Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy otthon a gyereknek semmit sem szabad?

Figyelt kérdés

Barátomnak sütöttem tortát, mondtam, hogy vágja fel(nálunk mindig a szülinapos vágja) ő pedig mondja, hogy ő még nem is vágott tortát, mindig az anyukája szeletelt. Nem sütött még tojást, gofrit, semmit sem. A törölközőt nem teszi ki a szennyesbe, amikor mondom, hogy picit használt,(éreztem, hogy a víz nem száradt ki belőle rendesen) majd az anyja tudja mikor kell cserélni. és még sorolhatnám.. pesten koleszos, de ha már 1 hetet itt van, következő héten megy haza, mert ezt várják tőle(persze az utat nem fizetik).

Nem parancsolgatnak neki, hanem egyszerűen belenevelték, nincs olyan, hogy szólnak neki és ne menne és csinálná dolgokat első ugrásra. Pl a múltkor megkérte az anyja, hogy pucoljon diót a madaraknak mire hazaér a munkából, és addigra meg is pucolta, nincs semmi ellentmondás, soha.

Szerintem ez nagyon szigorú nevelés, hogy a gyereknek semmi szavazati joga nincsen.. vagy ha van, akkor is nyomás van rajta, hogy az legyen amit a szülő akar..

2015. márc. 25. 23:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A 8.as válaszolóval teljesen egyetértek. Köszönöm az eddigi válaszokat!

Egyébként önálló, nem úgy kell elképzelni, hogy egy tojást sem tud megpucolni, és életképtelen.

A törölközős dolgot úgy értem, hogy kb már 1 hetes volt, és mivel kertes ház, nincs központi fűtés, így csak este van begyújtva fürdéskor,a törölköző pedig nem szárad úgy ki, és a bőrön is lehet érezni azt a fura állott szagot.

Még amit lehagytam, hogy náluk a kajálás úgy van, hogy közösen, az anyja beszól a szobába, hogy ebéd vagy vacsora és nekünk menni kell egyből. Külön kajálások nincsenek, esetleg néha szoktam reggelizni, amit ők egyébként nem, csak én megszoktam itthon, hogy nem főt kaját eszek egykor először. Eleinte nem reggeliztem, de mostanában eszek valamit. (volt már olyan hogy hallottam, a nővére, aki amúgy nem lakik ott kérdezte az anyjától, hogy mindig ilyen soká jönnek, az anyja pedig mondta hogy igen..) 2-3 perc alatt kint vagyunk, különben haragudnának. Szóval ott vannak ilyen íratlan szabályok, amiket be kell tartani.

Egyszer jöttünk el tőlük, megbeszéltük, hogy 6kor indulás, percre pontosan bejött az apja, hogy indulunk-e, amikor kimentünk az udvarra láttam, hogy a motor is jár már..

2015. márc. 26. 13:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Amit a legutóbbi hsz-odban írtál, kérdező, (6-kor pontosan bejött az apja, járt már a motor, mire kimentetek), az inkább nagyon precíz, pontos emberekre utal, nem szigorú nevelésre.

Ami az evés idejének betartását illeti: vannak családok, ahol együtt szoktak enni, és értelemszerűen nem várható el, hogy a többiek rátok várjanak.

Kissé merev, modoros emberek, de nem érzem falrengető problémáknak, amiket írtál.

Ha pedig ti ketten együtt laktok majd, akkor te döntöd el, milyen gyakran cserélitek a törülközőket.

2015. márc. 26. 13:38
 13/16 anonim ***** válasza:
22%
Szóval felnőtt emberek vagytok, akiknek eszük ágában sincs besegíteni a közös étkezés előtti főzésbe, és még nektek áll feljebb, hogy amikor elkészül, és hívnak, ki kell menni azonnal... Érdekes jelenség vagy.
2015. márc. 26. 13:57
 14/16 anonim ***** válasza:
59%
Nekem a barátnőm volt ilyen. Ha anyu azt mondta, hogy haza kell menni, akkor hazament. 20 éves volt. Megpróbáltam vele megbeszélni, hogy ideje lesz lázadni, de nem akart. Nem is tartott sokáig a kapcsolat. Nem egy gyerekkel akarok együtt lenni.
2015. márc. 26. 22:34
 15/16 anonim ***** válasza:
59%

Engem is így neveltek, ha kész a kaja, akkor azonnal kell menni, tökmindegy hogy épp a szekrény tetejéről vakarom a port, film közepén tartok, belemélyedek a tanulásba, vagy online játszok... Azonnal ugrani kell, meg hasonlók. Nagyon irigykedek a barátomra, náluk kész a kaja és mindenki akkor és abban a helységben eszik amikor/ahol akar :D

Szerencsére már albérletben lakom külön, és életben tudok maradni, de néha fájlalom hogy életképtelenre neveltek. :/

20/L

2015. márc. 26. 23:54
 16/16 A kérdező kommentje:
13:57 ha csak kotekedni szeretnel, akkor ne valaszolj..! Egy szoval nem irtam, hogy besegitunk-e a fozesbe/elokeszuletbe vagy sem, es nem is ide tartozik (pl besegithetunk attol még hogy amikor eppen elkeszul es ugy dontenek, hogy enni kell, mi a szobaban vagyunk..) illetve valamikot csak melegiteni kell a kajat..
2015. márc. 27. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!