Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan hálálhatnám meg a...

Hogyan hálálhatnám meg a szüleimnek azokat amiket értem tettek?

Figyelt kérdés

Az átlagnál többet költenek rám. Ők veszik nekem a kontaktlencséim (cylinderes szóval drágább mint a sima) rengeteg pénzt költenek ruhára és most beszerveztek két nyaralást is külföldre más-más országokba. A körmeim csináltatását is ők fizetik.

Szeretnék adni/tenni valamit nekik/értük mert rengeteget segítettek az életben és olyan dolgokat is kaptam tőlük ami már több annál mint egy átlag szülő ad. 17 éves vagyok és aggódom. Nem tetszik ez a helyzet h ők csak adnak és adnak de tőlem meg nem kapnak semmit. Mit tehetnék h úgy érezzék h fontosak nekem? Hogy nem csak a pénzük miatt szeretem őket?

2015. márc. 22. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Segíts a házimunkába, főzzél, vedd le a vállukról a terheket, hogy ezeket ne munka után nekik kelljen csinálni.

Félre tehetsz egy kis pénzt a zsebpénzedből, vagy vállalhatsz diákmunkát és befizetheted őket pl egy wellness hétvégére, vagy meglepheted őket étterembe csak 2 személyre neki, színházjegy stb, sok ilyen kuponos kedvezmény is van ezekhez.

2015. márc. 22. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem aktuális még. Elegendő, ha normálisan viselkedsz, tanulsz és segítesz otthon. Majd ha megöregszenek és segítségre szorulnak, akkor jöhetsz, de a gyerek elsősorban ne a szüleinek "adja vissza" a jótéteményeket, hanem majd a saját gyerekeinek adja tovább.
2015. márc. 22. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Tanulj, képezd magad, építsd a saját életed, azért hogy lásság, megérte "befektetni" a gyerekükbe, és büszkék lehessenek rád.
2015. márc. 22. 18:39
 4/5 anonim ***** válasza:
En mar harminc vagyok, önallo keresettel, de a szüleim sosem akarjak, hogy vegyek nekik barmit. Mindig azt mondjak, költsen inkabb magamra, ha kell nekik megveszik ök. Szerintem halald meg azzal, hogy szereted öket, öszinte vagy velük, jol tanulsz. Ahogy irtak segits otthon keres nelkül, beszelgess velük, stb. Ez sztem többet er mint barmilyen ajandek, nekik ugy is az a legfontosabb, hogy te boldog es rendes ember legyel.
2015. márc. 22. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt akartam írni, amit a 2. A te feladatod majd az lesz, hogy a gyerekeidnek adj meg mindent, amit csak tudsz (nem pénzre gondolok), és neveld őket szeretettel.

így működik az élet, előre kell adni, amit hátulról kapsz. A gyerekeidnek kell ezt viszonozni. PErsze ez nem azt jelenti, hogy hanyagold el a szüleidet! Legyél nekik hálás, légy mellettük, ha szükségük van rád, hallgasd meg őket, segíts a házimunkában, stb.

Ajándékokat adhatsz nekik, nem kell drágát. Ha pl. anyukád megemlíti, hogy megtetszett neki valami apróság, vagy egy virág, lepd meg vele. A lényeg, hogy törődj velük, és legyél kedves, türelmes, nem az, hogy sokat költs te is rájuk.

2015. márc. 29. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!