Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám, amióta az eszemet tudom...

Apám, amióta az eszemet tudom mindig sokat ivott munka után otthon. Miért vonják be a felnőttek a gyerekeket az ő gyűlölködésükbe?!

Figyelt kérdés

Én sose oktattam ki, sose néztem le mikor nagyon részeg volt(szánalmas volt inkább), mert mellette napközben egy dolgos, tisztelettudó ember volt mindig is, aki eltartotta biztosan a családot, és gyerekként is úgy láttam(és most felnőttként is), hogy anyám bőven hozzájárult, hogy részeges lett apám.

Anyám emlékszem gyerekként belém akarta magyarázni a nagyobbik testvéremmel együtt, hogy apám esetleg közeledett e úgy felém. Ezen nagyon felháborodtam már akkor is, és a mai napig felháborít. Nem is értem miből gondolhatta ezt, undorító ahogy belém akarta magyarázni, hogy ezt mondjam meg. Attól még hogy ők egymást gyűlölték mindig is miért vonják bele a "csatába" a gyereket is?Sok dolgot "köszönhetek" nekik, amik miatt lelki nyomor lettem(tesóimmal együtt), és nem tudok 100%os normális ember lenni a társadalomban. Anyámnak ha szóba kerül a régi életünk, mindig apámat okolja csak. Tényleg ha iszik valaki az rossz ember ettől?Én sose tudtam utálni érte, tesóim viszont igen....

2015. febr. 25. 19:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Arra pedig, hogy miért vonnak bele a válasz szerintem 2 féle lehet: vagy önzőek és nem érdekli őket, hogy ez miként hat a gyerekre vagy fogalmuk sincs mit okoz az ilyesmi. Hajlamosak azt hiszem megfeledkezni arról, hogy azok a sebek, amik nem kék-zöld foltokként mutatkoznak meg sokkalta súlyosabbak tudnak lenni.
2015. febr. 25. 20:49
 12/19 A kérdező kommentje:
Annyira jókat írsz!Csak is olyan írhat ilyet aki átélt hasonlót :( Köszönöm, jól esnek a meglátásaid, és hasznosakat is írsz
2015. febr. 25. 21:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segít. Hát az alap probléma igen hasonló, vagyis a szülők durva marakodása. Szerintem úgy érdemes ezekre a dolgokra tekinteni, hogy ezzel is bölcsebb az ember és talán tudatosabb is a saját életével mint akinek nem voltak ilyen gondjai. Te nagyon jól tudod, hogy a gyermekedre milyen hatást gyakorol a környezet, talán jobban tudod mit kell tenned mint mások. A "profitra" kell koncentrálni, a múlton nem lehet változtatni.
2015. febr. 25. 21:14
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jól tudok előre tekinteni, és eltemetni a múltat, csak néha valami kapcsán előjön bennem, és akkor annyira sok a "miért" kérdés bennem...

Sajnálom hogy átéltél Te is ilyent, igyekeznünk kell ahogy mondod, hasznosítani hogy mit nem szabad elkövetni...

Amugy már megfordult a fejemben hogy lehet nem is ők a vérszerinti családom, én annyira más vagyok, de az is lehet hogy az élettől edzőttem mássá

2015. febr. 25. 22:43
 15/19 A kérdező kommentje:
Az lemaradt így telefonnal, hogy köszönöm még egyszer a kedvességed, segítőkészséged,bár több ilyen rendes emberrel lehetne találkozni az országban!Minden jót és szépet kívánok Neked!
2015. febr. 25. 22:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Normális ha az ember őrlődik ezen időnként. Ők a tieid, nekem is az enyéim. Lehettél volna ezek hatására hozzájuk hasonló, erre is van példa, de szerencsére a jó irányba fejlődtél, tanultál belőle.

Nagyon szívesen! Én is köszönöm és boldog életet kívánok! :)

2015. febr. 25. 23:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Az a baj a társadalom szemet huny az ilyen esetek felett.

Legtöbbször a környezetében élő nők, férfiak is mentegetik az alkoholistát "jaj hát csak legurult egy-két feleske, megérdemelte, munka után", " a Pista már csak ilyen", miközben az alkoholistától szenvedő édesanyát/gyereket meg türelemre intik.

2015. febr. 26. 11:13
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, minden elismerésem a tiéd. A leírtakból arra következtetek hogy édesapád tényleg jó ember és ti nagyon fontosak voltatok,vagytok neki. Véleményem szerint itt kizárólag édesanyád a hibás. Ha keményen iszik egy ember,ami ugye nem jó de mégis a gyerekei az elsők és nem ment a munka rovására, eltudott tartani titeket ott nagy baj nincs szerintem. A tesóid meg rájönnek ha már nem lesz, hogy nem volt ő rossz ember.
2015. febr. 26. 13:28
 19/19 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszíró, köszönöm Neked is a kedves szavakat!

Világ életemben jó embernek láttam őt, van bennem egy rajongás érte, ez már sose változik meg! Mindig mi voltunk az elsők neki, most meg az unokája. Köszönöm mindenkinek!

2015. febr. 27. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!