Hogyan lehet lekommunikalni a gyerekkel, hogy nem allunk olyan jol, mint az osztalytarsai?
Figyelt kérdés
3-os a lanyom. Minden nap hallok valamit, hogy az xy-nak milyen jo szendvicset csomagol az anyukaja, milyen jo markas iskola taskaja, ruhaja, cipoje van, autoval viszik iskolaba, facebookon tengerparti kepek vannak kint stb. Mondtam neki, hogy en nem keresek annyit, hogy ilyeneket vegyek, de hiztizik azota. Mit tehetnek? Hagyjam ra?2015. febr. 20. 16:42
12/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2015. febr. 20. 21:42
13/15 anonim válasza:
Az én szüleim nem voltak pénzügyileg ennyire műveltek. És építkezés mellett nem tellett mindig mindenre a három testvérnek.Persze,akkor nehezen éltem meg, hogy nem futotta divatos széldzsekire, matchboxra, divat játékokra, és a testvéreim is hisztiztek sokat. De a cipőnk nem ázott be soha, volt meleg kabátunk, és tele volt a hűtő mindig. Igaz, most sokkal nagyobb a kínálat, a szemfényvesztés, de sokkal nyilvánvalóbb a szükségtelensége is ezeknek a termékeknek. Most alakítod ki az értékrendjét, és nem jó az , ha azt látja, hogy a "divat mondja meg hogy ki vagy." El kell mondani,hogy mi szükséges, és mi nem. A hisztik meg elmúlnak.
14/15 anonim válasza:
Ennyi idős gyereknek mar el kell magyarázni, higy a markas cucc semmivel nem jobb,mint egy olcsobb. Beszélj a reklámok hatásairól es hogy ti ennek nem doltok be ezert nem koltitok markas sz*rokra. Viszont olyan alternatívát kell nyujtanod cserébe,ami a gyerek erzeseiben is pozitiv. Pl.: Nem vesztek markas szendvicset, de leultok tarsasozni. Az iskolatarsai szulei vajon játszanak a gyerekkel? En például a fuamat elvittem edziterembe amikor nem értette hogy miert nem edzunk a mekiben es megmutattam neki hogy apu erre költ es ha nagy lesz,o is sportolhat amitol eros lesz. De ugyanez az olvasással is mukodik. Mutasd meg az olcsobb dolgoknak a szepseget es ne az iskolatarsak meg a tv nevelje a gyereket hanem te.
15/15 anonim válasza:
Bocsánat,telefonról írok,automatikusan kijavít,sokszor hibasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!