Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viszonyulnátok ahhoz ha...

Hogy viszonyulnátok ahhoz ha a 3 gyermeketek közül a legkisebb egy szerencsétlen, életképtelen típus lenne? Kevésbé szeretnétek őt mint a többit?

Figyelt kérdés
A 2 nagy már akkor kirepült a családi otthonból mikor nagykorú lett. És azóta önállóak, mind szellemileg, mind anyagilag. A legkisebb viszont igazi szerencsétlen, neki semmi nem jött össze, ő hiába tanult több mindent, nem tudott jól fizető munkát szerezni, ezért most gyárban dolgozik kevés pénzért. Emiatt arra kényszerül, hogy otthon lakjon még 23 évesen is. Mivel félretenni sem tud jelentős összegeket, így teljesen kilátástalan a jövője. A 2 nagyobbik testvér, és a kicsi között van 12-13 év korkülönbség. Lehet hogy akkoriban még más világ volt, könyebb volt elindulni az életben, de azért ez sem normális hogy 23 évesen sehol nem tart valaki.
2015. febr. 26. 10:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

23 évesen hol akarsz tartani? A legtöbben még bőven otthon élnek ebben a korban!

Tanulj, tegyél valamit a jövődért, mert az önsajnálat valóban nem vezet sehova.

2015. febr. 26. 11:38
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Én minden gyermekemet egyformán szeretem. Tedd ezt te is! Értékeld, hogy normális életet él és nem deviáns! VAnnak olyan könyvek, amelyek arról szólnak, hogy hogyan kell állásinterjúra menni, vegyetek egy ilyen könyvet és ne adja fel az álláskeresést. AZ , hogy most itt dolgozik, nem azt jelenti, hogy most már örökké itt kell maradnia. Ami az együtt lakást illeti, nem tragédia, hogy 23 évesen veletek lakik. 33 évesen az lenne, de most még nem az. Egyébként milyen végzettsége van a lányodnak?
2015. febr. 26. 11:41
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Ez a gyerek nem szerencsétlen, tudod ki a szerencsétlen? Pároméknál is 3gyermek van, 3-an testvérek. Nővére és párom dolgos ember, világ életükben volt munkahelyük, szeretik a munkájukat, precízek. A kakukktojás az öccsük aki 21évesen nem hajlandó dolgozni, pedig olyan munkája lehetne hogy csak felügyelni kellene a munkásokat. De nem. Iszik, nappal alszik este él, szüleit meglopja, munkaügyi központba nem jelentkezik sem a helyi hivatalba, hogy nehogy behívják közmunkára. Biztosítása sincs. Tartozása meg persze van. Annyi a szerencséje hogy a családi kötelék végett még eddig nem vitte rá a lélek a szüleit hogy kirakják, pedig nem egyszer kizárták már a házból, de persze a lelki terror végett csak beengedték. Ez egy szerencsétlen kölyök. :/ Gondolom nem ezt akartad kifejezni a kérdésedben, de a szerencsétlen kifejezés elég erős szó.
2015. febr. 26. 11:59
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

teso karriert futott be, családja van, gazdag

én szerencsétlen csóró munkanélküli

őt szeretik, tisztelik, engem ha együtt a család meg sem hallgatnak, ha mégis, neki állnak kioktatni

ott a tisztelet, ahol a pénz, ez megmutatkozik a szülőkön is, nemcsak mint a társadalmi életben.

én nem tudnék ilyen lenni, tesom viszont igen, tuti nem sajnálgatná ha neki szerencsétlenné válna az egyikük, hanem katonásan mondaná a magáét.

2015. febr. 26. 12:30
 15/20 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező,

remélem te nem a szülő vagy ebben a történetben.

Lehet aggódni, hogy mi lesz vele, de a legtöbb szülő a 21-23 éves gyerekét fiatalnak gondolja és nem akarja így elmarni maga mellől és küldeni az életbe. Jah és ha valaki faragni akarsz belőle, akkor ne az önbizalmát faragja le, hogy szerencsétlen, életképtelen.

Ha ezt sujkodolod belé, hogy ő emiatt egy senki, akkor még nehéz évekre számíthatsz.

Általában egy 23 évest még a szülei tartanak el, nem dolgozik, otthon lakik.

