Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyát, hogy...

Hogy vegyem rá anyát, hogy "leadjam" az emelt órákat a gimiben? Miért baj, hogy nem jogász akarok lenni?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizem, most vagyok 11.-es.

Emelt szinten tanulom a történelmet, ez heti plusz 2 óra.

Nem szakadok meg benne, ez igaz, mert angolból már letettem az osztályozót és tesiből is felmentett vagyok, így alapjáraton van 6 lyukasórám.

Anya azt szeretné, ha jogra mennék, de oda úgyis csak önköltséges szakra vesznek fel, hála a kettes matekomnak. De ugye oda kell az emelt töri érettségi, vagyis eddig úgy volt, hogy emeltezek töriből és akkor az angol felsőfokúm beszámít.

De én annyira nem akarok jogász lenni, engem ez nem vonz.

Anyáék csak azért erőltetik, mert ő és apa ügyvédek, a mostohaapám pedig ügyész. Viszont én nem vagyok olyan rátermett, mint ők és képtelen lennék annyit tanulni.

Meg nem is szeretnék Budapesten maradni, külföldre mennék később. Anya ezen is ki van borulva, hogy képes lennék itt hagyni, mikor itt minden az ölembe hullana, az egyetemen lenne hátszelem, személyesen ismerik a professzorokat, a dékánt és később irodám is lenne. Csak ez engem tényleg nem érdekel.

Mert itt van pl. a nővérem, Ő orvos akar lenni és az is lesz, mert kiskora óta ez a célja, tudatosan ment olyan gimnáziumba, ahol nagyon jó az oktatás, már 14 évesen tudta, hogy miért választja az emelt biológiát és kémiát.

Ma felvetettem anyának, hogy májusban esetleg megírhatná a kérvényt és akkor szeptembertől alaptörin leszek, de hallani sem akar erről. De így is csak alszok az órákon, mert nem köt le, most is azt kellene tanulnom, de egyszerűen minden másra figyelek.

2015. márc. 29. 23:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
a matekd senkit nem fog érdrkelni a felvételinél. Írsz két emeltet, angolt és törit, 100 plusz, duplázol és megvan az államis jog... vagy tájékozatlan vagy, vagy azt hitted, mindenki más az és nem gondolkozunk...
2015. márc. 30. 09:18
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában az anglisztika szak nem elég. Ha munkát is szeretnél majd kapni, akkor az angol mellé kell a német, plusz valami szaktudás (infó, gazdasági, könyvelés, bármilyen ismeret).
2015. márc. 30. 10:11
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves mindentudó 7-eske!

1. Szegeden kívül máshol is társtud. besorolásban van a neta szak.

2. Diplomás titkárnőket NEM ezen a szakon képzik, hanem van erre kitalált okj-s képzés.

3. Ha valakiben van eltökéltség és szorgalom, akkor még egy "puccos" és sikeres diplomata is lehet belőle...10/3

4. Abban igazad van, hogy mindenben a lebutított anyagot kapják DE a BA diplomával több irányba lehet mesterszakra menni (képzeld még jogra/közgázra is)

5. Jogász annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Ne hajszold már bele a kérdezőt olyanba, ami őt nem érdekli! A jogi egyetemet baromi sokan adják fel, szenvednek, vagy még rosszabb: legalább 8 évig járják.

6. A gyakorlati képzés csapnivaló az egész országban.

7. Ne becsüld már le a bölcsészeket ember.. :D Degradálás..

8. Manapság a magyar embernek akár 3 diplomája is lehet, aztán mehet a közmunkára. Maximum külföldön érvényesülhet.

9. A nyelvszakokat illetően egyetértek.

:)

2015. márc. 30. 13:56
 14/23 A kérdező kommentje:

Miért lenne kötelező más tárgyat felvennem fakkra? :D

Azt mindenki maga választ, van olyan barátnőm, aki semmiből nem vett fel plusz órát, egy szót nem szóltak ezért a titkárságon.

Az anyagi helyzetünk meg tényleg baromira ide tartozik...

Igazából nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, ezért választanám az anglisztikát, mert az több helyre is jó. És remélem, hogy majd az egyetem alatt hátha kitalálom, hogy mit szeretnék dolgozni.

Mert jelenleg még csak ötletem sincs, de ügyvédként nem tudom elképzelni magam.

Államira nem vennének fel jogra, mert kell természettudomány tárgyból jegy, az összesből 2-es, 3-as vagyok. Meg hülye leszek két tárgyból emeltezni....

Szóval igazából azért mennék anglisztikára, hogy menjek valahová.

2015. márc. 30. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

ennyire gyenge a felfogasod?

töri érettségi %+angol érettségi %

ezeket osszeadod, megszorzod kettővel, es +100pont az emeltek miatt.

van ez a kiskapu, igy nem kellenek a jegyeid, se a tobbi érettségi..

ezzel nem mondom hogy menj jogasznak, de legalább legyél tisztában a pontszamitasi modokkal

2015. márc. 30. 14:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
és elég egy emeltet, mert 40pontot kapsz a nyelvvizsgaert.. :)
2015. márc. 30. 14:59
 17/23 A kérdező kommentje:

De az anglisztikához kell az emelt angol, így a felsőfok már nem számít.

Amúgy meg a Felvi.hu-n számoltam a pontokat, a közelében sem vagyok annak, ami az állami jogászképzéshez kell.

2015. márc. 30. 15:03
 18/23 anonim ***** válasza:
94%

ha van angol felsőfokod, az angol emelt simán megvan 90%-ra, töri emelt szintén. Ez 180, szorzod kettővel az 360, 100 plusz, az 460. Jé, hogy ennyi a kp ponthatár jogon?

Tényleg baromi messze van...

ÉS de, kell másik faktot felvenned, mert a gimis kötelező óraszám meg van határozva, aminek rész a szabadon felhasználható, ún faktos óraszám is. HA nincs faktod, nincs meg a kötelező óraszámod. A kötelező óraszámot jogszabály írja elő.

2015. márc. 30. 16:11
 19/23 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell fakultációt fölvenni, tökmindegy hányszor írod le. A fakultáció a kötelező órákon felül nyújt pluszt azoknak akik egy-egy tárgyal magasabb szinten akarnak foglalkozni és/vagy emelt érettségit akarnak tenni.
2015. márc. 30. 16:16
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
javaslom az EMMI rendeletek olvasgatását a kötelező óraszámokról...
2015. márc. 30. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!