Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit tennétek a helyemb...

Szülők! Mit tennétek a helyemben? A lányom fiatalon teherbe esett, de nemrég elvetélt. Mit tudnék még tenni érte?

Figyelt kérdés

A lányom 21 éves. Nem tudtam, sőt a mai napig nem tudom elfogadni a párját, akivel 2 éve együtt van, mert a férfi 1 évvel idősebb az apjánál (47 éves). Nem tudok mit tenni, nem tilthatom el a lányomat a férfitől. Szeretik egymást, muszáj vagyok összeszorított fogakkal elviselni a helyzetet. De! A lányom terhes lett a férfitől. Elmondta a lányom, nem örültem neki, mert úgy vélem, a lányom ennyi idősen fiatal még egy gyerekhez. Elmondtam a véleményem neki a helyzetről, de nem szóltam bele. Nehezen, de kezdtem elfogadni, hogy nagymama leszek.

Viszont múlthét hétfőn felhívott a lányom, hogy kórházban van, menjek be hozzá. Elmondta, hogy azelőtti csütörtök este érezte, hogy nincs rendben vele valami, így bemetek a kórházba. Elvetélt a 21. héten. Az orvost is megkérdeztem, elmodta, hogy mi történt pontosan (lepényleválás, valamint nagyon sok vért veszített a lányom, de azt akkor még nem tudta). A párját is megrázta a helyzet, főleg, hogy fültanúja voltam, amikor az orvos mondta, hogy 'a kislány majdnem az asztalon maradt'.

Próbálja a férfi is tartani benne a lelket, ahogy láttam, a lányom is a férfiben. De a lányomat nehezen érintette a dolog. Próbálok én is segíteni rajta, neki, de nem akarok rontani a helyzetén. Nem akar beszélni róla.

Mit tennétek? Nem akar kimozdulni, nem akarja, hogy átmenjek hozzájuk főzni, beszélgeni sem nagyon akar. Ettől függetlenül elmondtam neki, hogy bármikor fordulhat hozzám.

2015. febr. 23. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10%

Téged nem rázott meg amúgy, hogy a lányod "majdnem az asztalon maradt"????

Mert erről nem is írtál, csak arról, hogy megrázta a dolog a vejed.

2015. febr. 25. 22:22
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

ismerős anyukája eleve kötelezte lányát abortuszra, aki viszont megakarta tartani, ki is lett tagadva.

kórházba(ab.) be se ment a lányához.

az idő oldotta csak meg a kapcsolatukat.

ehhez képest kérdező kúszva mászva segítene..

am érdekes, hogy ugyanezt írta ki egy férfi is

én szerintem nem tudnék olyan lenni mint kérdező, már összejönni egy apjakorúval betette volna a kaput.szerintem bőven eleget tett.

2015. febr. 26. 00:29
 13/17 anonim ***** válasza:
2015. febr. 26. 00:42
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

A link szerint a pasi tényleg szereti a lányodat. Nem gondolod, hogy ez a helyzet jó alkalom arra, hogy esélyt adj nekik?

Megértem az érzéseidet, én is anya vagyok és van egy lányom is. De a saját helyzetemből ítélve - nem biztos hogy agy korban a lányodhoz közelebb álló férfi meg adná neki mindazt a támogatást, a biztonságot, szeretetet és gondoskodást amit ettől az időstől kap. Inkább az embert nézd mint a korát.

Hívd meg őket, mindkettőjüket magadhoz. A lányod fájdalmát biztosan enyhítené majd ha mindenkit maga mellett tudhatna akit szeret. Csendben, vita nélkül.

2015. febr. 26. 08:28
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

Én megkockáztatom, hogy a te hozzáállásod is hozzájárulhatott a vetéléshez, mivel stresszhelyzet.

Lehet, hogy furcsa ez a nagy korkülönbség, de ha igazán szeretik egymást, jobb lenne elfogadnod. Egy 21 éves meg azért simán lehet elég felnőtt egy babához. Anyukám 25 volt, amikor én (első gyerekeként nagyjából 30 éve) születtem, nagymamám még fiatalabb volt, amikor először szült. Ne tekints egy 21 éves felnőttet gyereknek. Nem bizonyított már eleget, hogy felnőtt (nem mintha bármit is bizonyítania kellene...)? Tudom, nehéz a leválás, az én szüleim se tudják normálisan elfogadni, hogy felnőttünk a tesómmal, de ez az élet rendje.

Most nem sokat tehetsz, ha hív, segíts neki, de ne legyél ellene és a párja ellen.

2015. febr. 26. 16:11
 16/17 mi a fene ***** válasza:
78%
Nem kell hibáztatni senkit, mi korban jók voltunk, 24-26 évesek mégis több vetélésem volt, nálam volt szervi oka, ami a több terhességgel korrigálódott.utána mindkét gyermeket kórházban hordtam ki.Megértem a kérdezőt, hogy nem örült, az idős vejnek, de a fiatal se mindig főnyeremény. fogadd, el, a gyászt hagyd rájuk, semmit ne erőltess. Ez a dolog egy fiatal nőnek borzasztó,maga se tudja hogy kezelje a helyzetet. szeresd, támogasd, de ne firtass semmit. 60/n
2015. febr. 27. 08:29
 17/17 anonim válasza:
0%
verd szajon
2015. febr. 28. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!