Anya nagyon spórolós, én is ilyen lettem. Hogyan változtassak?
Csak dolgozom, dolgozom, a pénzt viszont semmire nem költöm. Szakadt a nadrágom, a táskám, de pénzkidobásnak érzem az újat, anyám ezt nevelte belém..
Mindig veszekedni kellett vele anno, amikor a szétment cipőm helyett újat szerettem volna, könyörögni kellett érte, ami annyira megalázó volt..
Viszont úgy néz ki, én is ilyen lettem. Amikor nagy nehezen veszek valamit, olyan rossz érzés, pedig sose veszek drága dolgokat. Legutóbb (életemben először) könyveket vettem, 6.000 ft-ért. Ez volt... novemberben!!
Én is ugyanebben a cipőben járok! Dolgozom, itthon élek és fősulis vagyok. Szépen befizetem minden hónapban amit kell a maradék pénzemből meg alig veszek valamit, főleg ruhát.
Annyira kopott volt már a ruhatáram, hogy kénytelen voltam vásárolni magamnak új ruhákat. De mintha a fogamat húzták volna mikor fizettem.
Szerintem ez jobb mintha minden sz*rt megvennél...Mikor önállósodsz akkor jössz rá, hogy spórolni kell!
Sajnos az utóbbi időben én is ilyen lettem.
Az jó, hogyha tudsz takarékoskodni, de te is írod, hogy rossz érzésed van utána. Szerintem hívd el egy barátnődet vásárolni. Jó szórakozás lesz! :) (Mi egyszer nem vettünk semmit, de próbálgattunk össze-vissza ruhákat. Jó móka volt :) ).
szerintem nem arról van szó, hogy anyud belédnevelt kényszercselekedeteir miatt aggódsz, hanem bekapzsultál a milliódra :D
szerencsejáték helyeken pl ezért is cserélték gyakran a személyzetet.
Én is így vagyok, csak ráadásul még utálok is vásárolni. Nem hinném, hogy örülni kell neki, mert ez a hozzáállás legalább annyira nem normális, mint a vásárláskényszer. Megoldás? Passz, nem tudom. El kell menni vásárolni gyakrabban, kis dolgokat venni.
Én szeptember óta tervezem, hogy veszek egy farmert, mert nincs. Mindig sajnáltam rá azt az 5 ezer forintot. Mondjuk külön élek, amit ruhára költök, azt máshonnan kell kispórolnom. Most már az a helyzet, hogy kell farmer, fehérnemű, pulcsi, cipő, táska, és mind sos, egyszerre nagyon fog fájni :D De nem tehetek mást.
Ezután azt fogjuk megpróbálni, hogy lesz egy havi keret, amit például ruhára KELL költeni. És minden hónapban el kell menni és venni belőle valamit. Remélhetőleg így idővel megszokottá válik a vásárlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!