Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vegetarianizmus öröklődhet...

Vegetarianizmus öröklődhet szülői befolyásoltság nélkül? (4/L-ról van szó)

Figyelt kérdés

4 éves, lány féltesómról van szó. Nem hajlandó megenni a húsit. Sehogy, semmilyen formában, akárhogy, akármiből készítjük el, nem eszi meg. Kiérzi az illatát mindenféle ételből és fintorog.

Az apja, anyu exe vegetáriánus, de már külföldön dolgozik, 2 éve nem is látták egymást a húgommal, csak Skype-on integetnek esténként, ennyi a kapcsolatuk most, amíg haza nem jön nemsoká. Étkezésben semmiképp nem hathatott rá.

Szóval létezik olyan, hogy öröklődik a vegetarianizmus?

Hallottatok ilyenről?

Vagy miért nem eszi meg a husit?

Esetleg mivel próbálkozzunk, amit szeretnek a kisgyerekek?

2015. febr. 11. 17:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Talán a szuperszaglás öröklődött. Hiperozmia:

[link]

2015. febr. 11. 17:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha szereti a kencéket, nagyon finomakat lehet otthon készíteni, tojásból, avokádóból, sajtokból, vagy kőrözött, stb. Reggelire, vacsira, vagy uzsonnára is finomak zöldségekkel. Az enyémek pl nem esznek meg semmilyen szalámit, de nem is bánom. Ha valamit, akkor szalonnát, viszont a krémeket nagyon szeretik.
2015. febr. 11. 18:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez nem örökölt dolog, szerintem simán az áll a háttérben, hogy kisgyerek.

A kicsiknek gyakran vannak furcsa étkezési szokásaik, általában ki is növik őket.

Tesóm egy ideig csak tojáson élt, egy rokon kislány pedig vagy két évig nem volt hajlandó kenyeret enni.

Egyébként ha megkérdezitek tőle, hogy mi a baj a húsételekkel akkor mit mond?

2015. febr. 11. 18:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem öröklődik, a vegetarianizmus ugyanis egy döntés, nem genetika.

Azért nem akarja megenni, mert kisgyerek, és válogatós. Én tizenix éves koromig csak pörköltszaftot ettem, a húst félretúrtam, mégse voltam/lettem vegetáriánus. Más gyerek a zöldséget nem akarja megenni, de van olyan, aki a tésztát.

2015. febr. 12. 08:39
 15/18 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy rossznak érzi az illatát (vagy neki akkor szagát) és hogy csúnya a látványa. :D

Nagyon finnyás és válogatós amúgy, nehéz bírni vele.

2015. febr. 12. 12:01
 16/18 anonim ***** válasza:
"tejet" iszik "kakaóval", és még "joghurtot" is adtok neki? NE csodálkozz, ha minden lószar betegséget összeszed...
2015. febr. 13. 16:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Bolognai spagetti?

Amúgy hagyjátok rá. Éhen nem hal, és a nővésben sem áll meg.

A lányom nem eszi meg se a spagettit se a cérnametéltet. Kijelentette, hogy azért, mert olyan, mint a giliszta. Én meg főztem a tésztát ésazt nnéztem, hogy kevés vízben még úgy is mozdul mint a giliszta.

Basszus azóta én se bírom megenni! :)

Testvéremnél is eljutottak ide a szüleim, aztán egyszercsak megette.

2015. febr. 13. 18:05
 18/18 anonim ***** válasza:
én se eszem meg a húst, nem vagyok vega, egyszerűen nem szeretem. Ugyanúgy kiköpködtem már gyerekként, ahogy írod a kis féltesódról. Nem lesz semmi baja, csak egyen megfelelő adagot mindenből, mindent lehet helyettesíteni, és amúgy lehet, hogy később megszereti, ilyen csodák is vannak :) a történelemben. Én már nem fogom megszeretni, de nekem nem is hiányzik :)
2015. febr. 13. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!