Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha egy 15 éves...

Normális, ha egy 15 éves gyerek ilyen sok zsebpénzt kap?

Figyelt kérdés

20.000 forint havonta. Spórolós, általában könyvekre meg a kutyájára költi tudtommal (ha elkölti), de azért mégis. Emellé ha pénzt kér, bármikor kap.

Rokonról van szó, csak érdekel mások véleménye. :)

2015. febr. 15. 17:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%

Ha megtehetik, soknak nem sok, de szerintem hülyeség havonta adni.

Én inkább kisebb összegekben adnám, hiába megy jól a szekér, tanuljon meg spórolni.

2015. febr. 15. 19:32
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

Ha összeadod, akkor nem sok. A könyvek nem olcsóak és aki megteheti anyagilag az ne a gyerek könyvein akarjon spórolni... A kutyára simán elmegy szerintem 10, de ez fajtafüggő is.

Most persze lehetne az is a konstrukció, hogy adnak csajnak havi 6-7000 forintot, elküldik az iskolakönyvtárba, a kutyát pedig fizetik ők, de sokkal életszerűbb rendszer az, hogy megbíznak benne és korának megfelelő felelősséget adnak neki.

2015. febr. 15. 20:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Volt egy osztálytársam, többen voltak testvérek. Amíg otthon laktak a gyerekek, kortól függetlenül megkapták ezt az összeget, iskolás koruktól fogva, ebből tanultak meg gazdálkodni. Bérletet és telefont fizettek belőle tudtommal, a többi szabad volt. Ha nem vettek bérletet, gyalogoltak, ha nem telefonáltak, több volt a szabad pénz. A zsebpénznek EZ a célja, nem más. Ha belefér, tegyék meg.
2015. febr. 15. 21:01
 14/14 anonim válasza:
én is ennyit kaptam számlára és plusz minden költségemet feezték, a számlán levő összegből pedig külföldre utaztam.
2015. febr. 16. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!