Miért nem engednek inni/cigizni a szüleim majdnem felnőttként? Hol itt a szabadság?
A haverom szülei mindent engednek neki, cigi, alkohol, kocsmázás semmi gondjuk nincs vele!
Azt mondták a szüleim, hogy nem hagyják, hogy egy züllött alak legyek!
Könyörgöm melyik fiatal ne járt volna el iszogatni 17-20 évesen? Hány van közülük most a híd alatt?
Hány egyetemista vedel mint az állat? Megkapják a végén a diplomát? Meg!
Azt mondták 18 évesen se fogják hagyni, és ha menni fogok, haza ne is jöjjek, nem fognak beengedni!
17/F
"Könyörgöm melyik fiatal ne járt volna el iszogatni 17-20 évesen? Hány van közülük most a híd alatt?"
Én is eljártam a barátaimmal már 15-16 éves koromtól minden hétvégén, lány létemre. Nem lakom a híd alatt. :)
(Sőt, a dohányzást sem tiltották, mondjuk azért nem, mert ők is cigiznek, így hiteltelen lett volna, ha nekem tiltják.)
"Hány egyetemista vedel mint az állat? Megkapják a végén a diplomát? Meg!"
Hajjaj... mi is vedeltünk, mégis summa cum laude végeztem a BME-n (azért az nem egy gagyi suli), méghozzá csúszás nélkül. :) Szóval nem ezen múlik szerintem.
úgysem tudunk meggyőzni, de én sem engedem a gyerekeimnek
elvégeztem az egyetemet úgy, hogy soha nem voltam berúgva (persze ez egyéni problémám, mert megkóstoltam az alkoholt, és nem ízlett) ... viszont dohányzom, mint állat ... és nem tudok leszokni ... na, ezért tiltom a gyerekeimnek is
Szerintem mások szülei sem megengedik, hanem elviselik, beletörődtek. Mi mást tudnának tenni?
Én is elszívtam időnként egy-egy szál cigit. Nem tudtak róla. Nem kértem engedélyt. Nem otthon csináltam. Nem szívtam annyit, hogy érezni lehetett volna rajtam. De lebuktam, mert egy ismerős látott az utcán és felhívta a szüleimet. :D
Utána sem kértem engedélyt, kénytelenek voltak beletörődni.
Mondjuk így már felnőtt fejjel tudom, hogy nagy hülyeség volt rászokni.
Még nem vagy 18, utána viszont nem szólhatnak bele.
18 alatt általában nem szülői beleegyezéssel szoktak történni ezek a dolgok.
Válasszuk külön a cigit meg a piát. Épeszű ember nem gyújt rá, soha, egyszer sem. Örülj, hogy nem hagytak rászokni, legyen elég eszed ahhoz, hogy nem cseszed el. Fiatal vagy, nem hiszed el, hogy te is lehetsz rákos, szóval inkább arra gondolj, hogy undorítóan büdös leszel, egy csomó lány már csak emiatt se fog veled szóba állni, és nincs annál megalázóbb, amikor elülnek mellőled a szagod miatt, amit te már nem is érzel magadon.
A pia meg olyan, hogy a "beül iszogatni" és elfogyaszt pár sört meg a "vedel mint állat" között elég széles a paletta. A kulturált alkoholfogyasztással semmi gond, de ha te már arra készülsz, hogy mekkorákat fogsz okádni... akkor totálisan igazat adok a szüleidnek.
Annyira furcsa nekem egy két ember felfogása.
A cigizést még megértem, mert tényleg hamar függő lesz az ember, úgy, hogy észre sem veszi, de attól, hogy valaki hétvégente beül egy-két sörre, esetleg ledob egy-két felest, nem lesz alkoholista.
Én a kérdezőnél hamarabb kezdtem a kocsmázgatást, 16 évesen. Most vagyok 22 és már abszolút nem lennék képes hetente kocsmázgatni. Meguntam.
Persze még most is szeretek bulizgatni, de véget ért számomra a "minden hétvégén kötelező megjelenés a kocsmában" című történet.
És ez nagyon is jó, mert tudok a fontosabb dolgokra koncentrálni. (tanulás, meló, önálló élet fenttartása).
Ha nem mehettem volna 16-17 évesen, és most kezdeném a bulizgatást, egészen más lenne a helyzetem.
Illetve ismerek olyan anyukát, aki 37 évesen a gyereke mellett heti szinten bulizgat, mert nem élte ki magát. Hát elég érdekes mit ne mondjak.
"lletve ismerek olyan anyukát, aki 37 évesen a gyereke mellett heti szinten bulizgat, mert nem élte ki magát"
Ti miért nem értitek meg hogy ez a "kiéli magát" dolog egy ordas baromság amit a fiatalon elkövetett felelőtlen hülyeségek legitimálására hoznak fel állandóan? Normális embernek nincs igénye arra hogy "kiélje" magát, mert tartalmas élete van anélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!