Mit mondanátok, ha a lányotok hajnalban hazavinne egy 15 éves, eléggé részeg srácot?
Én lennék a lány... Az történt, hogy tegnap este elmentem pár barátnőmmel kicsit bulizni. Már az este elején találkoztam az egyik gimis barátnőm öccsével, akkor sem volt józan, de a haverjai mondták, hogy vigyáznak rá.
Hajnalban találkoztam Vele, amikor már azt sem tudta, hogy hol volt, csak azt hajtogatta, hogy a barátai a Corvintetőnél vannak és odamegy, erre elindult a másik irányba, majd kb. összeesett, de szerinte csak megbotlott. Mondta, hogy felhívja az apját, hogy jöjjön érte, mert nem talál taxit. De tudtam, hogy a szülei síelni vannak, ezért úgy voltam vele, hogy így nem küldöm egyedül haza, mert még elalszik az ajtó előtt a végén. Ezért hazahoztam és feljutottunk a szobámig lebukás nélkül, reggel viszont eléggé kellemetlen volt a helyzet. Délelőtt anyáék nem voltak itthon, mi elvoltunk, aztán mikor mentek el szülinapi ebédre, mondta anya, hogy majd délután/este megbeszéljük ezt, ha én is itthon leszek.
És most nem tudom, hogy mire számítsak.
Én 17 éves vagyok.
Szerintem is már az gáz, hogy egy 15 éves matt részegen veri magát a városban, az ilyenek miatt nem lehet normálisan szórakozni.
De ez a hazavittem, elvoltunk, rajta feküdtem dolog azért eléggé...hogy is mondjam. De szerintem minimum szólhattál volna előtte a szüleidnek, hogy figyu egy részeg 15 évest hozok haza.
Ne hazudj semmit csak mondd el az igazat és minden rendben lesz. Ha este tudtak volna róla lehet hogy a nappaliban is aludhatott volna a kanapén és nem kellett volna rejtegetni. Bár lehet hogy akkor izgultál volna hogy nehogy felborítsa a tv-t vagy valamit.
Szóval mondd el az igazat és minden rendben lesz. A srácról nem biztos hogy jó véleménnyel lesznek és a szüleiről sem.
Nem feküdtem le Vele. Én sem voltam éppen józan, örültem, hogy a lépcsőn felbírtam menni, nem akartam még elkezdeni pakolni az ágyam mellett (ahol ki volt szórva minden könyv, füzet, laptop, táblagép, töltők kupaca). Egyszerűbb volt, hogy melléfeküdtem és így legalább elaludt. Taxival mentünk haza. Nem irányítottam volna végig fél Budapesten.
14 éves korom óta járok szórakozni, sosem történt velem semmi és vigyázok magamra mindig.
A srác szülei anyáék legjobb barátai.
Képzeljük csak el a fordított szituációt. Egy idősebb fiú lát meg az utcán egy fiatal részeg lányt majd hazaviszi, és együtt alszanak. Egyből mindig szándékos leitatásról, nemi erőszakról beszélne.
Itt meg mindenki az áldozatra, a segítségre szoruló fiatal srácra köpköd. Úgy látszik kiderül, hogy egy fiú/férfi nem lehet áldozat, mert már egy ilyen szituációban is néhányan azt keresik hogyan lehet belerúgni szerencsétlenbe.
Először is gratulálok a szüleidnek is, hogy a 14 éves kislányukat rendszeresen elengedték az éjszakába szórakozni. Ezek után egy szavuk sem lehet, hogy hazahoztál egy részeg kisfiút, akivel "elvoltatok" meg ilyenek.
Az, hogy eddig nem esett bajod, nem a te rendkívüli talpraesettségednek és tapasztalatodnak köszönhető, hanem mázlid volt.
Amúgy meg egyre inkább tűnik ez az egész süket dumának. Ha már belökted egy taxiba, a hülyegyerek a címére csak emlékszik, nem? Ha meg nem, akkor megnézed a lakcímkártyáját, vagy az iratai sem voltak nála?
Kedves 15-ös! Nem akarok én belerúgni senkibe, de egy 15 éves gyerek még nincs tudatában a felelősségének, ha úgy gondolja hogy neki joga van atomrészegre inni magát, akkor vállalja a következményeit. Engem is vittek már be a rendőrségre részegen, mert balhéztam (mondjuk akkor én már 17 éves vénember voltam), meg is kaptam érte a magamét, és teljesen jogosan. De utána szépen hazamentem, és előadtam, hogy mi történt.
Nem tudom, miért gondoljátok, hogy normális dolog 14-15 éves gyerekeket szabadjára engedni az éjszakába, hogy igyanak, amennyi beléjük fér, keféljenek, meg cuccoljanak, mert ők már felnőttnek hiszik magukat, nekik az jár. De ha történik valami egyből gyerekek lesznek, és sajnálni kell őket.
Mire számítsál? Neked kell ismerni a szüleid. Ebből adódóan, tudnod kell hogyan fognak reagálni.
Látom, többen elcsodálkoztak, a mai fiatalok, szülők milyenek. Én, hetvenes években voltam fiatal és akkor is 15 évesen, igen csak ittunk. Nem egyszer aludtunk valamelyik ismerősnél egymás hegyén hátán. Nem azt mondom, hogy ez így jó, de nem csak a mai fiataloknál fordul elő. Volt ilyen mindig. Igaz, net, mobil nem volt, hogy az egész ország tudjon róla.
Hát így belegondolva a helyedben másképp oldottam volna meg.
Amikor hazaértünk, felkeltettem volna a szüleimet, és szóltam volna, hogy "anya, apa, itt az Ádám, csatt részeg, nem hagyhattam az utcán, had aludjon itt, holnap meg megbeszéljük a dolgot."
így a szüleid tudtak volna róla, és talán jobban meg is értették volna a dolgot. De az, hogy felcsempészel egy srácot magadhoz, na az nagyon nem jó.
Persze szép dolog, hogy segítettél rajta, de lehetett volna másképp is megoldani.
Az meg, hogy 14 éves korod óta bulizol (ez sem túl pozitív), és hogy nem esett még bajod, az nem neked köszönhető, hanem simán csak mázlid volt. A mai világba sajnos simán megerőszakolnak, kirabolnak huszon éves lányokat is, sőt a srácokat is elkapják. Szóval ne bízd el magad, hogy biztonságban vagy. Lehet bulizni meg szórakozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!