Kinek az érdekeit kéne nézni? Örökbeadás.
Adott egy 20 éves lány,akinek van egy 3 hónapos babája. Az anyjánál lakik,apa nincs(anyakönyvbe sincs bejegyezve. Mármint a babának nincs apja.
A lány örökbe akarja adni a babát,már fel is keresett egy alapítványt,és találkozott a leendő szülőkkel.
A nagymama nem szeretné ha örökbe adná a babát,ő nevelné tovább. A lány nem akarja hogy az anyjához kerüljön a gyerek,inkább idegeneknek adná. Az érve az,hogy ott legalább teljes családban nőne fel a gyerek,vmint akkor ú így nem tudna tovább lépni.
A nagymama erre azt mondja h a gyereknek az a legjobb ha a családban(vérszerinti) nő fel,és ha a lánya nem tudna lépni,el lehet költözni. 3 hónapja gyakorlatilag a mama foglalkozik a babával,nem akarja elveszíteni.
A családsegítősöknél mikor érdeklődött hogy nevelheti e ő a babát megszólta az ügyintéző hogy micsoda bunkó aki nem tartja tiszteletben a lánya kérését,miszerint nem akarja a családban látni a babát,mert ha ő nevelné az akkor neki nagyon rossz lesz,és a babát is összezavarja majd késöbb. Van anyja,de a nagyi neveli.
A nagymama azt mondja h a lánya el is költözhet ha nem birja elviselni a saját gyerekét. Ő nem rakja ki,de nem is tartja vissza.
Van olyan hogy családba fogadás, nem? Egy jó ügyvéd kéne a nagyinak.
Bármilyen rendesek is az örökbefogadó szülők, azért csak jobb a gyereknek a vérszerinti családjában, főleg ha már alapból a nagyi gondozza, őt szokta meg.
Szerintem volt már itt hasonló kérdés, amiből úgy emlékszem kiderült, van rá mód, hogy a nagyszülő nevelje a babát. A bunkóval pedig ne foglalkozz, törődjön a saját dolgával. Aki odáig nem jut el agyilag, hogy az ilyen súlyos helyzetekben az ember okkal dönt az egyik vagy másik lehetőség mellett, attól nem kell tanácsokat elfogadni. A babának az lesz a legjobb, ha normális körülmények között nálad marad. Nincs rá garancia, hogy az örökbefogadó szülei nem válnának el, vagy hogy az ő házasságuk mintaszerű lenne, és annak a tudatnak sem örülne, hogy a vér szerinti családja 3 hónaposan eldobta. Az talán még a jobb verzió, mikor a gyerekről újszülöttként mondanak le, mert abban az eseten valószínű, hogy egyáltalán nem volt mód a felnevelésére. 3 hónaposan örökbe adni viszont olyan "kipróbáltuk, megismertük, beleférne az életbe a felnevelése, de nem jött be" érzést kelt az emberben.
A lényeg az, ha van rá módod, vedd magadhoz. A leírtak alapján én nem hiszem, hogy a lány a gyerek érdekei miatt akarná örökbe adni, inkább még fiatal maradna egy ideig, de az kellemetlen, ha emiatt megszólják. Nem akarja, hogy nyoma maradjon a felelőtlenségének. Lehet, hogy végérvényesen elrontanád vele a kapcsolatot ezzel a lépéssel, de az is lehet, pár év múlva megbánná, ha lemond a gyerekről.
Örökbefogadott vagyok,és nekem is számtalan ember mondta,közöttük a tanáraim is,hogy jobb lett volna,ha a vérszerinti családomban növök fel.Hogy miért is erősebb a vérségi kötelék?Azért,mert az ember örököl nemcsak kiinézetet,de például temperamentumot is,sőt személyiségjegyeket is.A környezetben élők között a vérségi kötelékben lévő családtagok tudják,hogy a családban milyen foglalkozások,és milyen adottságok vannak.A vérszerinti családtagok nem fogják olyanért hibáztatni a gyereket,és azt a gyerek szemébe vágni,hogy "jaj,te hoztad a tulajdonságaidat",ezt pedig nekem számtalanszor mondták.Én meg tanulok pszichológiát,és amellett,hogy öröklünk,bizony a környezetünk is alakítja ki a személyiségünket.
