Miért kell hétvégén felkelteniük korán csak azért mert miért ne?
Szüleim hétvégén állandóan felkeltenek korán, ami eléggé zavar, mert hétközben napi 5 órákat alszom kb, hétvégén szeretnék pihenni.
És nem azért keltenek fel, mert dolog lenne. Ha segítenem kell, zokszó nélkül megyek és csinálom amit kell, de csak azért ébresztenek, mert miért ne. 10-11 között magamtól is felébredek azért, tehát nem délután 4-ig aludnék..
Nem konkrét megoldást szeretnék, nem olyan sokára úgyis elköltözök itthonról, de valakinek van ötlete, hogy MIÉRT?
Úgy látom, ez sajnos annak a tipikus esete, hogy sok ember nem tudja elképzelni, hogy csak mert neki valami úgy jó, még nem biztos, hogy másnak is a a jó, de mégis ráerőlteti a másikra is.
Az én párom szülei is hajnali 6-kor fent vannak nyugdíjasan is, hétvégén is, és míg nálunk laktunk egy ideig, tettek megjegyzéseket, amiért mi hétvégén 10-ig alszunk, de szerencsére nem keltettek fel.
Szerintem próbálj meg érvelni a szüleiddel, hogy te hétközben le vagy terhelve, nem tudsz eleget aludni, és ha hétvégén nem pihened ki magad, a szervezeted be fogja nyújtani a számlát és lebetegszel, és az az ő hibájuk lesz.
Mert ha ők felnőttként fel tudnak a munka helyek mellett is kelni akkor te is tedd ezt meg.
Illetve ha be kerülsz egy olyan családba ahol a korán kelés megszokott dolog, anyós biztos nem örülne neki ha a menye 10-11ig aludna.
Engem a szüleim így neveltek és én így szoktam meg.
Semmi kivetni valót nem találok benne :)
De ahány ház annyi szokás.
"Mert ha ők felnőttként fel tudnak a munka helyek mellett is kelni akkor te is tedd ezt meg. "
A "napi 5 órákat alszom" melyik része nem világos? :D
Az meg mit érdekeljen, hogy anyós mit szól az alvási szokásaimhoz? :DDDDD
"Miért kell hétvégén felkelteniük korán csak azért mert miért ne?"
"Nem konkrét megoldást szeretnék, nem olyan sokára úgyis elkoltözök itthonról, de valakinek van ötlete, hogy MIÉRT?"
Te mint írtad nem megoldást kerestél, csak kíváncsi voltál, hogy miért nem hagynak aludni.
Én leirtam, hogy nálunk engem miért nem hagytak, idéztem a szavakat de utána is írtam, hogy engem így neveltek.
Sajnálom, hogy más véleménye ami nem egyezik a tiéddel lepontozást ér.
Azt, hogy miért alszol öt órákat nem írtad, dolgozol? Minden nap addig tanulsz? Netán nem megy az alvás?
Mindenből más és más hatást vált ki a szülő hozzá állása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!