Anya elküldött iskolába lázasan, betegen. Mit tudok tenni ellene? Betegen nem suliba a helyem, hanem otthon pihenni.
Mennyi volt a lázad, amivel anyukád nem engedett otthon maradni?
Mert a tanácsom erősen függne attól, amit erre válaszolnál.
38,5 fokos volt.
Igen mobilozok órán.
Nagykorú vagyok
Szerintem meg 38,5 fokos lázzal mindenkinek otthon a helye.
Arra meg, hogy ebben az országban félholtan sem lehet elmenni betegszabira, siralmasnak és elszomorítónak találom, nem pedig a kibírható áldozatnak
12. vagyok ismét.
38,5 fok (hónaljban, szabályosan mérve) betegség, amivel ágyban kell feküdni.
Persze az én véleményemmel nem sokra mész, ha anyukáddal állsz szemben. :-(
Az alábbiakkal tudsz érvelni:
- lázasan nagyobb eséllyel ér közlekedési baleset (még gyalogosan is!);
- ha vírus okozza, megfertőzheted osztálytársaidat is;
- ráadásul a szervezeted legyengül (mivel lázasan pihenés kellene neki, nem mozgás és munka), és súlyosabb szövődmények is kialakulhatnak. Pl. egy pitiáner vírusfertőzésből tüdőgyulladás, mellhártya-gyulladás, arcüreg-gyulladás lehet.
Megmondom őszintén, alaposan megdöbbentem, hogy létezik olyan édes(?)anya, aki a gyerekét ilyen lázzal nem ágyba, hanem iskolába küldi.
Más:
Aki 39 fokos lázzal munkába megy, nyugodtan tegye, csak engem ne fertőzzön meg. 42 éves vagyok, dolgozom, családom van, de eszem ágába nem jutna 38 fok feletti lázzal dolgozni menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!