Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyát, hogy...

Hogy vegyem rá anyát, hogy "leadjam" az emelt órákat a gimiben? Miért baj, hogy nem jogász akarok lenni?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizem, most vagyok 11.-es.

Emelt szinten tanulom a történelmet, ez heti plusz 2 óra.

Nem szakadok meg benne, ez igaz, mert angolból már letettem az osztályozót és tesiből is felmentett vagyok, így alapjáraton van 6 lyukasórám.

Anya azt szeretné, ha jogra mennék, de oda úgyis csak önköltséges szakra vesznek fel, hála a kettes matekomnak. De ugye oda kell az emelt töri érettségi, vagyis eddig úgy volt, hogy emeltezek töriből és akkor az angol felsőfokúm beszámít.

De én annyira nem akarok jogász lenni, engem ez nem vonz.

Anyáék csak azért erőltetik, mert ő és apa ügyvédek, a mostohaapám pedig ügyész. Viszont én nem vagyok olyan rátermett, mint ők és képtelen lennék annyit tanulni.

Meg nem is szeretnék Budapesten maradni, külföldre mennék később. Anya ezen is ki van borulva, hogy képes lennék itt hagyni, mikor itt minden az ölembe hullana, az egyetemen lenne hátszelem, személyesen ismerik a professzorokat, a dékánt és később irodám is lenne. Csak ez engem tényleg nem érdekel.

Mert itt van pl. a nővérem, Ő orvos akar lenni és az is lesz, mert kiskora óta ez a célja, tudatosan ment olyan gimnáziumba, ahol nagyon jó az oktatás, már 14 évesen tudta, hogy miért választja az emelt biológiát és kémiát.

Ma felvetettem anyának, hogy májusban esetleg megírhatná a kérvényt és akkor szeptembertől alaptörin leszek, de hallani sem akar erről. De így is csak alszok az órákon, mert nem köt le, most is azt kellene tanulnom, de egyszerűen minden másra figyelek.

2015. márc. 29. 23:53
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

69%-os, értsd már meg, hogy nem kötelező fakkot választani. A mi iskolánkban legalábbis nem.

Van, aki 4 tárgyat tanul emelten, más egyet sem és tele van lyukasórákkal. Ebbe nem szólnak bele a suliban.

2015. márc. 30. 16:47
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen kitaláltam, hogy én közgazdász leszek. Emelt óraszámban tanultam gimiben a matekot és a törit illetve első két évben az informatikát. Úgy 10-11. környékén rájöttem, hogy ez marhára nem érdekel. 11.-ben harmadik faktos tárgynak angolt vettem fel, 12.-ben pedig művtörit. Érdekelt a történelem, pedig egy évszámot se bírtam kb megjegyezni, mégis 85 % emelt töri érettségit csináltam. Az alapévszámokat elég tudni az írásbeli első feléhez, a másodikhoz, az esszékhez már ott az atlasz az évszámokkal, a szóbelin pedig pusztán forráselemzés van. Tehát ez pusztán kifogás részedről, hogy nem megy a töri. Végül én biológia, kémia, matek vonalon mentem tovább pedig csak info-matek középfokú érettségim volt, ugyan a matek kiemelkedő jó eredménnyel (99%), emiatt pl pontot dupláztam és nem nézték a jegyeim, amiket a nyelvi jegyeim iszonyatosan lehúztak. (na nekem meg pont ez nem megy, jobban mondva a tanárral nem voltunk kibékülve)

Hülyeség leadni a törit, csináld meg, ártani nem árt, én is megcsináltam, pedig sehova se használtam fel, azóta se kellett, de elmondhatom magamról, hogy megcsináltam.

Szerintem csak simán lusta vagy, még nem kell eldöntened, hogy merre tovább, de ha nem is tudod, akkor ne zárd el magadtól a tanulás lehetőségét, mert ki tudja, lehet mégis szükséged lesz arra a fránya történelemre. (ráadásul emelt szinten nem csak száraz tények vannak hanem a miérteket is jobban boncolgatják, ez meg lehet én vagyok a dinka de tanulságos és szórakoztató)

2015. márc. 30. 16:57
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a 10 évvel ezelőtti önmagamat olvasnám. Ugyanez a szitu, apám jogásznak nyomatott volna - értelmiségi család, mérnökök, tanárok-tanítók, orvos - szerintem az ügyvéd hiányzott volna apámnak a palettáról. Szó mi szó, emelt töris voltam, emelt magyaros, és emelet németes. Aztán elegem lett, közöltem apámmal, hogyha a feje tetejére áll, akkor sem leszek jogász, és az orra alá toltam a papírt, amivel le lehetett adni az emelt törit. Így lettem német szakos tanár. Tanulj meg magadért kiállni.
2015. márc. 30. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!