Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek inni/cigizn...

Miért nem engednek inni/cigizni a szüleim majdnem felnőttként? Hol itt a szabadság?

Figyelt kérdés

A haverom szülei mindent engednek neki, cigi, alkohol, kocsmázás semmi gondjuk nincs vele!

Azt mondták a szüleim, hogy nem hagyják, hogy egy züllött alak legyek!

Könyörgöm melyik fiatal ne járt volna el iszogatni 17-20 évesen? Hány van közülük most a híd alatt?

Hány egyetemista vedel mint az állat? Megkapják a végén a diplomát? Meg!

Azt mondták 18 évesen se fogják hagyni, és ha menni fogok, haza ne is jöjjek, nem fognak beengedni!

17/F

2015. febr. 13. 12:57
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
18%

# 30/30 Időpont ma 20:04

Azért, mert ő azt állította, hogy csak a "nem szórakozók" (akiket te lúzernek neveztél) cseszegetik a "szórakozókat". Hoztam neki egy ellenpéldát.

Sznob meg rohadtul nem vagyok, ezt benézted. Kiállítást keveset tartok érdekesnek (ezek is inkább történelmiek, mint művészetiek), balett nagyon nem az én világom, operával pedig ki tudnak kergetni a világból (meg a családomat is, még mielőtt...). Bulizni pedig én nem akartam ezekkel, mert nekem sosem feküdt az, hogy az a buli, hogy egymás fejét tartják csatagrészegen a WC fölött. Az én környezetem ilyen volt. Akkor már inkább otthon ültem és nem vártam, hogy anyuék elvigyenek az operába, hanem inkább Asimovot meg Lemet olvastam. Azt nem tagadom, hogy az a része fáj, hogy nem voltak olyanok körülöttem, akikkel mondjuk el lehetett menni úgy valahova, hogy ne a pia legyen a fő attrakció. De ettől függetlenül, önmagában gusztustalannak tartom azt, amikor valakik a sehall-selát/aggresszív barom szintre issza magát.

De látod, hogy most is arra utalsz, hogy aki nem bulizott, az lúzer vagy sznob. És ne mondd azt, hogy ezt nem pejoratívan érted. Pedig állításod szerint (amit készséggel elhiszek), te magad is most ezt csinálod, amit én akkor. Tehát akkor mire is ez az ellenséges hangnem?

2015. febr. 13. 20:19
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Azt még mindig nem sikerült felfognod, hogy attól hogy valaki elmegy bulizni nem feltétlen "p.csarészegen fetreng" és "tartják egymást a budi fölött"

Erre egész véletlenül miért nem tudsz semmi okosat írni?

Amúgy a transformers 4450 része szar példa volt, mert nincs még egy olyan egyszerű és igénytelen film. Attól hogy valaki szeret szórakozni, nem feltétlen szemét filmeket szeret.

Én például utálom az ilyesmit, és szabadidőmben pszichológiai és szociológiai könyveket olvasok.

Szerintem nem az iszogatáson múlik az hogy valaki művelt-e.

2015. febr. 14. 11:41
 33/38 anonim ***** válasza:
17%
Igazad van, kérdező. Lépj le, állj a saját lábadra, és azt csinálsz, amit akarsz. Elvégre felnőtt ember vagy, ne lógjál másnak a nyakán.
2015. febr. 14. 12:09
 34/38 anonim ***** válasza:
0%

# 32/33 Időpont ma 11:41

Erre is írtam nagyon okosakat, csak sikerült észrevenned. De akkor itt van konkrétan: Nekem egyedül azzal a "szórakozással" van bajom, aminek a központjában az áll, hogy igyunk. Tehát nem a társaság, nem a zene, nem egy kártyaparti, film, akármi, hanem az a cél, hogy pia és basszon be az ember.

Még gyengébbek kedvéért (biztos ami biztos alapon): Azzal nekem nincs bajom, ha betérnek valamilyen vendéglátóipari egységbe és fogyasztanak, csinálják.

Remélem most már sikerült felfogni, hogy régebb óta tudok arról, hogy a buli nem feltétlen jár pcsarészegen fetrengéssel, minthogy neked megvolt az első büfikéd pelenkásként.

"Amúgy a transformers 4450 része szar példa volt, mert nincs még egy olyan egyszerű és igénytelen film. Attól hogy valaki szeret szórakozni, nem feltétlen szemét filmeket szeret."

