Ez egyedi viselkedés egy alkoholistától vagy jellemző rájuk?
Apám alkoholista, és persze tagadja, de van neki egy olyan mániája,hogy mindent ő csinál, tehát kitakarítom a házat, örül neki, majd 2 nap múlva felhozza,hogy mindent ő csinál ő takarítja a házat, ő csinál mindent és mindenkinek ezt mondja, hogy azért fáradékony mert minden feladat ráhárul, és így nem bírja, ezért néha jár neki egy pohár sör is, tehát ha a kocsmában látják,akkor ez azért van, de max egy pohár ami 200 forint és nem több, ezen kívül minden pénzt a családra költ.
Először azt hittem,hogy azért mondja mert csak így kerek az "én nem vagyok alkoholista" mese, de annyira elszántan és komolyan mondja,hogy szerintem ezt ő tényleg így éli meg,csak nem tudom,hogy ez már az agysejtek pusztulásának eredménye vagy valami féle más betegség?
Az önigazolást keresi égen-földön, az biztos, de egyszerűen hihetetlen, már annyiszor megkapta,hogy alkoholista, senki nem hisz neki és mégis hajtogatja.
2-es, te olyan buta vagy,hogy inkább nem reagálok rád.
Könyörögve kérlek,hogy menj tovább...
"Tagadja,hogy alkoholista"--->"ha a kocsmában látják (mert látják) akkor az azért van mert éppen a neki járó pohár sört issza"
Segítek mert látom nem érted:
Egész nap a kocsmában ül és állítja,hogy ő csak egy pohár sört iszik, és bár mindenki számára hihetetlen ő ezzel megmagyarázta és ügy lezárva, ugyan így kitakarítok majd azt állítja,hogy ő takarított ki.
Nem normális, elitta az agyát, én pedig keresem a választ,hogy vajon csak az alkohol tette ezt vele vagy az alkohol függőségen kívül esetleg lehet más betegsége is, mert normális ember nem így viselkedik.
Hidd el ha csak egy pohár sört inna nem írnám ki a kérdést.
Te írtad: "de max egy pohár ami 200 forint és nem több, ezen kívül minden pénzt a családra költ"; a fő kérdésedben egy szóval se írtad, hogy nap hosszakat a kocsmába ül, csak azt, hogy azt hitted, hogy mentegeti magát, félreérthetően fogalmaztál nem úgy, ahogy az imént az utsó hozzám intézett hszedben.
Amennyiben pedig az utóbbiról van szó, akkor meg igen, minden alkoholista így viselkedik.
Kicsit rosszul fogalmazott a kérdező. Ha mondjuk idézőjelbe rakta volna azt a többször felhozott mondatot máris más lenne a helyzet.
Amúgy vannak ilyen emberek, nem csak alkoholisták között. De ez esetben tényleg másra próbálja terelni a felelősséget és eleve erősen tagadja a problémát.
Szerintem tök érthető volt a kérdés, de mindegy...
Kérdező, így képtelenség megmondani, ezek a kényszerképzetei mitől vannak apádnak. Lehet, hogy az alkohol által kiváltott elhülyülés (bocsánat a kifejezésért), az is lehet, hogy egyéb pszichés probléma, önértékelési zavar, kisebbrendűségi érzés (amiért tudja, hogy valójában nem tesz semmit a családjáért) miatt igyekszik bizonygatni, hogy ő csinál mindent.
Orvos látta mostanában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!