Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Menekülnék otthonról! Hasonló...

Menekülnék otthonról! Hasonló helyzetben lévők: Létezik kiugrási lehetőség?

Figyelt kérdés

Már egyre nehezebben bírom elviselni a szüleimet. Hosszú évek óta tart ez az állapot és egyre csak rosszabb lesz. Azóta mély depresszióba süllyedtem, több súlyos és kevésbé súlyos betegségem is kialakult és rájöttem, hogy ők egyre inkább élvezik ezt a helyzetet, amiben élnek. Adósságokat felhalmozva, a koszban, a mocsokban, csótányokkal teli lakásban dohányozva, italozva és nyugtatókat szedve.

Ha elmegyek dolgozni, lerabolják a pénzemet, nincs semmi sem biztonságban tőlük. Csak érettségim van meg valamennyi angol nyelvtudásom, ezzel nem tudok olyan munkát találni, amiből el tudok költözni. Ha pénz szagot éreznek, egyből beindulnak.

Az egyetlen esélyem a menekülésre, ha a költözéssel együtt lenne munkám amiből tudnám fizetni annak költségeit, ahol lakom és jutna enni.

Ilyen jellegű problémákkal nem szeretnék egyetlen munkáltató elé sem állni, mert biztos lenne, hogy nem alkalmaz.

Már oda jutottam, hogy bármit elvállalnék. Ház körüli munkák lakhatásért cserébe, akár egy poros kis pincében, bármit, ami fizikailag annyira nem megterhelő, hogy a betegségeim miatt tudom végezni.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Kihez fordulhatnék? Változtatni szeretnék az életemen, de ez csak úgy megy, ha teljesen új életet kezdek.

2015. márc. 28. 14:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Vannak, akik csak egy szobát adnak ki, vagy épp lakótársat keresnek. Ezeknek minimális a költsége, előre se kell sokat fizetned. A rezsit pedig úgy is utólag kell rendezni. Nyiss egy másik számlát, ahova tudsz pénzt berakni.

A pénz lenyúlás nálunk is mindennapos volt sajnos. :( Bárhol nyitsz számlát, ne kérj bankkártyát az elején, mert ha észreveszik, elvehetik. Ne kérj nyomtatott számlát, és akkor nem fogsz postán bankszámla kivonatot se kapni.

2015. márc. 28. 19:54
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ennyire nem volt rossz a családi helyzet, de azért nem volt túl barátságos se. Az exemmel éltem, aztán amikor elvesztettem az állásom, kidobott, mondván ő nem tart el. Azt hiszem, nem szeretett különösebben :D

A lényeg, hogy hazamentem a szüleimhez és ők kikészítettek két nap alatt. Ráadásul beláttam, hogy az isten háta mögött biztosan nem lesz semmilyen lehetőségem. Tőkém nyilván nem volt (azt azért megvárta az exem, amíg minden pénzem beletettem a közös életünkbe).

Egyszerűen annyit csináltam, hogy a nagyobb álláshirdető oldalakon folyamatosan néztem az új munkákat (folyamatosan, értsd szó szerint, mást se tettem, csak frissítgettem őket sorban egymás után). Folyamatosan szűrtem a bentlakás, szállás, stb. szavakra, minden szinonimára, ami csak eszembe jutott.

Az a fura, hogy meglepően sokat találtam! Ráadásul az elsőre fel is vettek, így bentlakásos házvezetőnő lettem egy külföldi családnál Pesten. Nem volt egy leányálom: alig bírtunk kommunikálni (kb. 8 éve tettem le a középfokú angol nyelvvizsgát), iszonyatosan sokat kellett dolgoznom (volt hogy reggel nyolctól hajnali egyig), és nem mehettem sehova, mert mindig kéznél kellett lennem. Viszont az életem halálosan unalmas és kiszámítható lett, ami lelkileg nagyon jól helyretett. No meg túl sok időm se volt gondolkozni a problémáimon, hiszen állandóan csak dolgoztam :D

Na nem sokáig csináltam, fél év után felmondtam. Viszont addig a teljes fizetésem félretettem, és abból ki tudtam menni albérletbe és kerestem jobb munkát.

Az a lényeg, hogy menj utána a dolognak és hidd el, van megoldás. De csak ha csinálod. :)

2015. márc. 28. 19:56
 13/26 A kérdező kommentje:

Nőket persze, hogy felvesznek házvezetőnőnek meg bébiszitternek. Meg nők összejönnek egy pasival és lakhatnak náluk is. Ezért ritka a női hajléktalan is.

De ha nem derült volna ki eddig, sajnos férfi vagyok és mivel a nehéz fizikai munkát nem bírom az egészségi állapotom miatt, akár már most elkezdhetem ásni a gödröt, amibe majd eltemetem magam.

Iskola meg diákmunka is volt még a tanácsok között. Sajnos nem vagyok már diák, az érettségim meg nem lett olyan jó, hogy ösztöndíjjal felvegyenek bárhova is, önköltséges meg akkor sem ment, amikor végeztem, most még úgy se menne, mert több pénzem az nem lett, szerzett depresszióm viszont igen.

2015. márc. 28. 22:59
 14/26 anonim ***** válasza:

Nem kell diploma szakma ami fontos. Egy jó szakma is érhet sokat. Én 18 évesen munkás szállóba mentem és kaptam munkát boltban. Pár évig jó volt, aztán tanultam, most már simán megélek, munkám is jobb.

Szóval nem lehetetlen, de rengeteg munkát igényel.

2015. márc. 29. 08:39
 15/26 anonim ***** válasza:
Munkaügyön érdeklődj a támogatott képzések után, vagy a közmunka is jobb mint a semmi. A fizetésedet nem is értem, hogy nyúlják le, kérd bankszámlára, ne legyen nálad készpénz és meg van oldva a probléma.
2015. márc. 29. 09:15
 16/26 anonim ***** válasza:
Lakhatásért meg némi pénzért cserébe lovardákba is szoktak keresni munkaerőt, ezeknek is nézz utána, mivel lesz hol laknod, nyugodtan nézelődhetsz országosan is, nemcsak a régiódban.
2015. márc. 29. 09:17
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Akkor mégis mit tanácsoljunk, mit csinálj?

Az összes létező lehetőséget felsoroltuk, de mindig valami kifogást írtál mindegyikre.

Ha változtatni akarsz, akkor azért dolgoznod kell! Tudom, hogy depressziós vagy, de ha így állsz hozzá, az is maradsz!

2015. márc. 29. 09:36
 18/26 anonim ***** válasza:

Orvos mondta, hogy depressziós vagy?

Írtam privit.

2015. márc. 29. 11:12
 19/26 anonim válasza:
Ne kifogasokat keress mindenre, hanem vagj bele! :) Most!! kezdj el kutakodni a neten! Fogadd meg a rengeteg jo tanacsot,annyi hasznosat, sikeres peldat olvashatsz itt. Es ne mastol vard a megoldast, te tudsz az eleteden valtoztatni, nem fog az oledbe hullni a megoldas. Bizz magadban, gondolkodj pozitivan!
2015. ápr. 11. 21:40
 20/26 anonim válasza:
*elozo vagyok. Majd ird, hogy mit csinaltal, hogy sikerult! :)
2015. ápr. 11. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!