Mi a véleményed arról, ha fiú és lány testvér közös szobában lakik, de csak a lánynak kell takarítania a szobát?
Lány helyében csak a saját cuccaimat pakolnám el, tesómét max az ágyára dobálnám egy halomban, amíg a saját térfelem takarítom a szobában.
Esetleg úgy lehetne amúgy elosztani,h mindenkinek konkrét,állandó feladata van amit számon lehet kérni.
mindkettőnek: saját holmik állandóan elpakolása használat után
pl. egyik gyerek:
heti 1x port törölni, szemeteskukát naponta üríteni
másik gyerek:
heti 1x porszívózni, kéthetente ágyneműt cserélni, havi 1x ablakot mosni
Hát eleve ekkora gyerekeknek már kellene a külön szoba, akkor is ha egyneműek lennének, de így meg főleg.
A másik meg, tudod mikor ganajoznék én a tesóm után... A saját térfelemet szépen rendben tartanám, őt meg nyelje el a kosz, ha heti egyszer nem képes a porszívót a kezébe venni, meg elpakolni a cuccait.
Nagyon negatív, nálunk is ez volt. Pusztán a nemek miatt különböztettek meg, (első sorban apám, aki az "asszony verve jó" mondást rajtam alkalmazta- anyámon nem merte, félt, hogy elhagyja) én meg nem értettem, hogy miért a "lány dolga". Most, hogy anyám és öcsém ketten maradtak pár éve, küzdhet a kölyökkel, mert a szobájába szarik (nem átvitt értelemben!), széthagyja a cuccait, összegányolja a lakást, és nem csinál semmit, csak üvölt, mert ő a "férfi".
Hát kimondom: b@ssza meg a nemek szerinti nevelés!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!