Nem kötelező a vérszerinti anyának nevelnie a gyerekét,de dönthet arról,hogy hova adja.A családsegítő az csak alapellátást biztosít,a bírói határozattal a ROKONNAK JOGA,ST ELŐJOGA VAN AHHOZ,HOGY HOZZÁKERÜLJÖN A GYEREK,mert valahogy a gyámügyben,mint szakellátásban is fontosnak tartják a vérségi köteléket.
Szerintem a gyerek örökbeadás-örökbefogadás esetén rengeteget(!) sérül,és nem igaz,hogy az anya,hogy az a nő eltudja felejteni bármikor is,hogy nei volt egy gyereke,vagy épp van egy gyereke valahol.
Szerintem itt szükség lenne tanácsadó véleményére is,mert AKKOR IS SÉRÜL A GYEREK,HA MARAD,MEG AKKOR IS,HA MEGY.
Azt kell meggondolni,hogyha ismerheti közelről a vérszerinti anyját,és eltudnak egymás mellett békében élni,akkor ugyanmár,miért ne élhetnének el egymás mellett?
Sokakat nevel a nagyszülőjük,és élnek,bár nem mondhatnám,hogy haladnak a korral.A nagyszülő nem tud annyit megadni,mint az anya.
Ha én segítséget kérnék valamilyen ügyben a családsegítőben és ők előítéletesek lennének, a következőket kérdezném:
- Ha ilyen előítéletes akkor hogy tudja betartani és alkalmazni a Szociális Munka Etikai Kódexét?
Alapelvek 8 pontjában szereplő:
"A szociális munkás tiszteletben tartja minden ember méltóságát, értékét, jogait, céljait és szándékait."????
Amúgy minden családsegítőben jól látható helyen megtalálható ez az etikai kódex, ami mindenki számára elérhető és tanulmányozható ha jogsérelem merülne fel!
itt egyedül a lány a felelötlen bunkó
most alakul ki az ősbizalom már nem lehet hisztizni és úgy tenni mintha a baba meg sem születet volna nem gondol senki másra csak magára
Szerintem a nagymama nem lenne jó szülő. Pont azért, amit csinál. Konkrétan lemondana a saját gyerekével való kapcsolattartásról, annak kérése ellenére? Ilyen egy szülő? És mindez a vér miatt? Szerintem nem jó ember, akinek a vér indok akármire is.
Nagyi biztos unatkozik.
Nagyon gyerek még az anyuka. Tegye helyre a nagyit, nem a nagyi az anyukája a babának, akkor sem, ha veszekszik és követelőzik, hogy ő akarja nevelni. Addig az anyuka babája, amíg örökbe nem adja. Elégítse ki a baba szükségleteit az anyja, mind érzelmileg mind fizikailag. Ha kérte a segítséget akkor rendben van, hogy a nagyi is gondozza, de ettől még abba nincs beleszólása, hogy hova kerüljön. 45 évesen már idős egy gyermek felneveléséhez, folyamatosan a korával romlani fog az életminősége, fáradékonyabb, türelmetlenebb, és betegesebb. Lehet jó lelkű, és szeretné a babát, de egyszerűen idős hozzá, ez akkor fog leginkább látszani ha el kezd serdülni a gyerek.
Nyílt örökbefogadással próbálkozzatok, nagyon szimpatikus, rendes emberek is várnak babára. A nagyit is el lehetne vinni, hogy megismerje a választott párt, és megnyugodjon.
Viszont lehet, hogy az anyuka szülés utáni depresszióban szenved, az nincs rendben, hogy a gyermek nem érdekli, nem foglalkozik vele, akkor sem ha örökbe akarja adni. Pont azok akarják örökbe adni, akik magukat és körülményeiket kevésnek érzik, és többet szeretnének a gyermeknek.
Egy pszichológushoz mindenképp el kell vinni az anyukát, mert ha esetleg szülés utáni depressziós, és kigyógyul belőle az örökbeadás után, nagyon bánni fogja, és rámehet az élete, nem csak a nagyival való kapcsolata. Keressétek a Gólyahírt, pártatlanul támogatják az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!