Vegetarianizmus öröklődhet szülői befolyásoltság nélkül? (4/L-ról van szó)
4 éves, lány féltesómról van szó. Nem hajlandó megenni a húsit. Sehogy, semmilyen formában, akárhogy, akármiből készítjük el, nem eszi meg. Kiérzi az illatát mindenféle ételből és fintorog.
Az apja, anyu exe vegetáriánus, de már külföldön dolgozik, 2 éve nem is látták egymást a húgommal, csak Skype-on integetnek esténként, ennyi a kapcsolatuk most, amíg haza nem jön nemsoká. Étkezésben semmiképp nem hathatott rá.
Szóval létezik olyan, hogy öröklődik a vegetarianizmus?
Hallottatok ilyenről?
Vagy miért nem eszi meg a husit?
Esetleg mivel próbálkozzunk, amit szeretnek a kisgyerekek?
Talán a szuperszaglás öröklődött. Hiperozmia:
Ez nem örökölt dolog, szerintem simán az áll a háttérben, hogy kisgyerek.
A kicsiknek gyakran vannak furcsa étkezési szokásaik, általában ki is növik őket.
Tesóm egy ideig csak tojáson élt, egy rokon kislány pedig vagy két évig nem volt hajlandó kenyeret enni.
Egyébként ha megkérdezitek tőle, hogy mi a baj a húsételekkel akkor mit mond?
Nem, nem öröklődik, a vegetarianizmus ugyanis egy döntés, nem genetika.
Azért nem akarja megenni, mert kisgyerek, és válogatós. Én tizenix éves koromig csak pörköltszaftot ettem, a húst félretúrtam, mégse voltam/lettem vegetáriánus. Más gyerek a zöldséget nem akarja megenni, de van olyan, aki a tésztát.
Azt mondja, hogy rossznak érzi az illatát (vagy neki akkor szagát) és hogy csúnya a látványa. :D
Nagyon finnyás és válogatós amúgy, nehéz bírni vele.
Bolognai spagetti?
Amúgy hagyjátok rá. Éhen nem hal, és a nővésben sem áll meg.
A lányom nem eszi meg se a spagettit se a cérnametéltet. Kijelentette, hogy azért, mert olyan, mint a giliszta. Én meg főztem a tésztát ésazt nnéztem, hogy kevés vízben még úgy is mozdul mint a giliszta.
Basszus azóta én se bírom megenni! :)
Testvéremnél is eljutottak ide a szüleim, aztán egyszercsak megette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!