Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire tartozik rájuk, hogy...

Mennyire tartozik rájuk, hogy mit kaptam a barátomtól? Szülők, Ti mit éreznétek? Félek, hogy félreértik

Figyelt kérdés

A barátomtól kaptam a 18. születésnapomra tegnap egy autót.Múlt héten vizsgáztam sikeresen KRESZ-ből, így jogosítványom még nincs, de a barátom szerette volna, hogy valami úgymond motiváljon, meg ugye ez az ajándékom.

De nem tudom, hogy a szüleim hogy fognak ehhez viszonyulni... Nekik sosem mondtam, hogy egyáltalán szeretnék autót, mert tudom, hogy egy olyat, amilyet akartam és kaptam, önerőből nem tudtak volna venni és már annak is örültem, hogy a jogosítványt fizetik. Azt meg nem szeretném, hogy úgy tűnjön, a barátom próbál "megvenni".

3 és fél éve együtt vagyunk, a szüleim szerintem elfogadták. Vagyis könnyen belementek az együtt alvásba (még hétköznap is), nyaralhatunk, telelhetünk együtt, ha Ő jön velem, bárhová elengednek. De nem szeretném, hogy azt érezzék, Ők kevesebbek lennének, mert a barátomtól drágább dolgokat kapok, vagy emiatt bármi konfliktusunk legyen.

Csak így a barátomnak is könnyebb lesz, mert nem kell minden reggel/délelőtt értem jönnie, suliba vinni, aztán értem jönni 2-3 óra múlva, vagy amikor éppen végzek. Szóval kicsit a magam ura lehetek és nem kell össze vissza telefonálgatnom, ha esik az eső, vagy gyalog vagyok.

Vagy én agyalom túl és ez nem is akkora ügy?

2015. febr. 25. 15:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

26 éves, két egyetemet végzett vállalkozó.

Anyáéknak nem volt gond a korkülönbség (bár tény, hogy először a barátom sem tudta, hogy hány éves vagyok, idősebbnek hitt), meg mivel idősebb nálam, ezért nem azt látták, hogy éretlen kamaszok szerencsétlenkednek, hanem tényleg elengedtek Vele akárhova.

2015. febr. 25. 15:58
 12/18 anonim ***** válasza:
94%
Szüleidnek eddig nem okozott gondot hogy az akkor 14-15 éves lányuk egy 23 éves férfival "jár"? Itt azért komolyabb gondok vannak mint egy autó...
2015. febr. 25. 17:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Isten éltessen! :D

amíg nincs saját kereseted, addig én nem vettem volna neked autót. mert ha esetleg szétmentek, és a kocsi nálad marad, bizony sokba fájna az neked. kötelező, teljesítmény adó, benzin, szervizeltetés...

2015. febr. 25. 22:31
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Nem bántásból mondom, de elég éretlennek tűnik a gondolkodásmódod, hogyha ezt nem tudod belátni magadtól.

Nagyon álomvilágszerűnek tűnhet ez a kapcsolat neked most még. Lássuk be, nem az a normális manapság, hogy 23 évesen egy alig kamaszodó lányban keres valaki társat, ez az illető éretlenségére is vall. Ráadásul ezt a kapcsolatot alig 3 év után egy ilyen drága ajándékkal próbálja stabilizálni. Ez nem éppen felelősségteljes gondolkodás, és őszintén, az ilyen pasit messziről kerülném.

A szüleid helyében én is aggódnék, joggal.

Egyébként, másoknak, még ha a családban van is autójuk, jó eséllyel nincs idejük arra, hogy a 18 éves lányukat hordozgassák haza a suliból, ha esik az eső, vagy ha gyalog van. Nem attól leszel a magad ura, hogy egy mástól kapott drága ajándéktól függesz.

Másrészről, kedves #13, ha ez a kapcsolat véget ér, az álompasival együtt az autó is távozik szerintem.

