Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg annyira gáz,...

Most tényleg annyira gáz, hogy járunk szórakozni, konceretekre a párommal?

Figyelt kérdés

Kora 40-esek vagyunk. Nekem nem lehet gyerekem, neki van, akit nem ő nevel. Anyósom szerint nekünk otthon kéne ülnünk és TV-ét nézni, mert a "mi korunkban" nem jár bulizni "tisztességes ember". Mi meg megyünk, romkocsmákba, színházba, mindenhova.

A gond az, hogy a férjem már nem akar jönni, hogy kerülje a konfliktust a mamájával. Én viszont nem akarok itthon ülni. (Nem a mamával élünk, a kedves mama vidéken lakik, de hetente 2x meg kell látogatni, ás naponta felhívni.....

Lehet, velem is gond van, de ez nekem kicsit sok(k).

2015. márc. 17. 02:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
78%

Gáz a légnemű anyag, de soha, semmilyen élethelyzet nem az, amit maga választ az ember.

Az egész nyugati társadalmat átitatja a szeretethiány, az önszeretet hiánya. Ebből fakadólag mindenki (tisztelet a kivételnek) kívülről várja a megerősítést, elismerést, mert nem szereti magát eléggé az ember. Aki rendben van magával, abban nincs szeretethiányból fakadó megfelelési kényszer, az pont telibe leszarja mindenki véleményét. Hiszen ha olyan életvitelről, szokásokról beszélünk, amivel nem károsítunk meg senkit, akkor nincs is miről beszélni.

Az érzelmi zsarolás is innen fakad. Energia az egész. A kedves mama ahelyett, hogy a maga dolgával foglalkozna, inkább beleüti olyan dolgokba az orrát, amiben mégcsak nem is érintett. De tudjátok miért? MERT MEGTEHETI, mert hagyjátok neki.

Ha rendszeresen csak azt tennétek, ami nektek jó és lefosnátok az öreglány véleményét, akkor némi duzzogási idő elteltével elfogadná.

Az igazi szeretet feltétel nélküli, nincsenek benne elvárások.

Anyóst nem kell hanyagolni a bulik miatt, de anyóst keretek közé kell szorítani.

Mindig a feltétel nélküli elfogadásból és az önszeretetből induljatok ki.

Mondom: ha valaki magával rendben van, azt SEMENNYIRE NEM BEFOLYÁSOLJA senki véleménye.

üdvözlettel egy 42 éves, és sokat bulizó férfi ;)

2015. márc. 17. 07:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem gáz, ne hülyéskedj! Remélem én is ilyen életet élhetek majd 40 felett is :)

De anyuka hogy tudja meg? Párod elmondja neki? Nem lehet, hogy ne mondja el neki? (Tudom, ez nem olyan egyszerű, párom arról is beszámol az anyjának, hogy milyet kakilt - komolyan.)

De, egyébként a heti 2* látogatás nekem is sok lenne, mi egy városban élünk az összes szülővel, de max havi egyszer megyünk mindenkihez, és hetente beszélünk kb, vagy ha van valami fontos (én nem tudok arról bájcsevegni, hogy ki hogy érzi magát). Anyukám próbált az elején érzelmileg zsarolni, hogy minden hétvégén náluk kell ebédelnünk, de viszonylag hamar sikerült leállítanom.

Párod tényleg csak az anyja miatt nem akar menni?

2015. márc. 17. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!