Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit tennétek, ha a...

Szülők! Ti mit tennétek, ha a gyereketek megismerne egy bandát, és egyből rontana a jegyein?

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves kislányom. Előző félévben kitűnő tanuló volt, de most megismert egy főként fiúkból álló bandát, és rohamosan rontott. Az eddig 4-es 5-ös jegyek helyett most 1-esek 2-esek. Nagyon sokat beszél velük, és péntekenként találkozgatnak is. A fiúk 17-18 évesek, az egyik barátnője haverjai. Isznak és cigiznek. Ti mit tennétek az én helyemben?
2015. febr. 16. 15:51
 1/8 A kérdező kommentje:
A lányom nem iszik és nem is cigizik.. Még.
2015. febr. 16. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
zsebpénz megvonás, semmi újat nem kapna mondván menj diákmelózni, ha ehhez van eszed és kijelenteném semmi baj találkozzon velük,de ha gebasz van(pl. berúg) te nem ugrasz érte. Ha kapálódzol,hogy nem mehetsz akkor csak még jobban ellenáll.
2015. febr. 16. 15:57
 3/8 anonim válasza:
35%
Ugyan nem vagyok szulo de mindenkepp ulj le a lanyoddal beszelgetni. Tiltani nem erdemes mert annal jobban o felejuk fog huzni. Beszelgessetek es lehet te is megnyugszol h a lanyod eleg okos ahoz h ne kerjon bajba, es lehet nincs is valos veszely. A jegyek romlasa hattereben nem biztos h ez all, epp ezert probalj meg beszelni vele h miert is baratkozik veluk stb. Lehet vmi problemaja van es igy probalja ellensulyozni h idosebbek tarsasagat keresi. Fiatal meg szoval nyugodtan adhatsz neki utmutatast es tanAcsokat! Jogod van beleszolni is az eletebe de csak ovatosan!!
2015. febr. 16. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

Második faja tanácsokat adott! Fordíts csak hátat neki, ez az, ha baj van, oldja meg! Mellesleg 15 évesen nem megy diákmelózni senki.

Kérdező: nem tudod eltiltani? Vagy legalább akkor kérdezd ki a lecóját. Addig nem mehet el, míg fel nem mondja. Így legalább a tanulnivaló meglesz, a jegyei - hacsak nem ír direkt rossz dogát - nem romlanak.

Ha pedig segítséget kérne, akkor MENJ, NE FORDÍTS NEKI HÁTAT!

2015. febr. 16. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
háát én emlékszem milyen voltam 15 évesen és a kamasz meg a beszélgetés...mondjuk úgy abban a korban nem ért meg minket senki(de csak azért mert mi nem értjük meg mit mondanak a felnőttek):D
2015. febr. 16. 16:01
 6/8 anonim válasza:
3as vagyok: en adtam a szuleim szavara 15 evesen mert olyan kapcsolat volt koztunk h tudtam nekik van igazuk hisz tobbet ateltek mar mint en es rosszat sem akarnak. Persze ez attol is fugg h a kerdezo es gyermeke koZott milyen a viszony. En az idealis szulo gyerek kapcsolatrol beszeltem, melyben igenis van ertelme az oszinte beszelgetesnek, es nincs helye talalgatasnak!
2015. febr. 16. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
ó igen a gyerek abból tanul,hogy ha hülyeséget csinál és a szülő rögtön kihúzza a kakiból, mindig így kell nevelni.Pont hogy ebből nem tanul semmit, egyszer hagyni kell hogy pórul járjon(pl a jegyei által és nem a discóban)és máris észreveszi magát(ne abból induljatok ki mi a jó a szegény kislánykának,hanem hogy ti milyenek voltatok kamaszként)
2015. febr. 16. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszek a mindent meg kell engedni nevelési elvben, így én leülnék vele elbeszélgetni, hogy a kötelesség a tanulás az első, aztán jön a szórakozás, ha nem tudja az egyensúlyt fenntartani, akkor addig nincs szórakozás, amíg nem tanul rendesen.
2015. febr. 16. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!