Miért nem engednek inni/cigizni a szüleim majdnem felnőttként? Hol itt a szabadság?
A haverom szülei mindent engednek neki, cigi, alkohol, kocsmázás semmi gondjuk nincs vele!
Azt mondták a szüleim, hogy nem hagyják, hogy egy züllött alak legyek!
Könyörgöm melyik fiatal ne járt volna el iszogatni 17-20 évesen? Hány van közülük most a híd alatt?
Hány egyetemista vedel mint az állat? Megkapják a végén a diplomát? Meg!
Azt mondták 18 évesen se fogják hagyni, és ha menni fogok, haza ne is jöjjek, nem fognak beengedni!
17/F
Én átestem rajta. Mármint a kocsmázós időszakon. 1,5 év elég volt, pedig csak heti egyszer jártam be a városba a többiekkel, és nem is részegedtem le. Kipróbáltam, megvolt, köszönöm. Cigizni nem cigizek, pedig anyumék láncdohányosok voltak. Inni viszont iszok, ha van valami alkalom, de soha nem részegedek le.
Nem értem, miért tiltják. Attól jobb lesz, ha titokban csinálod?
Esetleg el lehet nekik mondani, hogy 17 év alatt megneveltek, bízzanak benned és a saját nevelésükben, hogy nem csinálsz hülyeséget. Valamint tényleg ne kérj engedélyt. Menj, csináld, ne legyen látványos, érj haza időben, mikorra megbeszéltétek. Ennyit megtehetsz.
Nem kértem engedélyt, de tudják, hogy a kocsmába megyünk!
A cigit meg nem mondtam, de meglátták egyszer!
20.
Értem, szóval az embereknek nincs szükségük kikapcsolódásra, bulizásra, és arra, hogy amikor öregen visszaemlékszik, jót kacagjon, micsoda őrültségeket követett el?
Bocsánat, hogy nekem nem abban nyilvánul/nyilvánult meg a szórakozás, hogy vasalt kosztümben kiállításra jártam, hanem abban, hogy a barátaimmal ökörködtünk egy kocsmában, hogy koncertekre jártam, hogy egy buli alkalmával volt, hogy 20-25 embert ismertem meg, és dumáltam velük, vagy igen, akár abban, hogy hülyeségeket követtem el, amibe most belegondolva nevetve fogom a fejem.
Nem vagyok alkoholista, nem vagyok munkanélküli, nem bukdácsoltam soha, mindig normális jegyeim voltak.
És egy boldog tinédzserkorom, tele hülyüléssel, barátokkal, szerelemmel, és szórakozással.
Azt a pár évet a világ minden kicséért sem változtatnám meg, és boldogan gondolok minden percére. Igen, a baklövésekre is, mert azok tanítottak a legtöbbet.
Lécci kövezz meg.
Tudod, az is baromi nagy csúsztatás, hogy valaki megiszik pár sört és nevetgél meg beszélget, meg hogy p_csarészegen fetreng.
Nem tudom hol írtam, hogy ezt tettem volna.
A másik dolog, amit kifelejtettem, hogy érdekes, mindig a "nem szórakozók" szólják le a "szórakozókat", de fordítva soha.
Van olyan barátnőm, aki nem szeretett soha bulizni, érdekes, sosem oltogattam érte, hanem ha beszélgetni akartunk, akkor kocsma helyett beültünk egy kávéra, vagy akármi. Nekem ha valaki velem nem volt lekezelő, én sem voltam vele, attól, hogy más az életvitele.
Aki emiatt sérteget valakit, az valóban primitív.
Miért nem lehet felfogni, hogy
1. létezik kultúrált szórakozás is, ami nem "p_csarészeg fetrengés".
2. miért kell beleszólni a másik életvitelébe, és amiatt leszólni.
Én sem akarom leerőszakolni az én életvitelem és szórakozási szokásaim másokra, akkor te miért szeretnéd ennyire?
# 26/27 Időpont ma 15:32
"A másik dolog, amit kifelejtettem, hogy érdekes, mindig a "nem szórakozók" szólják le a "szórakozókat", de fordítva soha."
Soha? "vagy valóban nem buliztak 17 évesen, mert már akkor is lúzerek voltak."
Ez itt volt néhány kommenttel ezelőtt. Ennyit arról, hogy a "szórakozók" sosem szólják le a "nem szórakozókat".
Inkább az van, hogy a "szórakozók" nem értik meg, hogy ami nekik mondjuk a Transformers 44252. része a moziban, az nekem egy színházi színdarab vagy, hogy legyen film is: Az őslakó. De ugye már akkor is lúzer az ember, ha egyáltalán nem iszik alkoholt, mert ugye az egy társadalmilag elfogadott, lassú idegméreg. (Ebbe a témába nem mennék bele tovább, ne vigyük erre el. Mindenki igyon annyit, amennyitől még Homo Sapiensnek lehet tekinteni...)
nincs olyan szülő, aki ivásra meg dohányzásra biztatná a gyermekét sztem. Más kérdés, h mindünknek voltak vadabb korszakai, aszt emberek lettünk mégis.
Hát nem tudom, h adod elő otthon mindezt. Mert a nekem ez jár lemez nem a legjobb.... Ha dohányzol, azzal már úgyse tudnak mit kezdeni.
A piázásról meg annyit, amit előttem is írtak: nem mindegy, hol, mit, kivel és mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!