Hogy győzzem meg szüleimet?
Jövő tanévben kollégista leszek és drága a kollégium, de szüleim nem akarják fizetni havi szinten. Arra gondoltam, hogy mivel nem leszek itthon hétvégente sem, ezért a családipótlékból lehetne állni a kollégiumot haviszinten hiszen ha két három havonta jönnék haza, nem kéne rám fizetni semmit sem, csak azt a pár hétvégi ebédet. Elmondtam nekik ezt az ötletet és még így sem támogatták. Simán diákmunkából nem tudnék megélni, ahhoz egész hónapban kéne dolgozzak és nem tudom mikor lenne idő a tanulásra. Állítólag magamra írattathatom a családit, de azt sem tudom, hogy hol, mikor, milyen indokkal, meddig irattathatom át. Ez lenne a végső megoldás, mert tényleg nem tudnék amúgy megélni és nem akarom őket magamra haragítani.
18/L
20 éves korig jár a családi, ha felsőoktatásban tanulsz, itt elolvashatod a részleteket.
Diákhitel nem jön szóba? Ha jók az eredményeid, ösztöndíjat is kaphatsz, ill. kérhetsz szoctámot is, a hallgatói önkormányzatnál meg tudod kérdezni, hogyan. A diákmunkát se vesd el teljesen, én végig melóztam az orvosi mellett, másokkal együtt, meg kell nézni, mik a lehetőségek.
Szóval hajrá, nem megoldhatatlan a probléma, szorítok neked!
Én is így tudom, ahogy a 3. kommentelő írta.
Diákhitel??? Ááá szó sem lehet róla. Suli után nem tudnám fizetni.
A diákmunkára fogok inkább támaszkodni.
Ha betöltötted a 18-at, akkor kérheted a családi pótlékot saját számládra. Igy elvileg tudod belöle fizetni, amit akarsz.
Viszont a szüleid efölött nem kötelesek pluszban fizetni neked semmit.
"Diákhitel??? Ááá szó sem lehet róla. Suli után nem tudnám fizetni."
Miért is? Azért egyetemi végzettséggel lehet normális állást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!