2015. febr. 26. 02:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is a korkülönbség miatt aggódnék. Önmagában az autó még nem gáz, csak szokatlan, más körülmények közt azt mondanám, hogy örülj neki :) de az, hogy egy huszonéves férfi egy 14 évessel kezd járni, mindig annak a jele, hogy olyat keres, akit irányíthat, és a saját korosztálya ezt már nem engedné neki. (Most hagyjuk a "te sokkal érettebb vagy a korodnál"-t meg a többit, amit mondott.) Mennyire szokta engedni, hogy beleszólj a közös dolgaitokba? Pl. mindig ő dönti el, hogy hová menjetek nyaralni, mivel menjetek, mikor menjetek szórakozni és ilyesmi?

Egyvalamit tarts be szerintem: ha érettségi után azzal jön, hogy egyetem helyett inkább szülj neki gyereket, majd ő úgyis eltart egész életedben, abba ne menj bele. Szerezz valami végzettséget, szerezz munkát, dolgozz pár évet, és majd utána. Van itt most egy hasonló kérdés, ahol jó tanácsokat adtak egy lánynak, most nem találom, de nemrég volt.

Azzal meg ne foglalkozz, ha a drága ajándék miatt leszólnak, ez Magyarország, itt mindenki utál mindenkit, aki öt forinttal többet keres, mint ő. Csak tegyél azért, hogy neked magadnak is legyenek eredményeid.

2015. febr. 26. 16:33
 16/18 A kérdező kommentje:

Semmi gond nincs Vele, nem azért kezdett velem, mert a korosztályában nem lett volna sikeres.

Sosem próbált irányítani, azt sem mondta, hogy érettebb lennék a koromnál, leginkább azt hallgatom, hogy néha annyira szerencsétlennek tűnök, hogy egy testőrcsapat kellene mellém (mindig elrontok valamit/nekimegyek valaminek/elesek, stb). Meg a hisztijeimmel szerintem nem az "érett nőt" látja bennem, bár az is tudok lenni, ha nagyon akarom.

Nem igazán szól bele, hogy mikor mit csináljunk. Vagyis jó, szervez meglepetésprogramokat (romantikus vacsora/hosszú hétvége, randik), meg néha én is megyek Vele, ha olyan buliba megy, ahol tudom, hogy lesznek olyanok, akikkel én is tudok beszélgetni és jól érezném magam. De általában én találom ki, hogy hová menjünk, meg miket csináljunk. Az sem zavarja, hogyha a fiú barátaimmal megyek valahová és Ő nem jön.

A gyerektéma szóba sem került, de szerintem nem is fog egyhamar, mert Ő nem annyira szereti a gyerekeket. Vagyis nincs baja velük, meg nem utálja őket, csak zavarja, ha nem csendben ülnek... Szóval Neki tényleg nem annyira való gyerek még.

De mondta, hogy az egyetemnél is segít majd, ha kell (sok ismerőse van a jogi karon, Ő is ott végzett).

2015. febr. 26. 17:11
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

A mai világban, kérdező, ezzel az egyetlen lépéssel egész életedre kivégzed magad. Egyszer csak felébredsz, és rájössz, hogy van még pasi rajta kívül is. De meg leszel kötve, mert megvett kilóra. Végzettséged nem lesz, ezt megsúgom előre, mert jobban szereti majd, ha otthon várod, minthogy órákra járj, éjszakába nyúlóan tanulj, stb.

Tuti, hogy én ha ilyen ötlettel állt volna elő a lányom, nemet mondok.

2015. febr. 26. 17:22
 18/18 Girgoy ***** válasza:
77%
Tehát Barbie-nak vett Ken egy autót. De ha Barbie mindenre tudja a választ, akkor miért kérdez minket és miért aggódik? Vagy inkább csak el akarta nekünk mesélni, hogy milyen jó ez a Ken? Ha gond van a szülőkkel, hát mondja el szépen Barbie ezeket az érveket a szüleinek, amiket ideírt. Aztán az élet majd helyrerázza a dolgokat. Ha később valódi probléma lesz, és Barbie ismét ide ír, majd segítünk, ha tudunk. ;)
2015. febr. 27. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!