Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed arról, ha fiú...

Mi a véleményed arról, ha fiú és lány testvér közös szobában lakik, de csak a lánynak kell takarítania a szobát?

Figyelt kérdés
Felső tagozatos gyerekek, egy év van közöttük, a fiú az idősebb.
2015. febr. 21. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a fiúnak is kiszabnak, vagy elvállal olyan feladatot, amit a lánnyal közösen kellene megcsinálniuk, akkor rendben van a dolog. Ha nincs ilyesmiről szó, akkor nagyon helytelen viselkedés ezt kérni/hagyni.
2015. febr. 21. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Rossz véleményem van erről. A lányból így nevelnek csicskát, a fiúból meg életképtelen óriáscsecsemőt.
2015. febr. 21. 13:05
 3/12 anonim ***** válasza:
2%
Hat az szivas.. :D
2015. febr. 21. 13:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Lány helyében csak a saját cuccaimat pakolnám el, tesómét max az ágyára dobálnám egy halomban, amíg a saját térfelem takarítom a szobában.

Esetleg úgy lehetne amúgy elosztani,h mindenkinek konkrét,állandó feladata van amit számon lehet kérni.

mindkettőnek: saját holmik állandóan elpakolása használat után

pl. egyik gyerek:

heti 1x port törölni, szemeteskukát naponta üríteni

másik gyerek:

heti 1x porszívózni, kéthetente ágyneműt cserélni, havi 1x ablakot mosni

2015. febr. 21. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Hát eleve ekkora gyerekeknek már kellene a külön szoba, akkor is ha egyneműek lennének, de így meg főleg.

A másik meg, tudod mikor ganajoznék én a tesóm után... A saját térfelemet szépen rendben tartanám, őt meg nyelje el a kosz, ha heti egyszer nem képes a porszívót a kezébe venni, meg elpakolni a cuccait.

2015. febr. 21. 13:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kettéválasztanám a szobát, és csak a saját térfelemet takarítanám ki, és tartanám rendben. Egy idő után csak észbe kapna a testvérem is. Amúgy mi a párommal egy ideig egy szobában éltünk az ő testvérével, egy paravánnal választottuk ketté a szobát, a pátom testvére részét az anyja takarította, a miénket én. Persze, ha a szőnyeget porszívóztam ott nem tettem elválasztást, de minden másban igen. Ha valamit eldobott a térfelén én nem vettem fel a földről, nem voltam a csicskája.
2015. febr. 21. 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon negatív, nálunk is ez volt. Pusztán a nemek miatt különböztettek meg, (első sorban apám, aki az "asszony verve jó" mondást rajtam alkalmazta- anyámon nem merte, félt, hogy elhagyja) én meg nem értettem, hogy miért a "lány dolga". Most, hogy anyám és öcsém ketten maradtak pár éve, küzdhet a kölyökkel, mert a szobájába szarik (nem átvitt értelemben!), széthagyja a cuccait, összegányolja a lakást, és nem csinál semmit, csak üvölt, mert ő a "férfi".

Hát kimondom: b@ssza meg a nemek szerinti nevelés!!!

2015. febr. 21. 14:35
 8/12 A kérdező kommentje:
A fiúnak nem kell házimunkát végeznie. Igaz, ennél többet a lánynak sem, tehát ő sem takarít máshol, nem mosogat stb.
2015. febr. 21. 14:42
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Megengedhetetlen. A lány testvér kategorikusan tagadja meg, ha a szülők egyoldalúan akarják őt takarításra kötelezni: tisztaságról mindkettőjüknek, felváltva kéne gondoskodniuk.
2015. febr. 21. 14:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem takarítanék a helyébe kettőre, csak a saját dolgaimat raknám el. Egy közös szobában együtt illene takarítani. És meg van a véleményem az olyan szülőről, aki szerint ez így jó....
2015. febr. 21. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!