét megvédeni vele szemben egy kisebb veszekedésben vagy akár egy kis véleménykülönbségben, egyszerűen blokkolok pedig nem tekintem magamat egy hülye gyereknek.

2015. ápr. 7. 19:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mondjál neki gyakorlati példákat, hogy miért van szükséged az új cuccra, és miért nem jó a régi. Ha már ő is ezt kérdezi, akkor válaszold meg neki szépen a kérdését.
2015. ápr. 7. 21:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát vannak ilyen szülők. Én apám is tipikusan olyan, hogy képes baromságokra elverni, meg elpiálni akármennyi pénzt, de tőlünk még a saját pénzünk is sajnálja. Múltkor meghallotta hogy mennyi a keresetem, rögtön azzal jött hogy "az pont elég lesz nekem erre meg arra".
2015. ápr. 7. 22:26
 13/18 anonim ***** válasza:

Mennyire értesz a technikához? Lehet, azt gondolja, hogy nem túlzottan, ezért feleslegesen költesz olyan igényekre, amik nincsenek is. Én informatika területen tanulok, szóval egy drágább okostelefont megengednék magamnak már csak azért, hogy képben legyek a jelenlegi technológiával és fejlesszek is rá programokat, de ha egy ismerősöm akarna emailhez és facebookhoz egy túlárazott telefont, akkor azért elmondanám a véleményem.

Ha azt kérdezi, hogy minek az neked, akkor indokold meg részletesen, hogy miért.

2015. ápr. 7. 22:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha a saját pénzed költöd, akkor minek jelented be, hogy mit veszel belőle?

Elmész, megveszed, beviszed a szobádba, használod. Te viselkedsz buta kölyökként, miért kezeljen máshogy?

2015. ápr. 8. 06:51
 15/18 anonim ***** válasza:

Gondold át, hogy miért tartod szükségesnek, hogy megvedd és mik azok a paraméterei, amik miatt pont azt vetted meg.

Bár megjegyzem, nekem a legfőbb érvem az szokott lenni, hogy "azért, mert akarom és mert megengedhetem magamnak". Persze ez akkor működik, amikor 100%-ban önmagad tartod el. Egyébként viszont lehet azzal érvelni, hogy az újabb, jobb minőségű telefon sokkal kényelmesebb, jobban használható. Nem értek egyet az informatikus válaszolóval. Én is úgy vettem okostelefont egy éve, hogy majd csak gmailt meg facebookot fogok úgyis nézni (az új munkahelyemen ugyanis nem lehet, csak telefonról). Megvettem egy olcsó, de ár-érték arányban jó készüléket. Az eredeti célra abszolút meg is felel, viszont egyre több hasznos és kényelmes alkalmazást találtam (futáshoz, bevásárláshoz, időjáráshoz, navigáláshoz, stb.), amikre korábban nem is gondoltam, viszont nagyon jók! Csak a telefonom nem bírja már őket... nem baj az, ha az ember nem csak a legolcsóbbat veszi meg :D

2015. ápr. 8. 10:41
 16/18 A kérdező kommentje:

ma 06:51

Nem engedély kéréssel megyek hozzá, hanem csak pusztán beszélgetés közben megemlítem, mert épp eszembe jutott.

De amúgy azon én is sokat filozofálok, hogy hátha az a gond, hogy én rossz képet sugárzok magamról, hátha az jön le neki, hogy buta kölyök vagyok ( de csak a kettőnk kapcsolatában) , de akkor is nem neki 50 év bölcsességével és 20 valahány év szülői tapasztalattal a háta mögött kellene pont úgy gondolkodnia, hogy teszem azt a gondolat menet zajlik le a fejében, hogy: ,, hát látom, hogy a gyerekem egy kicsit bizonytalan, és az önképe sincs helyén, nem baj majd én segítek neki, megerősítem" ??

2015. ápr. 8. 11:04
 17/18 A kérdező kommentje:

tegnap 22:53

A szűk családban a legjobban én értek a technikához, én raktam össze a gépét is, lövöm be a wifit. Nem vagyok teljesen pro de azért értek hozzá.

Amit én veszek az sem iphone 6-os, közelében sincs a felső kategóriáknak.

2015. ápr. 8. 11:08
 18/18 A kérdező kommentje:

De amúgy mindent összevetve hiába mondom magamnak azt, hogy már fiatal felnőtt vagyok, hagyjam, nem kell az ilyen gondokkal foglalkoznom de akkor is, ha majd vissza tekintek egy két-év múlva akkor is megmarad a feszültség bennem, legfeljebb a halványodni fog.

Egy megoldatlan konfliktus lesz amiből végül is csak kinőttem magam, nem megoldottam.

2015. ápr. 8. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!