Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, Ti milyen anyagi...

Szülők, Ti milyen anyagi szabályok szerint éltek együtt veletek élő, de már önálló keresettel rendelkező gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Sok családdal beszélgettem erről, de nem tudom, mi az igazán jó megoldás. Vannak szülők, aki akkor is elkérik a költségek gyerekre eső részét, ha nincs szükségük a pénzre, mert így tartják igazságosnak és úgy gondolják, így tanulja meg a fiatal, mi mibe kerül. Vannak, akik ezt a pénzt félreteszik a gyereknek a későbbi önállósodásra. Vannak, akik el sem kérik a költségeket azzal a kikötéssel, hogy a fiatal rakja félre a pénzt az önállósodásra, és van, ahol semmiféle megállapodás nincs, a fiatal az összes pénzét akár magára is költheti.
2015. ápr. 4. 13:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
49%

#19:

Én is "gyerek" vagyok, úgymond. Nem a koromnál fogva, (21), hanem mert most éppen nincs munkám, anyámék tartanak el. Mégis úgy gondolom, hogy kell hazaadni. Anyámnak sincs semmi ingyen a boltban, sem a közműveknél.

Mindenesetre, én fogok hazaadni, szerencsére jövőhónaptól dolgozom. Meg sem fordult a fejemben, hogy ne szálljak be a közösbe. Nyilván, ha anyám-apám 3-400e-t keresne, nem hazaadnék, hanem félretenném azt a pénzt, amit hazaadnék.

Nekem a lelkemnek is jobb lesz, hogy tudok ennyit segíteni.

2015. ápr. 5. 12:49
 22/25 anonim ***** válasza:
24%

A 12.es vagyok, akit jól lepontoztak a gyerekek, de nem baj.

Annyit tennék még hozzá.Most vagyok 46 éves,és mikor elkezdtem dolgozni érettségi után az eü. ben,írdd és mondd:

2500 ft ot kerestem.Ami nem volt sok, még 86 ban sem.

Mégis örültem, mikor már én is adhattam,a háztartási kültségekbe,magamtól!!!

Csak viszonyításképpen:akkor az első bőrdzsekim a Centrumban 3500 ft volt....:)

Odaadtam a fizetésemből ezer ft ot, a többit félreraktam.

Igy nem volt az az érzésem, hogy élősködöm a szüleimen,mégis, félre is tudtam rakni belőle...

2015. ápr. 5. 13:06
 23/25 anonim ***** válasza:
Szerintem gyerekként illik felajánlani, szülőként illik visszautasítani. Nem értem, hogy egyes szülők, akik nem is szorulnak rá, miért akarnak kerékkötője lenni a gyerekük boldogulásának. A gyerek azért lakik otthon, hogy félre tudjon tenni, nem azért mert olyan jó otthon ingyen élni és a pénzét elszórni. Ha valaki ilyen, az teljesen más, de ott a nevelést csúnyán elbaltázták. Vannak olyan mentalitású "gyerekek", mint én, hogy imádom a szüleimet, de hamar éreztem, hogy le kell válnom, albérletben lakom, dolgozom saját költségemen. De vannak olyanok, akiknek a spórolás, saját lakás stb. fontosabb mint az önállóság, ha ilyen lenne a gyerekem, akkor is támogatnám azzal, hogy otthon lakhat és gyűjtögethet.
2015. ápr. 5. 16:53
 24/25 anonim ***** válasza:

"A gyerek azért lakik otthon, hogy félre tudjon tenni..."

Azért lakom itthon, mert (még) a szüleim jelentik a legszűkebb családom, nem azért, hogy spóroljak! Olyan hihetetlen, hogy van, aki nem anyagi alapon marad otthon vagy nem akar "menekülni" otthonról?

2015. ápr. 5. 21:40
 25/25 anonim ***** válasza:
60%
Nézd utolsó, önálló keresettel rendelkező gyerekről van szó, ez a mai világban, ha valaki továbbtanul, 23-25 éves kort jelenthet. A legtöbb ember ennyi idősen már nem jó kedvéből lakik otthon, hanem anyagi megfontolásból. Ha valaki elköltözik, az nem menekülés, hanem kirepülés a családi fészekből, teljesen normális folyamat. Attól még a legszűkebb családja marad (addig amíg ő maga nem alapít családot).
2015. ápr. 5. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!