Te felfogod amit írok? Ez egy példa volt, tudod. Analógia, ilyesmi mond neked valamit? De akkor ezt is egy fokkal egyszerűbben:

Rengetegszer kap leszólást az ember, ha épp nem a mainstream vonalat követi. Akkor ugye ő már nem is szórakozik, csak otthon ül és várja, hogy anyuci elvigye az operába. Pedig valakit az olvasás, valakit az írás, valakit meg épp mondjuk a Transformers sokadik része szórakoztat. Mégis sokkal gyakoribb az, hogy a "Transformersesek" fikázzák azokat akik pl. Gyűrűk urát olvasnak, mint fordítva.

Ennyit arról, hogy ki nem fog fel mit :-)

2015. febr. 14. 12:50
 35/38 anonim ***** válasza:
82%
34 Hát nézd én belátom, hogy nem fogom fel mit zagyválsz. Járkálj oda ahova akarsz, szerintem ha valaki 17 évesen az orrát se dugja ki a lakásból, meg mindenen finnyog, hogy "jaj, mert isznak" az valóban gáz. De amúgy össze-vissza beszélsz, szóval bocs de nem fogok rajta többet kattogni, mint egy átlag gyk-s idegen válaszain. Nyilván van oka, hogy nem találtad meg a saját társaságodat. Nekem anno volt olyan ismerősöm, aki egy kortyot sem ivott és minden jó bulin ott volt, mert alapból tök jó fej volt, plusz nem akadt ki azon, hogy bizony egy buliban olyanok is vannak, akik rendesen berúgnak. A magam részéről hosszú évek óta nem iszom alkoholt (igaz nem önszántamból) és voltam jó pár bulin és jól éreztem magam. Szerintem nálad a tolerancia hiányzik, hogy megértsd nem mindenki ugyanúgy bulizik. Persze én sem olyan buliba megyek, ahol mindenki talajrészegre issza magát, mert az nekem sem lenne szórakoztató. Másrészt még az is jobb lenne, ha legalább az opera, balett "sznob" vonal menne nálad, mert akkor legalább lenne valami ami szórakoztat.
2015. febr. 14. 13:29
 36/38 anonim ***** válasza:
0%

# 35/35 Időpont ma 13:29

Pedig majdnem ugyanazt mondjuk :-)

"Szerintem nálad a tolerancia hiányzik, hogy megértsd nem mindenki ugyanúgy bulizik. Persze én sem olyan buliba megyek, ahol mindenki talajrészegre issza magát, mert az nekem sem lenne szórakoztató."

Ezek alapján pont ugyanannyira hiányzik belőlünk a tolerancia.

"Másrészt még az is jobb lenne, ha legalább az opera, balett "sznob" vonal menne nálad, mert akkor legalább lenne valami ami szórakoztat."

Rentegeg minden van most (+15 év után), és volt abban a koromban is ami szórakoztat(ott), nem tudom, hogy jött le az, hogy nincs. Abszolút arra kívántam reagálni, hogy ez a "nem szórakozó lúzer könyvmolyok" szólják le a "szórakozó, bulizó, piáló, életcsászárait" mondat egyáltalán nem igaz, sőt, jellemzőbb a fordított irány. Ítélkezni pedig végig azok felett ítélkeztem csak, akiknek az már rossz buli, amire vissza tudnak emlékezni másnap... De ez meg legyen az én bajom :-)

2015. febr. 14. 13:44
 37/38 anonim válasza:
41%
NE CIGIZZ!! Ha a haverok kínálnak mondj nemet. Nekem drogot kínáltak, erőltették, de tudtam nemet mondani. 15/F
2015. ápr. 6. 17:08
 38/38 anonim válasza:
Tény hogy nem jó dolgok de mint szülő tudni kéne minél jobban tiltanak valamit annál inkább csinálni fogja és annál jobban akarja kipróbálni... ez ugyanígy van nálam is de én nem jelentettem be mindig letagadtam ha ittam vagy cigiztem.. A tiltás hazugságot szül. És 21évesen nem lettem alkoholista, néhanapján bulikba iszok de nem sokat, cigizni meg ritkán szoktam de általába bulikba azt is
2016. máj. 17. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!