Bár én 22 éves lány vagyok, és dolgozom, ill. nem is lakom már otthon, mégis joggal védem meg a lányod a te viselkedésed elől. Bíztasd, szeresd, mert neked ez a feladatod, és nem az, hogy ilyen szinten lenézd és másokhoz hasonlítgasd.

Majd ha lesz párja, és össze akarnak költözni, akkor tanul több önállóságot és küzdelmet.

Én is elköltöztem a párommal, mert össze akartunk költözni, de a szüleim sosem néztel le így, sőt még vissza akartak tartani, mert fiatal vagyok.

Más világot élünk, van aki 25-27 évesen kerül ki az egyetemről nulla szakmatapaszalattal és mégsem beszélnek róla így a szülei. A te lányod pedig dolgozik, aztán majd csak lesz valami. A te viselkedésed viszont szörnyű.

22N

2015. febr. 26. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj,mennyire vagy tisztában a mai munkaerő-piaci helyzettel,illetve a fiatalok elindulási lehetőségeivel?

Ha van két szakmája,az tök jó,de sajnos sok munkaadónak nem elég,kell hozzá minimum 1-2-3 éves szakmai tapasztalat,arról nem beszélve hogy én álláskeresőként tapasztalom hogy sok munkalehetőség már rég ki van adva haveroknak,csak a formaiság miatt bolondítanak oda az interjúra.

Ne haragudj,ha tudod hogy a lányod "labilis",támogatásra lenne szüksége, mégis milyen szülőnek képzeled magad,hogy az egzisztencia és a pénz függvényében ismered el és szereted őt?

Mi az hogy kevésbé? Csak mert neki semmi nem jön össze,elkönyveled szerencsétlennek, ő már nem is ér annyit mint a tutigyerek másik két testvér?

És igen,12-13 éve MÁS volt a lehetőségek tárháza,más volt az elindulás.

2015. febr. 26. 13:02
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
Én ugyan kerestem munkát 12 éve is meg nemrég is, és annyira nem más, de ez nem jelenti, hogy a lány hibája lenne. Mivel ő a legkisebb, és ennyi korkülönbséggel, nem lehet, hogy túlféltettétek és nem hagytátok felnőni? Nekem a "nagykorúként kirepültek" is gyanús, nem lehet, hogy csak koleszosok lettek? Az még nem kirepülés... Vagy egyből vettek lakást, 18 évesen? Én akkor inkább amiatt aggódnék, hogy ők miből.
2015. febr. 26. 13:08
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

Miért nem keres olyan munkát, hogy csicskul párévig (nem tudom szebben mondani) majd ha megvan a tapasztalat, a szakmájában el tud helyezkedni.

Bátyám csinálta ezt, 6 éve indult el és havi 30ezer forintért dolgotott.

Kiépítette a sajátvevőkörét a munkája átal és azóta 3-400ezer körül keres havonta.

A gonosz gyári szalagmunkáról meg... Ott is van előrelépés.A férjem bruttója 250ezer, pedig gyárés nem szakmájában dolgozik.

Jómagam most építek karriert, a kérdésben szereplő lánynál egy évvel vagyok idősebb, és két gyerekem van.

Szinte minden nap megyek mosogatni és csicskamunkát végezni a közeli cukrászdába. Itt a csicskamunka a linzer-isler töltése és az islernél csokiba mártása.

Ha mákom van, fél év múlva felvesznek cukrásznak (a férjem eljön GYEDre, én megvagy itt maradok, de teljes állásban, vagy keresek másik helyet).

AKARATERŐ

Ha érdekli és tehetséges a szakmájában, akkor csak így tud elindulni!

2015. febr. 26. 13:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát úgy, hogy szeretném mint állat. Mennyire nehéz neki. Támogatnám és gyűjtenék is neki, de titokban. Te nem ezt teszed?
2016. jan. 10. 10:34
 20/20 anonim válasza:
100%
Szánalmas vagy tisztelt Anyuka! Csak azért mert valaki nem tud rögtön párt​ találni magának és nem jeleskedett nagy jegyekkel amelyeket​ az iskolában kapott ettől még nem illik így beszélni róla a saját gyermekedrol nagyon rossz érzés ezt a gondolatot olvasni róla szégyelld magad!
2017. ápr. 16. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!